Tesettür Giyim İçerisinde Pardesü

tesettür pardesüTesettür giyen bayanların vazgeçilmezlerinden birisi de pardesüdür. Pardesü, erkeklerin giydiği uzun giysilere de denilse de çoğunlukla kapalı bayanların omuzdan aşağıya ayak bileklerine kadar giydikleri elbiseye karşılık denir. Bu giysi tesettür içerisinde en çok kullanılan unsurların başında gelir. Durum böyle olunca tesettür pardesü alımında ve giyiminde dikkat edilmesi gereken birçok unsur mevcuttur. Tesettür giyimin amacına bakıldığında pardesünün bu amaca uygunluğu tartışılmazdır. Hem uzun olabilmesi hem de bol seçeneklerinin mevcut olmasından dolayı pardesü kullanılır.

 

 Pardesüde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Tesettür kullanan bireylerin vazgeçilmezi olan pardesüde dikkat edilmesi gereken birçok konu vardır. Bu konulara uyulmaz ise tesettürü kullanmanın bir anlamı ve değeri kalmayacaktır. Bu yüzden bu dikkat edilmesi gerekilen unsurların çok iyi anlaşılması gerekir. Dikkat edilmesi gerekilen unsurların başında ise pardesünün kullanan bayanın vücuduna yapışık olmaması gerektiğidir. Çünkü dini değerlerde bu husus yasaklanmıştır. Tesettürün amaçlarından bir tanesi de bayanın vücut kıvrımlarını saklamaktır. Durum böyle olunca pardesünün de düz ve sade olması gerekir.

 

 Pardesüde Seçenekler

 

Pardesü kullanan bayanların alışverişe çıktığında gerek çarşılarda gerekse internet ortamlarında karşılarına birçok seçenek çıkar. Bu pardesü seçeneklerine bakan bireyin o seçenekleri almadan önce bazı kriterler belirlemesi şarttır Yoksa gerek maddi bakımdan gerekse ürünün kullanışı bakımından zarar edilir. Bu belirlenecek kriterlerin başında bireyin maddi durumu gelir. Alışverişe çıkan birey kendi maddi durumunu bilmelidir. Çarşılarda veya sanal alemde birçok fiyat aralığı mevcuttur. Önemli olan bireylerin kendine göre bir aralık belirleyebilmesidir. Bu aralıkta bireyin maddi durumuna göre değişir.

 

 Pardesüde Modernleşme

 

Pardesü kullanan bayanların birçok hususta bilinçli olması gerekir. Bu hususların başında ise günümüzde her türlü konuya etkisi olan modernleşme uğraşı gelir. Birey tesettür pardesü kullanırken modern hayat şartlarını en ön plana çıkarmamalıdır. Birey öncelikle tesettürün yani pardesünün olmazsa olmazlarını bilmelidir. Bu olmazsa olmazların başında ise dini değerlere uyuşması gelir. Eğer modernleşme çabası bu dini değerlere uyuşmaya ters ise kesinlikle uzak durulmalıdır. Eğer uzak durulmaz da modernleşmeye kapılınırsa tesettürün gayesi ve anlamı kalmaz ve amaçsız bir hal alır.

Bir cevap yazın