Tesettür Giyim Modasında Öncü Modeller Nelerdir?

tesettür giyim sitesiTesettür giyim modasını yakından takip eden kişiler 2018 – 2019 tesettür giyim modasında geçtiğimiz yıla oranla gözlemlenen bazı, keskin farklılıklar olduğunu göreceklerdir. Bunlardan bazıları kombinlerdeki uyumlu renkler, kombin edilmiş parçalarda zıt renklerin yok denecek kadar az olması, eşarp ile başlayarak, giyilen ayakkabı modeli ve rengine kadar her detayın bir ahenk içinde oluşu olarak özetlenebilir.

 

 Tesettür Kombinleri

 

Siyah- beyaz gibi zıt renklerin kombin edildiği, daha keskin, göze görünür renklerin yok denecek kadar az olduğunu ve bunun yerine, pastel, göze batmayan, uyumlu, yumuşak renklerin tercih edildiğini söylemek son derece doğru olur.

 

           Tesettür giyim sitelerinde de bol bol rastlanacak, nakış işlemeli, desenleri daha çok elde işlenen özel parçaların yoğunlukta olduğu feraceler, düz kesim pantolonlar, cep detayları işlenmiş, kenarlarında çizgi şeklinde incilerin eklendiği kot pantolonlar, İspanyol paça yumuşak doku ve renkte pantolonlar (daha çok pastel mor, uçuk pembe, gökyüzü mavisi gibi tonlar), kürklü tunikler, trikolar, el örgüsü görünümündeki kazaklar, ayak bileğine kadar inen, tarz sahibi, kürklü yelek modelleri katalogların en gözde parçaları arasında yer alıyor. Bu tip, modayı yakından takip eden ve gerisinde kalmayan tesettür giyim siteleri, tesettürlü kadınların ilgi odağı oluyor.

 

 2019 Modasına Ayak Uydurmak İçin Nelere Dikkat Etmeli?

 

Görünen o ki, 2019 yılı az önce tarif edilen yumuşak renklerin yılı. Feracelerde daha çok hardal, kahve rengi, uçuk mavi renkleri, kürklü modeller göze çarpacak. Pantolonlarda ise kış ayları diye siyah renklere bürünülmek yerine, kırmızı, mor, mavi, yeşil, turkuaz renkleri ön plana çıkacak.

 

Tunik ve pantolon ikilisi her zaman olduğu gibi vazgeçilmez parçalar arasında yer alacakken bu ikiliye bir de uzun yelekler, kot ile detaylandırılmış aksesuarlar, gömlek biçiminde modellendirilmiş tunikler eşlik edecek.

 

Kombinlere ne kadar dikkat ediliyorsa, aksesuarlar da aslında bir o kadar önemli. Ayakkabı – çanta rengi uyumu eskisi kadar ön planda olmasa da, klasik kombinlerde bu uyuma dikkat edilmesi gerekiyor, aynı renklerde tercih edilen ayakkabı – çanta ikilisi kombinlere oldukça şık bir görüntü veriyor.

 

Bir cevap yazın