Tesettür Giyimde Eşarp Seçimi Ve Saçların Bakımı

Tesettür giyimde en şık ve gösterişli parçalardan biri olan eşarplar, kıyafetin bütünleyici ve tamamlayıcı parçası olarak öne çıkmaktadır. Bununla beraber kıyafet ile uyumsuz seçilen eşarplar, seçilen kıyafet ne kadar güzel olursa olsun, bütünsel bir bakışla bir eksiklik hissi oluşmasına neden olmaktadır. Tesettür abiye bir kıyafet içerisinde olunsa da, şıklığına düşkün bayanlar tarafından bu eksiklik hissedilecektir.

 

 Eşarp Seçimi

 

           Tesettür abiye ya da normal tesettür giyimde herkesin ilk aklına gelen giyilen kıyafete uygun bir eşarp kullanmanın yeterli olduğu düşüncesidir. Ancak bu tek başına yetersiz kalmakta ve kıyafet dengesini sağlayamamaktadır. Kıyafete uygun eşarp hakkında fikir yürüten kadınlar mutlaka ten renklerine de dikkat etmelidirler. Örneğin esmer bayanlar, kıyafet bütünlüğünü sağlarken nispeten açık renkli eşarp kullanmaları daha şık bir görüntü verecektir. Tunç ve siyah ağırlıklı renkler, esmerlerin kaçınması gereken eşarp renkleridir. Kumrallar ile sarışın tenliler için ise, genelde lila ve mavi tonlu eşarplar tercih edilmesi ten ile eşarbın uyumlu bir görüntü vermesini sağlayacaktır. Mavi yerine parlak mavi ya da koyu kırmızı ve bordo renkli eşarpların tercih edilmesi, kumral ve sarışın bayanları olduklarından daha sert bir kisveye bürüyeceğinden, kullanılması tavsiye edilmemektedir.

 

 Tesettürde Saçların Bakımı

 

Saçların şekli özellikle özel bir günde tesettür abiye giysilerin şıklığı onu giyen bayanlar için önem arz etmektedir. Bununla beraber tesettürlü bayanların, tesettür abiye kıyafetler için tercih ettikleri saç modeli genelde sıkı topuzlar olmaktadır ki üzerinde tekrar düşünülmesi gereken bir husustur. Zira, uzun süreli bone ve eşarp kullanımı nedeniyle yeterli miktarda hava alamayan saçlar ve baş derisi, bir de sıkı topuzlara maruz bırakıldığında sonradan sıkıntı olabilecek durumlara sebebiyet verilebilmektedir. Bu nedenle de bone ve eşarp kullananların saç tercihleri, topuz olsa bile çok sıkı topuzlar yerine derinin hava almasını sağlayacak yumuşaklıkta bir tarzda topuz olmalıdır.

 

Bunun yanında saç bakımını etkileyen diğer faktör eşarbın içeriğidir. Parlak görüntü veren saten ve polyester eşarplar yerine, daha pamuklu veya pahalı olsa da ipek kumaşlardan imal edilmiş eşarpların kullanılması gerekmektedir. Bu şekilde, derinin hava alması kolaylaşacak, saçların daha uzun süre sağlıklı kalması sağlanabilecektir.

 

2018 Yılı Tesettür Giyim Trendleri

 

Tesettür giyim de belki de en çok dikkat çeken kısım şal ve eşarpların bağlanma şekli, desenleri ve renkleridir. Herkesin sürekli kullandığı bir bağlama şekli olsa da 2018 yılının en moda şal trendlerini biliyor musunuz? İşte size günlük hayatınıza kolaylıkla adapte edebileceğiniz en moda şal tarzları…

 

1-Şalınızın üzerini aksesuarlar ile zenginleştirin: Her gün bağladığınız boynunuzdan sarkan şalınızın uçlarını bir kaç tane yüzük yardımıyla zenginleştirip yepyeni bir tarz yaratabilirsiniz. Eğer daha sade ama dikkat çekici bir tarz istiyorsanız düz renkli yüzükler kullanabilirsiniz eğer daha şatafatlı bir görünüm istiyorsanız taşlı yüzüklerle de şalınızın görünümü zenginleştirebilirsiniz. Unutmayın ki tesettür giyim kurallarına göre giyinmek trendlerin gerisinde kalmak anlamına gelmiyor.

 

2-Büyük küpeler takın: Özellikle Arap kadınlarının severek kullandığı bu tarz 2018 yılının trendleri arasında yerini almış durumda. Tesettür giyim endüstrisinin hızla büyümesi modayı çok seven Arap kadınlarının da üzerine ilgiyi yöneltmiş durumda. Kulaklarınızı kapatacak şekilde şalınızı bağlayın ve büyük küpeler takın. Yeni sezonda büyük ve taşlı küpeler oldukça moda! Küpelerinizi göstererek şal takmanın bir diğer yolu da şalınızı türban şeklinde bağlamaktır.

 

3-Gözlük kullanın: İster gözünüz bozuk olsun ister olmasın bu sezon günlük hayatta çerçeveli gözlüklere sahip olmak çok moda. Gözlük takarken başörtünüzü çok sıkı bağlarsanız kulaklarınızda gözlük saplarının da yarattığı baskıdan dolayı acıma hissi oluşabilir. Bunu saçınıza bir bone takarak ve başörtünüzü daha serbest biçimde bağlayarak önleyebilirsiniz.

 

4-Yüzünüzün şekline en uygun bağlama şeklini bulun: 2018 yılı her ne kadar başörtüsünde rahat şıklığı ön plana çıkarsa da yüzünüze en uygun şekli bulmanız konusunda da ısrarcı davranıyor. Tesettür giyimin belki de en önemli parçası olan başörtünüzü yüzünüzün şekline göre bağlayıp şıklığınıza şıklık katabilirsiniz.

 

-Oval Yüzler: Kadınların en çok sahip olmak istedikleri bu yüz şekline sahipseniz çok şanslısınız. Çünkü her modeli rahatlıkla deneyebilirsiniz.

 

-Dikdörtgen Yüzler: Muhakkak bone kullanmalısınız. Bone sayesinde yüz çizginiz daha kısa görünecek ve oval görünüme yaklaşacaktır.

 

-Kare Yüzler: Keskin yüz hatlarınızı daha yumuşak çizgilere yaklaştıracak modelleri denemelisiniz. Eşarp ve şalınızı sımsıkı bağlamak yerine daha serbest formlarda kullanmayı denemelisiniz.

 

-Yuvarlak yüzler: Yuvarlak yüz hatlarına sahipseniz mutlaka bonenizin başörtünüzden çıkıp görünmemesine dikkat etmelisiniz. Bonenizi ve yanaklarınızı gizleyerek böylece yüzünüze daha uzun bir görünüş kazandırabilirsiniz.

 

Tesettür Giyimde Başörtüsü Seçimi

 

            Tesettür giyimin diğer giyimlerden farkı kıyafetlerin kombinlenmesi gereken bir başörtüsünün bulunmasıdır. Bu durum giyilecek diğer tüm giyim ürünlerine etki etmektedir. Kadınların birçoğu kombin yapımı esnasında önce başörtüsünü daha sonra diğer kıyafetlerini belirlemektedir.

