Tesettür Elbise Hakkında Bilmemiz Gerekenler Nelerdir?

 

G.M.Z. Tesettür - İnci Baskılı Kot Elbise MZ9148 Kot (1)    Tesettür elbiseler bilindiği gibi kapalı kadınlar tarafından sıkça tercih edilen modeller arasındadır. Sizi şık bir görüntüye ulaştırır. Örtülü kadınlar için tasarlanmış olan bu giysilerin kumaşları, çoğunlukla kalın, iç göstermeyen kumaşlardır. Çoğu zaman uzun kollu, uzun etekli ve yaka kısmı kapalı bisiklet yaka kesim dediğimiz şekilde olan bu ürünler, herhangi bir dekolte veya yırtmaç içermez. Peki, bu tesettür elbise hakkında bilmemiz gerekenler nelerdir bir göz atalım.

 

 Nasıl Tesettür Elbiseler Tercih Etmeliyiz?

Öncelikle her bayanın kilosu, boyu, yaşı farklı olduğundan bu faktörler göz önünde bulundurularak yapılan tercihler her zaman daha iyi görünmenizi sağlar. Örneğin hafif balık etli bayanlar tesettür elbise seçerken desenli, üzerinde sıkça şekil barındıran modellerden her zaman kaçınmalılar. Çünkü desenli ve kalabalık gözüken modeller her zaman için kilolu gösterir. Bunun yerine daha sade, düz modeller tercih ettiklerinde bulundukları kilonun aksine daha ince ve zarif gözükeceklerdir.

 

Çok zayıf kadınların da elbette çok sade modeller yerine biraz daha hareketli elbiseler giydiklerinde, göze daha hoş göründüklerini fark edecekler. Bu tür tesettür elbiselerin gidilen ortama ve mevsime uygunluğu da önemli bir detay. Mesela penye, emprime, şifon gibi uçuş uçuş bir kumaştan yapılmış tesettür elbise yazın gece veya gündüz gittiğiniz her ortamda giyebilirsiniz. Ancak krep kumaştan üretilmiş bir elbiseyi gece davetlerinde yada akşam gidilen bir ortamda giymek daha uygundur. Kışın ise, bu sene trend olan triko elbiseler de kapalı bayanların tercihleri arasında yer alıyor. Şimdi bunları inceleyelim.

 

 Tesettür Elbiseleri Nasıl Kombinlemeliyiz?

Tesettür elbiseleri kombinlemek de bir diğer önemli detay. Kombin yapmak birçok kadının zorlandığı bir durum olsa da kişinin kendi zevki ve biraz da dikkati ile çok kolay yapabileceği bir şeydir. Her kadının içinde uyum ve göz zevki vardır. Önemli olan onu ortaya çıkarabilmektir. Tesettür elbiseler, tesettür kombinler de aynı öyle. Elbiseye uygun bir eşarp veya şal, zarafetinize ışıltı katacak takılar ve güzel bir ayakkabı ile şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Kışın kaban veya pardesülerle, yazın ise ince uzun hırka, ferace tarzı dış giysilerle kombininizi tamamlayıp hazırlanabilirsiniz.

 

 

Bir cevap yazın