Tesettür Giyim Nedir?

Tesettür kelimesinin ana anlamı ele alınacaktır. Dini kurallarımıza göre bu, vücudunun her yerini örtmesi gereken kadınlar anlamına gelir. Muhafazakar bir yaşam tarzını benimseyen kadınlar mevsime göre atkı, şal, etek, pardösü ve pardesü giymeyi, kendi yaşam tarzına göre giyinmeyi tercih ediyor. Hicap ayrıca erkekleri de içerir. İnsanlar dinimizin belirlediği kurallar dahilinde de giyinebilirler. Ama erkeklerin kadınlardan daha az yeri var. Bu nedenle firma daha çok kadın tesettür giyim konseptine odaklanacak. Tesettür giyim modası son yıllarda büyük ilerleme kaydetmiştir.

Çoğu firma çalışmalarına çok fazla tesettür giyim koyar, ayrıca sadece tesettür giyim tasarlayan birçok marka vardır. Bu markaların ürettiği tesettür giyim modelleri, muhafazakar bir yaşam tarzını benimseyen kadınların da oldukça şık olabileceğini kanıtlıyor. Başörtülü kadınlar günlük hayatlarında, iş hayatlarında ve özel gecelerinde oldukça şık ve modern hale geldi. Tesettür giysilerde kullanılan moda aksesuarları daha güzeldir. Başörtülü bayanlar markalı moda ve modern başörtüsü kıyafetlerini tercih edebilirler.

https://www.modaselvim.com/

 

Tesettür Modelleri

Günümüzün hızla değişen modasına ayak uydurmak çok zorlaştı. Yeni ayakkabı veya etek üretilmiyor. Sık sık değişen ve her geçen gün adeta yeni bir modelin pazara sunulduğu tekstil sektöründe bu tesettür modellerini de etkilemiştir. Yıllar önce başörtüsü takanlar, kendi giyim tarzları için çok fazla seçenek bulmakta zorlanıyorlardı. Klasik çizgiler ve kesimler ile neredeyse tek renkli giysiler oldu.

Günümüzde moda sektöründe her üründe olduğu gibi çeşitli tesettür ürünleri görmekteyiz. Artık tesettürlü kadınlar, tercih ettikleri renk ve modelde binlerce farklı markanın farklı modellerinden seçim yapma şansına sahip oluyor. Günümüz dünya görüşüne göre tasarlanan şık ve modern tesettür modelleri ile kadın ve genç kızlar tesettür kıyafetlerinde birçok farklı alanda bulunabilmekte ve şıklığı ile tüm gözlerin üzerine çekilmektedir.

Tesettür Giyim Özellikleri

Tesettür kullananlar için tesettür giyim son derece şık ve modern olacak tasarımlarla hazırlanır ve tesettür kullanıcılarına zevkle sunulacak. Her sezon yeni ve farklı desenlerle hazırlanan tesettür modası, yüzlerce farklı ürün ile vitrinleri süslüyor. Özellikle tesettür kullananlar zarafet ve zarafetten ödün vermez, inançlarına göre örter.

​​​​​​​Farklı tasarımlarda hazırlanan markalar, her duruma uygun olsa da, düzenledikleri defilelerde tesettürlü kadınlara kreasyonlarını sunuyor. Birbirinden tamamen farklı ve şık kıyafetler ile tasarlanan tesettür tarzında çok şık detaylar öne çıkıyor. Tesettür giyim, kıyafeti tamamlayan ve önemli olan çanta, kemer, ayakkabı ve takı gibi çeşitli aksesuarlarla hayat bulurken tesettür moda kombinasyonu renklerin uyumuyla tamamlanıyor.

 

Bir cevap yazın