Tesettür Dış Giyimde Yeni Trendler

tesettür dış giyimDış giyim tesettürlüler için her mevsimde tercih ediliyor fakat mevsime ve sıcaklığa bağlı olarak kumaşlar ve modellerde farklılık olabiliyor. Tesettür dış giyiminde en çok kullanılan parça, ilkbahar ve sonbahar aylarına uyum sağlayan giysi trençkotlar olurken feraceler ve kaplar da tercih edilebiliyor.

 

 Mevsim Geçişlerinin İlk Durağı Trençkotlar

 

Kış mevsiminden sonra havalar ısınmaya başladığında ya da yaz mevsiminden sonra hava sıcaklıkları düştüğünde trençkotlar en çok tercih edilen dış giysisi oluyor. Kısa ya da uzun, diz altı ya da diz üstü olarak üretilen trençkotlar her zevke ve tarza uyum sağlayabiliyor. Trençkotlarda en çok tercih edilen renkler mevsime göre farklılık gösterebiliyor. Yaz mevsimine doğru ilerlerken pudra, bej, somon gibi renkler tercih edilirken sonbaharda daha koyu toprak tonları tercih ediliyor. Son trendler ise her mevsim canlılığı vurgulamak amacıyla kırmızı, pembe, yeşil, mavi gibi tonların canlı ya da soft renklerinin kullanılması yönünde.

 

 Tesettürde Kış Modası

 

Kış aylarında tesettür dış giyim seçenek ve önerileri bir hayli artıyor. Ferace, kaban, manto, panço ve montlar dış giyimde tercih edilebiliyor. Dış giyimin son trendleri uzun kabanlar olurken bunun ardından kürk görünümünde ya da kürk detaylı kabanlar geliyor. Kumaşın renginden ya da farklı bir renkte olabilen kürk deseni pançolarda, montlarda, hatta feracelerde dahi kullanılıyor.

 

Kış modasında tesettür dış giyim modalardan biri de fitilli kadife ceketler. Son yıllarda bir görünüp bir kaybolan kadife ceketler artık birçok vitrini süslemeye başladı. Hem retro bir tarz oluşturmak hem de farklı bir tarz yakalamak isteyenleri tercihi bu yönde oluyor.

 

 Yaz Sıcaklarında Efil Efil Serinlik

 

Tesettür giyimde dış kıyafetlerde aradan özellik vücuda yapışmayan ve iç göstermeyenlerden yana olurken bu seçenekler yaz aylarında zorlaşıyor, terletmeyen ve doğru kumaşta bir şeyler bulmak çok kolay değil. Viskon tesettürlüler için en çok tercih edilen kumaş olurken, keten, pamuk keten gibi kumaşlarda tercih edilebiliyor. Yazları tesettürlülerin en çok tercih ettikleri dış giyim feraceler oluyor. Farklı renk, desen ve model seçenekleriyle birçok farklı tarza hitap eden feracelerdeki son trend ise düz, sade desenler ve bol modeller.

Bir cevap yazın