 

Başörtüsü bu kadar önemli bir üründür ve doğru kıyafetler ile kombin yapılmadığında ortaya hatalı ve şıklıktan uzak görüntüler çıkabilmektedir. Tesettür giyimde başörtüsü seçimi sırasında bazı faktörler dikkate alınmalı ve ona göre bir tercih yapılmalıdır. Bu 2 faktörden biri başörtüsünün deseni ve modeli diğeri ise sahip olduğu kumaşıdır. Bu 2 faktör kişinin hem şıklığı hem de rahatlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Dikkatsizce alınan başörtüleri hem modadan uzak hem de rahatsız bir gün geçirilmesine neden olacaktır.

 

Başörtüsünde kumaş faktörü

 

Başörtülerinde bilinen en önemli unsur kumaşının nasıl olduğudur. Çoğu kadın için rahat olmak şıklığın önünde gelmektedir. Rahatlığın anahtarı doğru başörtüsü kumaşından geçmektedir. Başörtüsü kumaşı için birbirinden farklı birçok seçenek kolaylıkla bulunabilmektedir. Fakat hangisinin alınacağı kişinin nasıl bir başörtüsü istediğine bağlıdır. Başörtüyü gündelik hayat için alacaklar ipek kumaşlardan uzak durmalıdır. Bu kumaşta eşarpların kullanım yeri farklıdır. Gündelik yaşam için daha sade ve kaymaz özelliğe sahip pamuklu kumaşlar çok daha doğru bir seçim olacaktır. İpek eşarplar parlak ve dikkat çekici eşarp modelleridir. Bu yönü ile günlük hayattan çok düğün, nikah ve mezuniyet gibi özel günler için uygundur. İpek eşarp hoş ve şık görünümü ile giyilen şık tesettür abiyeye destek olabilecek niteliktedir. Kombini tamamlayıcı özelliği ile kişinin tarz görünmesine yardımcı olacaktır.

 

Desenli ve düz başörtüler

 

Başörtüsü seçiminde kumaşa karar verildi ise sırada model ve renk seçmek gelmektedir. Bu noktada kişinin başörtüsünü hangi ortamda takacağı ve nasıl kıyafetler ile giyeceği son derece önemli olmaktadır. Desenli kumaşlar son dönemlerin favori parçalarındandır. Bu tarz ilginç desenleri içeren başörtüler çok satmaktadır. Desenli başörtülerin yaz aylarında daha popüler olduğu bilinmektedir. Bunun sebebi yazın giyilen renkli tesettür tunikler ile maksimum uyumu yakalamasıdır. Bunun dışında duruma göre daha sade başörtü modelleri de tercih edilebilmektedir. Bunda giyilen kıyafetleri büyük oranda etkili olacaktır. Giyilen tunik ya da bluz desenli ise başörtüsünde de desen kullanmak karmaşık ve kötü bir görünüm oluşmasına neden olacaktır.

 

Baş Örtüsü Modaselvim’den Alınır

 

   LUİS CARDEN - İpek Tafta Şal 523 Su Yeşili (1)          Başörtüsü denilince aklı gelen tesettür giyimin temel parçası olduğudur. Kapanmak amacı ile kullanıldığı için insanlığın var oluşundan bu yana giyim sektöründe olan bir üründür. Başörtüsü sadece zaman geçtikçe şekil ve model değiştirmek ve çeşitlilik kazanarak giyim sektörüne oturmuştur. İpekten kumaştan ve düz kumaştan yapılmak üzere, eşarp, şal ve türban çeşitleri bulunmaktadır. Bayanların en çok tercih ettiği başörtüsü türü eşarp ve şaldır

Eşarp ve şallar tesettür giyim ürünlerine uyum sağlayabilecek farklı tasarım ve baskılarla üretilerek piyasaya sürülmektedir.

 

Başörtüsü ( eşarp ve şal) modelleri arasından seçim yaparken çok titiz davranılması gerekir. Başörtüsünü alırken modeli kadar nereden alındığı da önemlidir. Çünkü günümüzde o kadar çok başörtüsü satan mağazalar ve internet siteleri var ki, hangisini kaliteli ürün, hangisini kalitesiz ürün sattığı hakkında bilgi edinmek çok zor. Özellikle şu aralar internet üzerinden açılan alışveriş sitelerin çoğalmasıyla birlikte alışveriş veriş konusu karmakarışık hal almaya başladı derken, karşımıza www.modeselvim.com online alışveriş sitesi çıkıyor. Burada birbirinden şık kaliteli tesettür giyim ürünleri ve başörtülerini bulmak mümkündür.

 

Moda Selvim bayanların özel günlerine abiyelerinin ve üzerlerine kombinleyecekleri birbirinden şık ve kaliteli modern baskılı eşarp modellerinin yanı sıra sadelikten yana olanlar için düz rengârenk ipek eşarp modellerinin reklamların yaparak galerisinde satışa çıkarmıştır. Bunu yanı sıra tunik ve pantolon ile kombinlenince şık bir görüntü sergileyen kaliteli ve modern şal modellerini de bulabilmek mümkün. Modaselvim kalitesiyle…

 

Sonbahar Kış Kreasyonlarınız İçin Özel Eşarplar

 

LUİS CARDEN - ModaSelvim        Sonbahar kış sezonu kreasyonları içinde özel seçenekleri ve işlevse tasarımları ile bayanlara özel seçenekler sunan www.modaselvim.com dış giyim ve özel giyim seçenekleri ile öne çıkan seçenekler sunuyor. Kullanıcılara kolay kullanım sağlayan web adresi ile hizmet veren web adresi özel madde başlıkları ile detaylı içerikler sunuyor. Dış giyim başlığında yer alan kaban seçenekleri soğuk havalarda işlevsel seçenekler sunarken başörtüsü seçenekleri ile de şık elbise kombinleri sunuyor.

 

Modern tasarımlara imza atan Moda Selvim şişme kaban seçenekleri ile trendi yakalamanızı sağlarken birbirinden özle seçenekleri bir araya getirerek de cazip kombin seçenekleri sunuyor. Pul payetli kaşe kabanlar ile bayanları cazip tasarımlar sunarken aynı zamanda şeritli kaban modelleri ile de zengin alternatifler oluşturuyor. Leopar detayı ve deri detayı gibi özel tasarımlarla da seçenekleri zenginleştiren web adresi bu seçenekleri kapüşon ve kemer gibi özel aksesuarlarla birleştirerek özel bir giyim tarzı sunuyor. Sonbahar kış kreasyonlarına başörtüsü ve şal seçenekleri de ekleyen web adres özel seçeneklerle kullanıcılara zengin kombinler sunuyor.

