Tesettür Elbise Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir ?

 

C.M.N - File Broş ve Kemerli Abiye MSW8033 Saks (1)Hem şık olmak, hem de bu şık tasarım içinde kendini rahat hissetmek her kadının arzulayacağı bir durumdur. Rahat kombinleniyor oluşu ve konforlu kullanımı ile elbise modelleri, tesettür giyimde de kadınların en çok tercih ettiği ürünlerin başında geliyor. Her yıl gelişen ve değişen tesettür giyim modasıyla birlikte çizgilerini yenilemek isteyen kadınlar, tarzlarına uygun tasarımları keşfetmeye başladılar bile.

 

Tesettür Elbise Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir ?

 

Özellikle uzun elbise modelleri tesettür giyimde en çok tercih edilen ve çok sevilen ürünler arasındadır. Tesettür elbise modelleri, kombinleme kolaylığı, kullanım açısından sağladı konfor ile birçok kadının elbise tercih etmesine sebep olmaktadır. Hem abiye hem de günlük kombinlerinizde severek kullanabileceğiniz elbiselerin renk ve model çeşitliliği arasında seçim yapmak oldukça zor olabilir. Peki, gardırobumuzdan eksik etmediğimiz bu elbiseleri seçerken nelere dikkat etmeliyiz ?

 

Öncelikle kumaş kalitesi tüm giyim ürünlerinde olduğu gibi tesettür elbiselerde de çok önemlidir. Satın alacağınız ürünün mevsim özelliklerine uygun olması ve kaliteli bir kumaştan üretilmiş olması dikkate almanız gereken ilk özelliktir. Örneğin yaz aylarında sentetik kumaştan üretilmemiş ürünlerin, açık renkli, pastel tonları olan ve hafif elbiselerin tercih edilmesi çok daha sağlıklı olacaktır. Kış mevsimi için ise vücut sıcaklığınızı koruyacak, canlı ve koyu renklerin hakim olduğu kaşmir, yünlü ve triko gibi kumaşları tercih etmeniz gereklidir.

 

Vücut şeklinize uygun elbise modelleri tercih etmeniz diğer dikkat etmeniz gereken önemli hususlardan bir diğeridir. Vücut kusurlarınızı ön plana çıkarmayacak daha ziyade kamufle edecek kıyafetler seçmeniz gerekmektedir. Örneğin basen bölgesi vücuduna oranla daha geniş olan bir kadının, balık elbise modellerinden uzak durması onun yerine robadan elbise modellerine yönelmesi gerekmektedir. Vücudunuzu tanırsanız vücut tipinize uygun modelleri seçebilir böylece hem şık hem de rahat olabilirsiniz.

 

Elbise seçiminde dikkat etmeniz gereken diğer önemli bir husus ise seçeceğiniz elbisenin, vücut hatlarınızı çok belli etmemesidir. Vücut hatlarınızı fazla belli eden ve içinde rahat edemeyeceğiniz bir elbise seçmemeye özen göstermelisiniz. Salaş, bol ve dökümlü kıyafetler seçmek zorunda değilsiniz vücut yapınıza uygun modelleri seçerek de şık olabilirsiniz.

 

 

Bir cevap yazın