Tesettür Giyim Modelleri

tesettur-giyim-modelleriGünümüzde bakıldığı zaman farklı giyim çeşitlerinin bulunması dikkat çekmektedir. Giyim çeşitlerinin farklı olma nedenlerine bakıldığı zaman bu nedenler arasında gelenek göreneklerinin yanı sıra inanç, ekonomik gibi nedenlerde yer almaktadır.

Giyim türlerinden biri olan tesettür giyime bakıldığı zaman tesettür giyim kadın giyinmek şekillerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Tesettür giyim kadınların daha çok kapalı bir şekilde giyinme şeklidir. Tesettür giyime genel olarak bakılığı zaman tesettür giyim ile kadınlar İslam dininin emrettiği gibi kapalı giyinmenin yanı sıra aynı zamanda vücut hatlarının belli olmamasını da sağlamaktadır.

Tesettür giyime bakıldığı zaman tesettür giyim içinde farklı modeller dikkat çekmektedir. Bu modelleri genel olarak tesettür giyim modelleri adı altında inceleyeceğiz. Tesettür giyim modellerine bakıldığı zaman bu modellere ilk olarak kadınların saçlarını kapatmak için kullanmış oldukları şal ve eşarp modellerini örnek vermek mümkündür.

Şal ve eşarp modellerine bakıldığı zaman bu ürünler farklı zevk ve renkler göz önüne alınarak farklı renk ve modellerde üretilmektedir. Şal ve eşarp modellerine bakıldığı zaman sade ve desenli şeklinde şal ve eşarplar üretilmektedir. Günümüzde çok kullanılan şal ve eşarp modelleri içinde lacivert, siyah, gri, sarı, kahverengi gibi renkleri örnek vermek mümkündür.

 Tesettür giyim modelleri içinde gösterilecek bir diğer giyim modeli ise etek modelleridir. Etek kadınların daha çok basen bölgelerini kapatmak amacıyla kullanmış olduklar tesettür giyim modelleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Tesettür giyim modelleri içinde bulunan eteklerin diğer tesettür modellerde olduğu gibi farklı renk ve modelleri mevcuttur. Tesettür giyim modelleri içinde bir diğer ürün olarak ise tunik modellerini göstermek mümkündür.

Tunik modellerine bakıldığı zaman tunikler daha çok pantolon giyen bayanlar tarafından kullanılan tesettür giyim ürünleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Tesettür giyim modelleri içinde verilen örnekleri çoğaltmak mümkündür. Bu ürünlere bir örnek daha verilecek olunursa tesettür kaban modellerini örnek vermek mümkündür.

Tesettür kaban modelleri daha çok soğuk kış günlerinde tercih edilen ürünlerdendir. Kapalı giyinen bayanların tercih etmiş oldukları bu tesettür ürünler ile bayanlar kendilerini soğuk kış gününde korumanın yanı sıra aynı zamanda şık bir görünüme da kavuşmuş olmaktadır.

 

Bir cevap yazın