 

Başörtüsü için ayı bir başlık açan ModaSelvim.com, başörtüsü seçenekleri ile şal seçeneklerin aynı başlık altında derlemiş. Pudra, lacivert, haki, bordo, mürdüm ve yeşil gibi başörtüsü seçenekleri yanında pembe, sarı, kırmızı, şarabi, kına yeşili, zümrüt ve kiremit gibi özle renk seçenekleri ile bayanların özel kombinelerine öze başörtüsü tonları ile çözümler üretiyor.

Tesettür Giyim Trendleri ve Başörtüsü

 

LUİS CARDEN - ModaSelvim         Son dönemin trendi tesettür giyim kendi içinde de özle seçenekler özel kıyafet seçimleri sunuyor. www.modaselvim.com’un zengin seçenekleri size tesettür giyim trendlerini yakalama fırsatı ve daha fazlasını sunuyor. Tesettür giyimin en çok tercih edilen seçeneği olan başörtüsü de Moda Selvim ile birbirinden özle seçeneklere dönüşüyor.

 

İş ortamları ve resmi ortamlarda giyilecek hardal bordo renk seçenekleri, daha renkli seçenekleri de bir araya getiren site pudra tercihi ile sofistike bir seçenek de oluşturuyor. E-ticaret seçeneği ile güvenilir alışveriş seçeneği sunuyor. Özgür seçimler ve özgün tasarımlar sunan web adresinde göz alıcı renklerden oluşan yeşil, lacivert ve gold gibi renk formatlarıyla da özel renk özellikleri sunuyor.

 

Kombin seçenekleriyle özel tercihleri sunan www.modaselvim.com her türlü kıyafet kombini için birbirinden öze başörtüsü seçeneklerini bir araya getirerek bayanlara cazip fırsatlar sunuyor. Alternatifli renk seçenekleri sunan adreste mor, mürdüm, zümrüt, saks, petrol mavisi ve kiremit gibi renk seçeneklerini bir araya getiriyor.

 

Bayanların kıyafet tercihlerine alternatifler sunan özel renk seçeneklerine aynı zamanda işlevsel çözümler de sunan web adresi, düğün, davet, yemek ve özel günlerde tercih edebileceğiniz özel seçenekleri seçiminize sunuyor. Püsküllü tarzda tasarıma sahip ürünlerin yanında pardösü, kap, başörtüsü ve diğer kıyafet seçenekleri ile bayanlara özel konseptler sunarken her rotama ve her seçime göre birbirinden şık alternatifleri bir araya getirerek trendleri parmaklarınızın ucuna getiriyor.

En Güzel Başörtüsü Modelleri

 

    LUİS CARDEN         Başörtüsü modelleri en güzel en muazzam en farklı bir şekilde üretilmiş ve en hassas şekilde tasarım edilmiştir.

 

Yapmış olduğumuz üretimle başörtüsü modellerinin en güzel şekilde yapılması ve en güzel şekilde tasarlanması için en kaliteli en hassas ve en güzel şekilde çalışılmıştır. Yüzlerce başörtüsü modellerinden en güzel olanı kendiniz ve hatta sevdikleriniz için seçebilirsiniz.

 

Tunikler, feraceler ile etek ve bluz ve birçok kıyafet ile kombine edebileceğiniz ve en güzel şekilde kıyafetler arası kombin uygulayabileceğiniz başörtüsü modelleri sizleri beklemektedir. Üretim firmamız kalite standartları ve müşteri memnuniyeti fazlasıyla önemli tutmaktadır.

 

Sizlerde sizler için hazırlamış olduğumuz en kaliteli en güzel tasarıma ait en güzel renklere ait başörtüsü modellerini seçebilirsiniz. Dilerseniz üretmiş olduğumuz başörtü modellerini sevdikleriniz için de satın alabilirsiniz. Sevdiklerinize hediye olarak satın alabileceğiniz ve onları fazlasıyla memnun edeceğiniz başörtüsü modelleri en güzel şekilde tasarlanmıştır.

 

Yüzlerce tasarıma sahip olan farklı renklerde farklı dizaynlarda farklı şekillerdeki başörtüsü modelleri müşterilerimizin fazlasıyla ilgisini çekmektedir. Gün geçtikçe müşterilerimiz başörtüsü modellerine rağbet etmekte ve üretmiş olduğumuz firmamızda kombinlerini gerçekleştirmektedir.

 

Kuşkusuz en önemli kombin kıyafetinize yapacağınız kombindir. Yüzlerce başörtüsü arasından kıyafetiniz ile yapabileceğiniz kombin mutlaka mevcuttur. Başörtüsü modelleri kalite bakımından oldukça hassas ve oldukça sağlam olmalıdır. Çünkü başörtüsü modelindeki kumaşın kalitesi mutlaka görüntüye yansımaktadır.

 

Görüntüsüyle dikkat çekecek olan başörtüsüne kalite bakımından oldukça önem vermekte ve oldukça hassasiyet göstermekteyiz. Üretim firmamızın üretmiş olduğu başörtüler kalite standartları bakımından oldukça yüksek seviyede ve oldukça dikkat çekmektedir.

 

Üretim firmamız üretmiş olduğu başörtüler de görselliğe fazlasıyla önem vermekte ve müşterilerin zevk ve renklerini göz önüne alarak çalışmalarını sürdürmektedir. Görsellik bakımından farklı görüntülere tasarımlara ve farklı şekillere sahip olan başörtüsü modelleri müşterilerimizi memnun etmekte zevklerine verdiklerine fazlasıyla uymaktadır. Sizlerde yüzlerce başörtüsü arasından kendi zevkinize en uygun olanı alabilir dilediğiniz kıyafetiniz ile kombin edip en kaliteli şekilde kullanabilirsiniz.

 

Başörtüsünde farklı modeller farklı tasarımlar ve farklı desenler arıyorsanız ve aradığınızı bir türlü bulamıyorsanız üretim firmamızın üretmiş olduğu yüzlerce farklı tasarım farklı dizayn farklı renklerdeki başörtüsü modellerinden dilediğinizi beğenip alabilirsiniz. Bununla beraber kalite bakımından da oldukça memnun kalabilirsiniz.

 

Başörtü Çeşitleri

 

LUİS CARDEN        Her yıl birbirinden farklı çeşitte ve bununla birlikte modelde ya da renkte birçok başörtüsü ürünleri mağazaları ya da birçok kaliteli internet sitelerini süslemektedir. Bu nedenden dolayı da birçok hanım da bu ürünlerden bir ya da birkaç tane alarak bir yandan bu şeklide bu konu hakkındaki modayı takip etmiş oluyor ve bir diğer yandan da birçok farklı ürün ile de dolaplarını doldurmuş oluyor.

 

Ancak elbette birçok bayanın bildiği üzere bu tür ürünler öyle çarşıya çıkıp istenilen bir mağazadan kolay bir şeklide satın alınmaz. Bunun nedeni ise bu tür ürünler her ne kadar her yıl yaz ya da kış hiç fark etmez birçok ürün sürekli olarak çıksa da yine de tüm bu ürünler her mağazaya gelmez. Hatta tüm yeni çıkan ürünler mağazalarda bulunması imkânsız gibi bir şeydir.

 

Başörtü Çeşitleri

 

Bununla birlikte ayrıca başörtüsü ya da daha farklı bayan giyim ürünleri de aynı zamanda oldukça pahalı olur. Bunun için de en doğru seçim kesinlikle son derece büyük ve kaliteli bir internet alış veriş sitesinden alış veriş yapmaktır. Bunun için de en doğru adres hiç şüphesiz www.modaselvim.com sitesidir. Bu son derece büyük ve kaliteli site bünyesinde bayanlar açısında birçok ürün bulunabilir.

 

Üstelik bu sonsuz denizde her bayan kendi bedenine ya da kendi zevkine göre birçok ürün ya da ürünler bulup satın alabilir. Bunun için de tek yapılması gereken bu son derece büyük ve çeşidi sınırsız internet alış veriş sitesi içerisine üye olmak ve vakit kaybetmeden biran önce alış verişe koyulmaktır.

 

Her Çeşit Ürün

 

İster başörtüsü çeşitleri isterse birbirinden farklı giyim kuşam çeşitleri isterse de özel geceler adına son derece kaliteli ürünler olarak abiye çeşitleri site içerisinde birbirinde farklı renkten ve zevkte ürünler ile sahiplerini beklemektedir. Bununla birlikte ayrıca yine birçok farklı çeşit ile çanta modelleri ve eşarp çeşitleri de yine site içerisinde en uygun fiyatlar dâhilinde satılmaktadır. Başörtüsü ve daha birçok farklı ürün adına en kaliteli site bu sitedir.

 

Başörtüsü Modasında Yılın Renkleri

basortusuBaşörtüyü eskiden sadece televizyonda hizmet ya da temizlik sektöründe çalışan kadınların başında görürdük. Bunların hepsi geride kaldı. Başörtüsü artık sosyal hayatın her yerinde yer almanız için bir engel değil. Bununla birlikte hem inanca uygun hem de estetik katkılara cevap veren kıyafetler ve başörtüleri moda oldu. Artık şıklığınızı güzel bir başörtüsü ile tamamlayabilirsiniz.

Başörtüsü mü, Şal mı?

 

 

Başörtüsü hala vazgeçilmeniz olabilir. Kadınlar giderek şal örtmeye yöneldi. Ama hem şal hem de başörtüsü kullanıyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı tüyolar verebiliriz. Şal örtmenindi, başörtüsü kullanmanındı çeşitleri mevcut. Başörtüsünü arkadan bağlayabilirsiniz ama burada dikkat etmeniz gereken mutlaka uç kısmını bağladığınız yerin üstünde bırakmanız. Bağlayarak örtmeyi sadece uzun boyunlu bayanlara öneriyoruz.

 

 

Başörtüsü ve şal kullanırken kullanılan saç tokaları da oldukça moda. Başörtüsünün hem tüm özelliğini korumasını sağladığı gibi hem de şık ve havalı bir görüntüye neden oluyor. Bu yılda başörtüsü ve şalda kabarık ve salaş görüntü tercih ediliyor. Ne kadar doğal ve rahat görünüyorsa o kadar iyi bir görüntü elde ediyorsunuz. Abartıdan sakının. Doğal görüntü vermek şıklığın başlangıcıdır.

Başörtüsü ve Şalda Renk kombinleri

,

 

Başörtüsü ve şalda sadelik yine şıklığın anahtarı. Güllü, karışık, çok renkli eşarp ve şalların modası çoktan geçti. Kıyafetinize uygun kombinler ile düz ya da çok az desen içerenleri tercih etmelisiniz. Özellikle kilo sorunu olan bayanlar kalabalık görüntüden uzak durmalı. Yani düz başörtü ve şallar tercih edilmeli.

Renkleri doğru kombinlemek şıklığınızın anahtarı olacaktır. Bunu iki şekilde başarabilirsiniz. Ya uyumlu farklı renkler ya da şaşırtmacalı zıt renkler kullanabilirsiniz. Mesela açık mavi bir tuniğin üzerine ya hoş bir pembe veya mor ya da sarı kullanabilirsiniz.

 

 

Fakat kıyafetin içindeki renklerle uyumlu başörtüsü kullanma devri gerilerde kaldı. Başörtüsü ile sade kıyafetinize renk atmayı düşünün. Çok uyumlu kıyafet ve başörtüsü boğucu bir görüntü ortaya çıkarıyor. Bundan uzak durun.

 

 

Başörtüsü kullanırken diğer önemsemeniz gereken ten renginize uyumu. Açık tenliler hem canlı hem de koyu renkleri gayet rahat kullanabilir. Fakat esmer ten rengine sahipseniz biraz uğraşmanız gerekebilir. Yüzünüzü yok eden sof renkleri değil, ortaya çıkartan soft renkleri tercih edin. Başörtüsü ya da şal almadan önce muhakkak deneyin

 

 

           Başörtüsü ya da şal ne kullanıyorsanız kullanın en önemlisi yüzünüzde ki tebessüm olacaktır. Bir tebessüm tüm kusurları gizler. Sizi pozitif yapar.

 

 

Kadın Kimliği – Başörtüsü

basortusuBaşörtüsü, geçmişten günümüze varlığını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmiş ve bugüne kadar gelebilmiş bir örtü veya giysidir. Genelde bayanlara has olan bir giysidir. Yeri gelir soğuktan korunmak için yeri gelir sıcaktan korunmak için kullanılıyor. Aynı zamanda saçın yıpranmasına da engel olup saçın sağlıklı beslenmesine sebep olan bir giysidir.

 

Başörtüsü, kimi zaman ihtişamın, zenginliğin, yüksek mevki ve makamın sembolü iken kimi zamanda alçalmış lığın, köleliğin, alt sınıfın bir sembolüydü. Bu durum toplumdan topluma, kültürden kültüre, dinden dine değişiklik gösteren bir etmendir. Eski Roma’da statü bakımından düşük olan bayanlar eşarp takarken, Arap toplumunda yükselmiş ligin sembolüydü.

 

Başörtüsü, insanların sahip olduğu dinlerinden dolayı kullandıkları bir örtüdür. Başörtüsü aynı zamanda birçok dinde de zorunluluk arz ediyor. Mesela Hıristiyanlıkta, Yahudilikte ve İslam’dadır. Ve aynı şekilde diğer Uzak Doğu dinlerinde de mevcut olan bir şeydir.

 

Peki, Türkler Müslüman olduktan sonra mı başörtüsü taktılar yoksa daha önce de bu durum mevcut muydu? İlk Türklerde yine kendi kültürlerine göre başörtüsü takıyorlardı. Eski Türklerde de bugün olduğu gibi kadınlar daima saygın ve özeldiler. İslam’a girdikten sonra da bu kültürlerini dinle bağdaştırıp bugüne kadar devam ettirdiler ve çok da başarılı olabildiler.

 

İslam’a göre başörtüsünün nasıl kullanılacağı ile ilgili bilgi verilmiştir. Nur Süresi 31. Ayette ve Ahzab 59’da bu konu ile alakalı net bir bilgi vardır. İslam’da başörtüsü yani örtünme kadının diğer yabancı erkeklerin bakışlarından sakınmaları içindir. Peki bu başörtüsü her yerde aynı mı ?

 

Başörtüsü birçok şekilde farklılık gösterebiliyor. Mesela Türkiye’de bunun örneğini görebiliyoruz. Örneğin Doğu tarafındaki bayanlar, batı, İç ve Karadeniz bölgelerinde değişik olabiliyor. Bunu da sahip oldukları kültürlerine bağlamak gerekiyor.

 

Son zamanlarda modanın da ilerleme göstermesiyle birlikte tesettür de çok daha farklı olmaya başladı. Bu iyi midir, kötü müdür, tartışılır.

 

Başörtüsü kısacası yeri gelir din emrettiği için takılır, yeri gelir kültürden dolayı takılır, yeri gelir toplum baskısından dolayı takılır, yeri gelir keyfi olarak takılır.

 

Başörtüsünün saça hiçbir şekilde zarar vermediği de ispatlanmıştır.

 

 

 

 

 

 

Başörtüsünde 2016 model ve Renkleri

basortusuBaşörtüsü modellerinde giderek rahatlık ön plana çıkıyor. Kolay kullanım ve salaş görüntü bu yılında yükselen trendleri arasında. Sosyal hayatın içinde başörtülü kadınların sayısının artması ile birlikte başörtü modası da gittikçe gelişiyor. Eskiden saf ipek eşarplar kullanılırken artık kullanım rahatlığı daha fazla önemsenir oldu. Kadınlar hem şık olmak hem de rahat etmek istiyorlar. Başörtüsü modelleri de çok geniş bir yelpazeye sahip oldu. Eskiden kalıp gibi duran Baş örtme şekilleri modayken şimdi daha doğal görünümlü ve salaş modeller tercih ediliyor.

 

Şal Model ve Renkleri

 

Şal modelleri daha çok rahatlığın yeni adresi oldu. Şal üreticileri de bunu göz önüne alarak daha çok pamuklu ve baştan kaymayacak, rahat kullanılabilecek kumaşları tercih ediyorlar. Daha çok rahatını düşünen hanımlar için çıt çıtlı modeller bile üretildi. Şallarda bu yılda daha düz ve tek renkler revaçta.

 

Kombininde şıklığı yakalamak isteyen bayanlar tek renk şalları ya da en fazla iki renkten oluşan arkalı önlü modellere de sahip olanlarını tercih ediyorlar. Eğer desenli bir şal tercih edecekseniz kıyafetiniz de herhangi desen olmaması gerekir. Kombin yaparken kıyafetinizin içinde olmayan renklerde şal örmekte bu yılın modası arasında yer alıyor. Bir kaç yıl daha uyumlu görünmekten uzak kalacağız gibi görünüyor. Ya kıyafetinizin tonlarını ya da zıt renklerini kullanmalısınız. Şal modelinizin doğal görünmesi de yılın trendleri arasında. İyi bir kumaşa sahip bir şalı boyun kısmınıza iğne kullanmadan iki yana atmanız sizi hem şık hem de doğal bir görüntüye ulaştırıyor. Renk skalası geniş. Şal alırken giyeceğiniz kombininizi göz önüne almalısınız.

 

Eşarp model ve renkleri

 

Üzerinde resim ve fotoğraf görüntüsü olan eşarplar bu yıl yine moda olmayı sürdürüyor. Başörtüsü kullanan ve özellikle çiçek ve geometrik desenden sıkılmış bayanların imdadına yetiştiler. Harflerden oluşan şekillerde sizi cool bir görüntüye doğru kombinle ulaştırabilir. Fakat gerek fotoğraf gerekte harf desenli eşarplar spor kıyafetler ile kombinlenmelidir. Eğer şık bir görüntü istiyorsanız ya düz fakat kenarları desenli bir eşarp tercih edeceksiniz ya da çiçek desenli bir eşarp örtmelisiniz. Kıyafetiniz karışık ve modelli ise ya da çok fazla desen varsa muhakkak düz bir eşarp kullanmalısınız. Şalların aksine eşarpta daha canlı renkler revaçta.

 Türkiye’de Tesettürlü Olmak

Tesettürlü yani bir başka değişle vücudun hatlarının belirgin olmayacak şekilde örtünmek saçları başörtüsü ile kapatmaktır. Bir başka değişle halk dilinde kapalı olmakla örtünmek vb. terimler kullanılır tesettürlü bayanlar için İslam’da bu durum kişinin müstehcen yelerlerinin ve bayanda bir saç telinin dâhil olmak üzere vücut hatlarının belirginliğini ortadan kaldıracak şekilde geniş giyinmek örtünmektir.

Peki, bu durum ülkemizde nasıl yapılıyor nasıl tesettürlü olunuyor bu hususa gelecek olursak ülkemiz laik bir devlet anlayışındadır muhafazakâr kesimin ağırlıkta olduğu bir milletiz.  Bu durum ülkeyi ikilemde bırakmaktadır tesettürlü insanlar için zor bir süreç olmuş çeşitli sosyal baskılara maruz bırakılmışlardır özelikle askeri darbeler sonucunda ülke iyice laik sistemi dayatmakta ülkeyi yöneten hükümet ordu olunca züllümde beraberinde gelmiştir.

Yasaklar çoğalmış ülkede devlet kurumlarında ve özel şirketlerin çoğunda başörtülü yani tesettürlü bayanlar ya işten çıkarılmış ya da başörtüsü çıkarılmak zorunda bırakılmışlardır.  Geçmiş her ne kadar ülkemizde çeşitli birçok zorluklara sebep olmuşsa da tesettürlü bayanlar günümüzde azda olsa nefes alacak duruma gelmişlerdir.

Başörtülü bayanlar geçmişin verdiği zorlukları aşmış fakat yeni çıkan ve tesettürün anlamını ve niteliğini sebebini yanlış anlayan bir sahte tesettürlü yani bir başka değişle süslü dar giyimli vücut hataları göze batacak nitelikte tesettürlü bayanlar piyasaya çıkmış bir moda akım olmuştur.

Bu durum aslında geçmişte yaşanan laik baskıdan daha tehlikeli ve tesettürlü olmanın manasını ve anlamını yitirmesine sebep olmaktadır başörtüsü takmak tesettürlü olmak olmuş oluyor buda çok vahim bir durum dinin yanlış yorumlanmasına tesettürlü bayanların insanların karşısındaki değerine gölge düşürür nitelikte bir dolaylı yıkıma sebep olmaktadır.

Aslında geçmişte yapılmak istenen ama yapılamayan açılmak saçılmak yarı çıplak giyinmek zorbalığı şimdi hiç bir baskı yapılmadan sinsice ve planlı şekilde başı örtmek yeterlidir.

Bu mantıkla insanlar kandırılmakta gözleri boyatılmakta özendirme durumu söz konusu olmaktadır tesettürlü bayanlar artık saygınlığını yitirmekte herkesin gözündeki muhafazakâr kesim terbiyesi ve ahlakı yitip gitmekte o yüzden geçmişte yapılan baskıdan değil günümüzdeki bu sahte tesettürlülerden çekinmeli bunun önüne geçmeliyiz yoksa tesettürlü olmak anlamını yitirecektir.

