Tesettür Giyim Modasında Abiye

 

Y.G.S - Uzun Kolyeli Kuyruklu Balık Elbise YGS5010 Zümrüt (1)Tesettür Giyim Modası kavramı köklü bir geçmişe sahip olmayıp günümüzde artan kapalı nüfusun ihtiyacını karşılamak üzere doğmuş bir sektörün genel adıdır.

 

Tesettür Giyimi Neler İçerir?

 

Birkaç parçadan oluşan tesettür giyimin ana bölümleri şu şekilde: Eşarp/şal, gömlek/bluz, tunik, etek/pantolon/ pantolon etek ve ayakkabı. Buna ek olarak bir de tesettür abiye modellerini sayabiliriz.

 

2017 Tesettür Modası Neler İçeriyor?

 

Bu sene koyu tonlarda uzun tunik modellerinin revaçta olacağı öngörülüyor. Bununla birlikte uzun etekler üzerine giyilen diz altı veya buna yakın tunik modellerinin de ilgi görmesi bekleniyor. Eşarp ve şal modellerinde tam bir kargaşa söz konusu. Renklerin ve modellerin sayısı o kadar çoğaldı ki herkesin benimsediği bir eşarp/şal modasından bahsetmek çok mümkün değil. Yine de genel olarak kabul gören birkaç model ve renkten bahsedebiliriz: Siyah şal ve eşarplar her kıyafete uyumundan ötürü çok tercih edilenler arasında. Siz de her kombine kullanabileceğiniz bir Eşarp/şal rengi arıyorsanız siyah tam size göre bir renk.

 

Tesettür Giyim Alışverişinde Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Tesettür kıyafet tercih ederken dikkat etmeniz gereken bazı gardırop kuralları mevcuttur. Bunları şu şekilde özetleyebiliriz:

 

1) Öncelikle kıyafetin üstünüzde nasıl duracağına bakmalısınız.

2) Sonrasında eğer tercih etmek isterseniz bu senenin trend rengi olan siyahı tercih ederek şık görünmek için kendinize bir şans verebilirsiniz.

3) Renkli giyim eşyası alırken ten renginizle uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz.

4) Gün içindeki yoğunluğunuza göre seçeceğiniz kıyafetin kumaşına da dikkat etmelisiniz. Eğer yoğun tempoda geçen bir hayatınız varsa keten ve pamuktan yapılmış kıyafetleri tercih edebilirsiniz.

5) Şu an kış mevsimi devam ediyor fakat güneş ara sıra da olsa yüzünü gösteriyor. Bu nedenle terletecek kadar çok kalın olmayacak şekilde kıyafet tercihinizi yapabilirsiniz.

6) Tesettür abiye modellerinde bu yıl daha sade ve gösterişsiz modeller trend olmaya aday.

7) Tesettür abiye alırken vücudunuza tam oturmayan biraz salaş duran rahat modelleri seçebilirsiniz.

 

Genel olarak 2017 tesettür giyim modasını özetledik. Ayakkabı ve aksesuarlardan da biraz bahsetmek gerekirse bu yıl abartılı, süslü ve rengârenk aksesuarlar değil tam tersine daha sade ve şık duran zarif aksesuarlar trend olmaya aday. Ayakkabılarda da durum buna benzer. Bu yıl rugan ve koyu renk ayakkabıların çok tercih edileceği bekleniyor.

Bir cevap yazın