Tesettür Elbise Seçiminde Neler Göz Önüne Alınmalıdır?

 

M.D.H - Sivri Yaka Dantelli Abiye MDH6353-S Şarabi (1)Elbise kullanımı son yıllarda giderek artan bir akım haline gelmiştir. Gerek tesettürlü bayanların gerekse açık bayanların tercih ettiği elbise modelleri her geçen gün artmakta, birbirinden şık ve çeşitli renkte ürünler piyasa sunulmaktadır.

 

Tesettür Elbise Seçimi

 

Tesettür elbise seçiminde göz önüne alınması gereken bazı hususlar bulunmaktadır; kıyafetin rengi, modeli, deseni, kumaşın özelliği, kullanılacağı ortam dikkat edilmesi gerekenler arasındadır. Her bayanın kendi vücut hattına göre bir kıyafet seçmesi, tercih etmesi gerekmektedir. Aksi halde elbise vücutta hoş durmayacak ve kendisini gösteremeyecektir. Kilolu bayanların ve zayıf bayanların tercihleri de elbette ki farklılık gösterecektir. Bu yüzden daha zayıf ya da daha kilolu görünmek için renk ve model seçimi kesinlikle göz ardı edilmemelidir.

 

Elbisede Rahatlık Önemlidir

 

Şık ve rahat olmak her bayanın dikkat ettiği ve asla vazgeçemeyeceği iki özelliktir denebilir. İstenen özellikte kıyafet bulmak maalesef ki tesettürlü bayanların alışveriş yaparken yaşadıkları sorunlar arasındadır. Tesettür Elbise Seçiminde Neler Göz Önüne Alınmalıdır? Elbisede rahatlık açısından düşünüldüğünde likralı kumaşlar tavsiye edilir. Bu kumaşlar hem rahat hem şık hem de vücut hatlarını dikkat çekmeden saklayabileceği için tasarımcılar ve modacılar tarafından tavsiye edilmektedir.

 

Mevsime göre de değişiklik gösteren kumaş, model ve renk seçimleri tekstil firmaları tarafından dikkate alınmakta, tesettürlü bayanların kıyafet seçimlerine kulak verilmektedir. Yaşam tarzı ve seçimi gereği elbisenin vücut hatlarını gözler önüne sermesinden kaçınılmalıdır. Elbisenin göğüs ve sırt kısmı pot durmamalı, bakıldığında estetik açıdan gözü yormasından uzak durulmalıdır.

 

Elbise tesettür olduğundan dolayı tüm bölgeleri kapalı olduğu içi kişinin tekrar üzerine; şal, yelek, hırka vb. parçalar almasını önlemelidir. Tesettür Elbise Seçiminde Neler Göz Önüne Alınmalıdır? Bu soru sıkça merak edilen bir başlıktır. Kumaşın ten rengini belli etmesinden uzak durulmalıdır. Elbise tamamen kapalı olduğu için mevsim durumuna dikkat edilmeli, renk tercihi mevsime göre açık renklerden yana yapılmalı, yaz aylarında kullanılacaksa terleme durumu unutulmadan kumaş ve model seçimi ona göre ayarlanmalıdır. Kışın kullanılacak bir elbise ise aynı şekilde koyu renkler yeğlenmeli siyah, gri, mor, lacivert vs. tercih edilmelidir.

 

Bir cevap yazın