 

Günümüzde Başörtüsü Kullanımı

basortusuKapalı bayanların en çok ilgi odakları arasında olan başörtüsü konusu oldukça geniş bir alanı kapsar. Her yaş grubuna göre modellerde ve desenlerde bulunan başörtüleri her türlü zevke hitap eden renk ve kesimlerde bulunur. Kare eşarp şal şeklinde ince uzun olan eşarplar istenilen zevke göre çeşitlilik göstermektedir. Ayrıca ipek eşarplar yerli eşarplar kaygan olan olmayan vs. birçok çeşit eşarp bulunmaktadır.

Son zamanlarda başörtüsü konusundaki çeşitlilik kıyafeti bide geride bırakmaktadır çeşitli şehirlerin tarihi eserlerin harflerin kare üçgen kalp dikdörtgen yan çizgi düz çizgi gibi çeşitli motiflerin baskılı olarak üretilmekte ve alıcılarının ilgisi çekilmektedir. İsteyen bayanların düz ve tek renkte isteyen bayanların ise karışık veya daha sade desenlerle oluşturulan modelleri seçmeleri tamamen zevklerine bırakılmıştır.

Kapalı bayanlara günümüzde her alanda olduğu kadar başörtüsü konusunda da çeşitli kolaylıklar tanınmaktadır. Eşarp ve şalların altına takılan bonelerin renkli ve kullanışlı olması ayrıca artık süngerli özellikleri ile eşarpların daha düzgün ve hoş bir görüntü kazanmasını sağlarlar. Ayrıca çeşitli iğne modelleri ve eşarp aksesuarları ile artık kapalılar açıklardan bile daha şık ve güzel giyinebilmekte ve istedikleri tarz ürüne rahatça kavuşabilmektedirler.

Kendilerini rahat hissettirecek kumaşlardan eşarp seçimi yapan bayanlar yaz aylarında daha renkli seçimlere başvururken kış aylarında daha kapalı renkleri seçmektedirler. Kapalı giyimi son yıllarda gidecek artarak hızlı bir çoğalma göstererek kapalı bayanlara özgü oluşturulan giysiler açık giyimini bile geride bırakacak seviyeye gelmiştir.

Kapalı bayanların huzurla ve rahatlıkla seçim yapmaları sağlanarak oluşturdukları kombinelerine bir de başörtüsü eklenince tam bir zarif ve şık görüntü elde edilmiş olur. Her tür giyime göre çeşitli motif baskılarıyla oluşturulan şal ve eşarplar kapalı bayanlarda tam şık takım ve giyimlere ulaşmalarını sağlamaktadır.

Böylece başörtüsü bayanların daha çok yöneldikleri ve kullandıkları bir hal almış ve dinin yerine getirdiği bir sünneti yapmanın da gururunu bayanların taşımasını sağlamaktadır. Başörtüsü konusu dinen cazip olan ve herkesin yöneldiği ve özendiği bir hale gelmiştir bunda tabi ki giyimde sağlanan kolaylık ve cazip alan sayesinde olmuştur.

2016 Başörtüsü Ve Tesettür Giyim Modelleri

basortusuTesettür kelime anlamı, giyinmedir. Hem erkeklerin hem kadınların, vücutlarının avret sayılan bölümlerini örtmelerine denir. Zaman içinde değişerek sadece kadınların başörtüsü örtünmesine yönelik anlam taşır. Dinin asıl gereklerinden ziyade zamanla değişen kültürel ve siyasi zihniyetle de yakından ilgisi vardır. Kadın başörtüsü olsun, erkek olsun insanları örtünmeye zorlayan çok sebep vardır. İçinde yaşadığı doğa, iklimler vs.

Tesettür Giyim Elbise Modelleri ve Başörtüsü

Başörtüsü ve tesettür giyim son yıllarda değişen moda akımlarına paralel şekilde değişiklik yaşamaktadır. Eskiden daha sade kıyafetler ve başörtüsü tercih edilirken, artık daha gösterişli, renkli ve havalı modeller tercih edilebiliyor. Başörtüsü ve tesettürün giyim sektörü haline gelmesinde, marka satış politikaları etkilidir.

Kadınların öne çıkma, beğenilme, kendini gösterme isteği her ne kadar örtünme mantığının tersi olsa da sektörde değişen zihniyetle satışlar devam etmektedir. Özellikle genç kuşak başörtüsü ve tesettür giyim tercih eden kadınlarda renkli ve saten görünümlü gösterişli modeller dikkat çekiyor.

2016 Bayan Başörtüsü -Tesettür Giyim Elbise Modelleri

Başörtüsü ve tesettür giyim 2016 yeni sezonu saten kumaş, yeşil, kırmızı ve krem tonların revaçta olduğu bir sene olacak. Her model başörtüsü, elbiseler ve farklı kıyafetler tüm canlılığıyla vitrinlerde yer alıyor. Kadınlar için daha gösterişli olmalarını sağlayacak yeni sezon bayan başörtüsü ve tesettür elbise modelleri kullanıcılarını bu sene de şık göstermeyi hedeflemektedir.

Renkli başörtüsü modelleri yanında 2016 kış sezonu yuvarlak yaka elbiseler çok beğeniliyor. Farklı kesim geometrik desenler ve çiçek desenlerle süslenerek sonbahar kış modasında yerini almıştır. Elbise modelleri bu sene de günlük giyim davetler için şık kombin yapılan giysilerden oluşuyor.

2016 Başörtüsü ve Tesettür Giyim Fiyatları

Yeni sezon sonbahar ve kış sezonu tesettür elbise ve başörtüsü modelleri konusunda kadınlar şimdiden kendilerini davetlere hazırlamalılar. Herkesin beğenisini toplamak için iyi bir başörtüsü -tesettür kombini ile tüm ortamlarınızı daha da güzel hale getirebilirsiniz. Birbirinden farklı model tesettür elbise modelleri, ayakkabı, başörtüsü, çanta modelleriyle birlikte şık görünüm elde etmeniz sağlanıyor. Başörtüsü ve tesettür giyim fiyatları da kumaşların kalitesine, modeline ve markasına göre değişiyor.

 

Başörtüsü Kullanmak

basortusuÖrtünmek dinimizde çok önemli bir yere sahiptir. Geçmişten bu yana medeniyetleri ve dinlerin bozulmadan önce yapısını incelediğimizde örtünmeye önem verdiklerine şahit oluruz. Örneğim Hristiyanlık dinini incelediğimizde rahibelerin nasıl kapandığını hepimiz görmüşüzdür filmlerden az çok. Diğer dinlerde bile örtünmek böyle önemli bir yer tutar. Bizim dinimizde de İslamiyet kabul edilmeden önce örtünmek yoktu. İslam dini geldikten sonra birçok ayetle birlikte örtünme ayeti de indi ve insanlar o günden beri örtünmeye başladı.

