Tesettür Giyim Nedir? Nasıl Giyinmelidir?

Tesettür giyim genelde hayatını İslami şartlara uygun olarak devam ettirmek isteyen kadınların giyim tarzlarına denilmektedir. Ayrıca tesettür giyimin kendisine uygun olduğunu düşünerek tercih eden kadınlarda bulunmaktadır.

Tesettür giyimin amacı vücut hatlarını belli etmeden gerekli bölgelerin kapatılmasıdır. Günümüzde bu koşullara uygun olarak sunulan farklı çeşitlerde ürünler bulunmaktadır.

Tesettür Giyimde Elbise Kullanımı

Elbiseler tek parça kıyafetlerdir. Bu nedenle elbiseler tüm kadınlar için gün kurtarıcı niteliktedir. Elbiselerin kombinleme sorunu olmamaktadır. Kolayca bir bütün haline getirilebilmektedir. Tesettür giyim için elbise oldukça önemlidir.

Tesettür giyimi tercih eden kadınlar ise genellikle günlük zamanlarında elbise kullanmaktadır. Ayrıca düz renk ve sade tesettür elbiseleri tercih etmektedir.

Yaz aylarında ise günlük elbiselerde sade ve düz renklerin yerini canlı renkler almaktadır. Elbiselerin altına spor veya sandalet tarzı ayakkabılar tercih edilmektedir.

Tesettür Abiye Elbise Kullanımı

Tesettür giyim için sınırsız abiye elbise türleri bulunmaktadır. Bir çok renk ve modele sahip abiye elbiseler vardır. Abiye elbiseler özel günlerde kullanım için tercih edilmektedir.

Tesettür giyimde abiye elbise tercihlerinde genellikle koyu renkler tercih edilmektedir. Koyu renkler kullanıcılarına asillik kazandırmaktadır. Tesettür giyimde abiye elbiseler topuklu ayakkabılarla birlikte tamamlanmaktadır.

Tesettürde Günlük Giyim

Her giyimde tarzında olduğu gibi önemli olan kıyafetlerin uyumudur. Yani giyilen kıyafetlerdeki renk tonları birbirlerini uyum ile taşıyor olmalıdır. Tesettür giyimde giyilen kıyafetlerden alt veya üst giyim ürünü dar seçilmelidir.

Giyilen kıyafetlerin alt veya üst giyim ürünlerinden diğeri ise bol seçilmelidir. Çünkü iki ürününde bol ya da dar olması görüntü açısından sorun teşkil edebilmektedir.

Giyimde pantolon dar seçilirse buna en uygun günlük şıklığı bol ile uzun olan tunik sağlayacaktır. Günlük kıyafetlerde etek giyilmek istenebilir. Bu durumda ise etek düz bir renk seçilmelidir.

Üzeri için ise tercih edilen kıyafetler daha canlı ve hareketli olmalıdır. Tesettür giyimde belkide en önemli ürün olan eşarplar ise tek renk olmalıdır. Ayrıca desensiz eşarplar kıyafetler ile daha uyumlu olmaktadır.

Bunlar yalnızca bir öneri olarak sunulmaktadır. Genel anlamda ise en önemli nokta kişinin kendini mutlu hissettiği kıyafetleri tercih etmesidir.

Tesettür giyim modellerimizi görmek için https://www.modaselvim.com/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın