Tesettür Giyim Nedir?

Tesettür giyim, günümüzde geniş bir kitleye hitap etmektedir. Vücutta ki en ince noktalara kadar her şeyi gizleyen rahat bir giyim tarzıdır. Artık günümüzde, farklı ve yeni anlam kazanan tesettür giyim oldukça fazla tercih edilen sektörler arasındadır. Seçtikleri ürünler doğrultusunda üretilen bu giyim tarzı oldukça model ve kentsel bir olguya karışmış olmaktadır. İnançları doğrultusunda hem de hayatları doğrultusunda aynı düzen içerisinde devam edebilmeleri için rahat ve şık giyimler kapalı bayanlar için tesettür giyim tarzı olarak ele alınmıştır.

Tesettür Giyimde Nelere Dikkat Edilmesi Gerekmektedir?

Bu giyimin tercih skalası çok fazladır. Büyük beden oldukça geniş kalıplar, uzun rahat ve bol kesimler tercih edilmektedir. Bu konuda en önemli tercih rengin seçimidir. Günümüzde farklı birçok rengi tercih eden kadınlar renkli birlikte desen seçimine de özen göstermektedir. Bu iki seçenek bir bütün olarak kullanılmaktadır. Genelde düz kumaşlar ve sade yapıldı desenler tercih edilmektedir. Eğer kişiler tesettür giyim yapısı kullanırken düz bir elbise seçiyorsa üzerine da hareketli bir başörtü takmaktadır. Son zamanlarda en çok kumaş seçimi ön plana çıkmaktadır. İç gösterme ya şık ve asil kumaşlar tercih edilmektedir.

Tesettür Giyimde Neden Dökümlü Stiller Tercih Edilmektedir?

Dökümlü kıyafetlerin en büyük nedeni kişinin vücudunun yapısının ortaya çıkmasıdır. Bu yüzden tesettür giyimi tercih eden kadınlar genellikle biraz daha bol vücuda yapışmayan şeyler giymektedir. Aynı zamanda iri yapılı kadınlarda bu şekilde rahatlıkla kapatabilmektedir. Kendi kalıbına uygun bedenler tercih ederek tesettür giyim iş bir hale getirmektedir. Giyim tarzınla doğru kombin yapmak da en az rengi kadar önem taşımaktadır. Birbirine uyumlu yelekler tunikler pantolonlar ve buna benzer birçok şey dikkat çekmektedir. Kumaşın seçimi parlak olmayan mat olan kumaşlar tercih edilmektedir.

Tesettür Giyim Yaz ve Kış Mevsimi Kumaş Farkı Var mıdır?

Giyim tarzında da mevsimlik geçişlerden dolayı farklı kumaş türleri kullanılmaktadır. Kışın daha sert kalın üşütmeyen kumaşlar tercih edilirken, yazın daha yumuşak daha serin tutan kumaşlar tercih edilmektedir. Özellikle renk tonları bile yaz ve kış arasında farklılık göstermektedir. Her mevsim tesettür giyim için uygun birbirinden farklı modeller üretilip satılmaktadır.

Bir cevap yazın