 

Örtünürken başörtüsü kullanmak en çok tercih edilen şekildir. Sonradan şal eşarp gibi seçenekler çıksa da en yaygın olanıdır. Kullanırken Giydiğimiz kıyafetin renk ve desenine göre veya ayakkabı ve çantamızın model ve rengine göre seçimler yapabiliriz. Böylece uyumlu bir görüntü sergileyebiliriz. Zevkli bir görünüm için uyumluluğa dikkat etmemiz önemlidir. İnsanlar üzerinde de olumlu etki bırakarak örtünmenin güzelliğini yansıtabiliriz. Bağlama şekillerine gelince en uygun olanı giydiğimiz dış kıyafetin üzerini örtecek şekilde olmasıdır. Çünkü giydiğimiz pardösü veya başka bir şey ne kadar bol olursa olsun vücut hatlarımızı belli etme olasılığı vardır.

Başörtüsü üzerine sarkıtıldığı zaman bu durumu kapatabilir. Bu yüzden dışına sarkıtmamız daha uygun olanıdır. Rüzgârdan açılmasını istemiyorsak mevsime göre bir şal örtebiliriz veya iğneleyebiliriz. Böylece saçımızın görülmesi de önlenmiş olur. Altına saçlarımızı sımsıkı saran bir iç eşarp veya bone dediğimiz şeyi örtebiliriz. Oda saçlarımızı sıkıca örte ve aynı zamanda örtümüzün kaymasını da önler. Bu hususlara dikkat edersek daha doğru bir örtünme olabilir bizim için.

 

Örtünürken zevk ve uyumlulukta çok önemlidir. Çünkü dinimiz aynı zamanda güzellik ve zarafet dinidir de. Dinimiz bizden her şeyin en güzelini ister. Biz de her konuda olduğu gibi giyim de de zevk ve uyuma önem verirsek insanlara örtünmek konusunda olumlu mesajlar iletmiş oluruz. Böylece insanlar örtünmenin çok sıkıcı bir şey değil ne kadar güzel ve doğru bir şey olduğunu daha iyi kavramış olurlar. Ayrıca kendimize da saygı duymasını öğrenerek daha güzel bir şekilde ve güvenli olarak ortamlara çıkabiliriz.

Başörtüsü Nerelerde Kullanılır?

Başörtüleri bayanların dini inançları münasebetiyle saçlarını ve kulaklarını örtmek için kullandıkları bir giysi çeşididir. Baş bağlamak sadece Müslüman bayanlara özgüdür. Diğer dinlerde böyle bir sınırlama bulunmazken Müslümanlıkta bayanların başlarını örtmeleri dini bir gerekliliktir. Bayanlar da başlarını bağlamak için başörtüsü adı verilen genellikle yünden veya pamuktan yapılı giysileri giymektedirler.

Dini inanışlar gereği bağlanan başörtüleri günümüzde tüm bayanlar tarafından tercih edilmemektedir. Her ne kadar gündelik hayatlarında sürekli olarak takmaktan yana olmasalar da bayanlar namaz kılarken kuran okurken cenazeye katılırken veya cami ziyaret ederken başörtüsü takmayı tercih etmektedirler.

Bu nedenle de her bayanın mutlaka en az birkaç tane başörtüsüne ihtiyacı vardır. Bayanlar her kıyafette olduğu gibi başörtüsünde de şık giyinmeye özen gösterirler. Bu nedenle de farklı başörtülerine yönelimler fazladır. Sıradanlaşmış modellerden ziyade bayanları hem şık gösterecek hem de tüm saçlarını kapatacak başörtülerine talep oldukça fazladır.

Bayan kıyafetleri çok çeşitlidir. Bayanlar şık görünebilmek için farklı kombinasyonlar oluşturmaya özen gösterirler. Başörtüleri de bu kombinasyonları tamamlayan en önemli unsurlardan bir tanesidir. Dini inancı olan bayanlar başörtülerine uygun olarak giyinmeye özen gösterirler.

Öncelikle giyecekleri elbiseleri satın alan bayanlar daha sonra aldıkları elbiselere uyumlu olan başörtülerini satın almaktadırlar. Başörtüleri genellikle tuhafiyelerde ve şık mağazalarda satılmaktadır.

Tabi mağaza mağaza dolaşmak istemeyen bayanlar için bir diğer seçenek ise internetten alışveriş yapmaktır. İnternet üzerinden akla gelebilecek her türlü modelde başörtüsünü bulmak mümkündür. Özellikle internetin her eve girmesi ile birlikte bayanlar da bu rahatlıktan faydalanarak oturdukları yerden başörtülerine bakabilmektedirler.

Turistler ülkemizi ziyaret ettikleri vakit en çok satın aldıkları hediyelik eşyalardan biri de başörtüleri olmaktadır. Turistler genellikle camileri ziyaret etmekte ve orada gördükleri başörtülerine hayran kalmaktadırlar. Bu nedenle de o başörtülerini sevdikleri kişilere hediye olarak satın almaktadırlar.

Müslüman olmayanların bile başörtülerine olan merakı bu sektörün büyümesine olanak sağlamıştır. Sadece dini inançlar için değil aynı zamanda bir süs giysisi olarak da başörtüleri tercih edilebilmektedir. Birbirinden kaliteli başörtülerini internetteki güvenilir alışveriş sitelerinden en uygun fiyatlar ile satın almak mümkündür.

Tesettür Giyim Dünyasının Olmazsa Olmazı

Tesettür giyimin baş tacı olan olmazsa olmazı olan başörtüsü kapalı bayanların en muhafazakâr giyim çizgisinin bir parçasıdır. Her kombine uygun renk ve model seçenekleri ile şık bir görünüm yaratmanız mümkün. Günlük hayatınızın vazgeçilmezleri arasında olan başörtüsü kapalı bayanlar için son derece önemli bir üründür.

Farklı desenleri ile kombinlerinize uyum sağlayacak seçenekleri zevkle seçebilir her ortamda mükemmel bir görünüme kavuşabilirsiniz. Kapalı bayanların en muhafazakâr parçası olan başörtüsü tesettür giyiminde öncü bir parçasıdır. Vücudunuzun bir parçası gibi olmazsa olmaz bir üründür. Hem tesettür çizginizi hem de şık ve modern görünümü başınızda taşıyacağınız en özel tasarımlardan biridir başörtüsü.

Özel gece, düğün, nişan gibi gecelerde abiye giyime uygun en özel başörtüsü modellerine de rastlamanız mümkün. Kaliteli markası ile şık kombinler yaratacağınız en şık başörtüsü seçeneklerinden bütçenize uygun fırsatlarla yararlanabilirsiniz. Hayatınızın bir parçası olan tesettür giyimin öncüsü olan en şık başörtüsü modellerini bir arada bulabilirsiniz.

Tarzınıza uygun desenler modeller renkler sizlere keyif verici duyguları yaşatacaktır. Her kıyafetinizde farklı olarak tercih edeceğiniz başörtülerini uygun fiyat avantajları ile seçerek dolabınızdakini yerini aldırabilirsiniz. Sizlerde tesettür giyimin baş tacı olan olmazsa olmazı olan başörtüsünü yenilikleri ile sizlere hizmet veren başörtüsü dünyasında bulabilirsiniz.

Tarzınızı modern görünümünüzü en özel şekilde yansıtacak başörtülerine her alanda farklı seçeneklerle ihtiyaç duyacaksınız. Sizlerde kombinlerinizdeki gözle görülür farkı yaratmak için en özel tasarımlardan ve markalardan çok cazip fırsatlarla yararlanabilirsiniz.

Kapalı bayanların giyim tarzına yakışır her çeşit her renk başörtüsü modellerini birarada bulacağınız eşsiz platformda zevkli seçimler yapabilirsiniz. Kaliteyi ve güvenilir markayı baş tacınız yapmak istiyorsanız işte size fırsat.

Gözünüze ve gönlünüze hitap edecek en gözde modelleri seçerek sizlerde kombinlerinizdeki muhteşem uyumu yakalayın ve tarzınızı şık bir şekilde yansıtın. Her ortama uygun şekilde kombinler yapacağınız başörtüsü modellerini en uygun fiyatlarla satın almanız artık çok daha kolay. Tesettür giyimin öncüsü olan başörtüsünü vazgeçilmez bir parça olarak gönül rahatlığı ile her daim rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

Başörtüsü hakkında diğer makalemiz: https://blog.modaselvim.com/basortusu-nerelerde-kullanilir/

Luis Carden Eşarp Modelleri

eşarpEşarp kadınların dini duyguları nedeniyle saçlarını örtmek için taktıkları bir giysidir. Bayanlar genellikle taktıkları eşarpların kendilerini güzel göstermesine özen gösterirler. Bu nedenle de eşarp seçiminde çok titiz davranırlar. Eşarp seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar eşarbın kendi kıyafetleriniz ile uyumlu kombinler uyuşturması ve de eşarbın kaliteli olmasıdır. Kalitesiz eşarplar hem görüntü itibariyle hem de sağlam olmayışı nedeniyle kesinlikle uzak durulması gereken eşarplardır.

 

Eşarplar arasında fiyat olarak çok büyük uçurumlar yoktur. Hepsi birbirine yakın fiyatlardadır. Bu nedenle eşarp alırken en kalitelisini almakta fayda vardır. Peki, kaliteli eşarp modelleri hangileridir? Ülkemizin ve dünyanın başörtüsü imalatında en öncü firma Luis Carden’dır. Bu firma ürettiği birbirinden şık ve kaliteli eşarp modelleri ile adından sıkça söz ettirmektedir. Bütün bayanlar eşarp almaya karar verdiklerinde ilk olarak akıllarına Luis Carden modelleri gelir.

 

Kendilerine en yakın bayiden veya bayi yoksa da internet üzerinden anında satın alırlar. Luis Carden eşarpları birçok modele ayrılmaktadır. Bu modeller arasında en çok tercih edileni ve en şık olanı Luis Carden eşarp 340-15 lacivert modelidir. Bu model eşarp tamamen rayon kumaştan üretilmiş ve 90*90 cm ölçülerindedir. Göz alıcı şıklığı ve zarafeti temsil eden bu eşarp modeli her yaşa uygundur. Çok çeşitli renklerin bir araya getirilerek yapılan bu model açık tenli bayanlarda çok daha güzel durmaktadır. Bu başörtüsü modeli nerelerde giyilir peki?

 

Öncelikle Luis Carden eşarp 340-15 lacivert günlük hayatta giyilebilmektedir. Günlük olarak evde dışarda veya başka yerde rahatlıkla giyebilirsiniz. Aynı şekilde bu eşarp modelini bayanlar ile yaptığınız altın günleri eğlence günleri gibi günlerde de giyebilirsiniz. Arkadaşlarınızın akrabalarınızın düğünlerinde de. Luis Carden eşarpları en ideal tercih olacaktır. Yine aynı şekilde bayramlarda ve özel günlerde( doğum günü, yıldönümü vb.) bu eşarpları rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

 

Luis Carden eşarpları en çok genç kızlar arasında popülerdir. Görünüm olarak onlara daha fazla hitap etmektedirler. Fakat yine de her yaştan bayanın giyebileceği ender eşarp modellerindendir. Siz de Luis Carden ile daha şık görünebilirsiniz.

 

 

 

Başörtüsü Seçmek Sanattır

Başörtüsü tesettür giyimin belki de en önemli parçası, olmazsa olmazıdır. O sadece bir kumaş değil, dini inancın simgesi ve tesettürlü bayanların şıklığını tamamlayan en önemli detaydır. Yüzü çevreleyen başörtüsü kişinin görünümünü tamamen değiştirebilecek bir güce sahiptir, bu yüzden başörtüsü seçimi oldukça önemlidir.

 

Moda Selvim’de görebileceğiniz yüzlerce başörtüsü modelinden biri mutlaka sizin kalbinizi fethedecektir. Ama burada önemli olan hangi mevsimde, nerede, nasıl bir başörtüsü kullanmanız gerektiğini bilmektir. Yeni bir başörtüsü almadan önce Moda Selvim’in sizler için hazırladığı bu yazıdaki ipuçlarına dikkat ederek çok daha sağlıklı ve şık bir seçim yapabilirsiniz.

 

Her şeyden önce dikkat etmeniz gereken başörtüsü ile kıyafetinizi büyük bir uyum içinde kombinlemek olmadır. Günlük yaşamda varaklı, yaldızlı fantezi başörtüsü modellerinden uzak durmalı; ipek ve tivil eşarpları tercih etmelisiniz. 15-30 yaş arası bayanların tercihi yarı mat görünümdeki tivil kumaşlar olmaktadır. İpeğin parlaklığı ise zarif ve kaliteli bir duruş sergiler, 30 yaş ve üzerindeyseniz günlük hayatta gönül rahatlığıyla ipek eşarpları tercih edebilirsiniz. Saten türevi eşarpları ise sadece özel davetlerde kullanmalısınız.

 

Dört mevsimin yaşandığı ülkemizde başörtüsü seçiminde önemli bir kriter de kumaşın mevsimlere uygunluğudur. Bahar ve yaz aylarında ince tivil kumaşlar, kış aylarında da soğuktan korunmak için pamuklu ya da kalın tivil başörtüleri tercih edilmelidir. Başörtüsü seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da düz mü yoksa desenli bir model mi seçeceğinizdir. Başörtünüz her zaman kıyafetinizle uyumlu olmalıdır; kıyafetiniz sadeyse desenli bir başörtü kullanabilir ya da tam tersini uygulayabilirsiniz. Yani desenin, hareketin sadece kıyafette ya da başörtüsünde olmasına özen göstermelisiniz. Şal, çiçek, serpme veya geometrik desenlerde ise renk uyumuna ve desenlerin geçişine dikkat ettiğiniz sürece her zaman asil ve şık görüneceğinizi söyleyebiliriz.