Tesettür Abiyelerde Son Trendler Nelerdir?

Abiye modasına eklenen yeni modeller, hanımların özel organizasyonlarda göz kamaştırmasını sağlayacak niteliktedir. Işıltılar, tüller, kadifeler derken birçok farklı kumaş seçeneği bulunmaktadır.

Tesettürlü hanımlar da istedikleri renk ve kumaştaki abiye modellerine rahatlıkla ulaşabilirler. Eskiden olsa tesettürlü hanımların giyebileceği birkaç seçenek bulunurdu. Bu seçeneklerin de sizin zevkinize hitap etmesi düşük bir ihtimaldi. Oysa şimdi tesettür moda sektöründeki gelişmeye bağlı olarak birçok farklı tesettür abiye modeline ulaşmanız mümkündür.

Son Sezonda Yer Alan Tesettür Abiye Modelleri

Tesettürlü hanımlar genel olarak uzun etekli ve uzun kollu abiye elbise modellerini tercih ederler. Ayrıca elbisenin yakasının kapalı olması da önemli bir detaydır. Tüm bu özelliklerin bir arada olabilmesi için tesettür giyime özel üretim yapan bir yerden alışveriş yapılması daha doğru olacaktır.

Son sezonda özellikle öne çıkan modellerde genel olarak pul payet hakimiyetinden söz etmek mümkündür. Pul payet detayı elbiseye hareketlilik katarken, davette de ışıl ışıl parlamanızı sağlar.

Yine son sezonun tesettür abiye modellerine baktığımızda kadife kumaşın sıkça kullanıldığını görürüz. Özellikle kış aylarında yapılan düğün, nişan ve kına gibi organizasyonlar için kadife kumaş kullanılarak yapılmış tesettür abiye elbiseleri çok uygundur.

Tesettür Abiyeleri Neye Göre Seçilmelidir?

Tesettür abiye modellerinde mutlaka elbise tercih edilecek diye bir şart yoktur. Pantolon ve tunik birlikteliği de tüm davetler için uygun bir abiye seçeneği olacaktır. Tuniklerde ışıltılı detaylar, taş işlemeleri ya da pul payet işlemeleri yer alabilir. Ya da düz kumaş tercih edilebilir. Pantolonun altına giyeceğiniz bir topuklu ayakkabı ile davet şıklığınızı tamamlamış olursunuz.

Abiye seçiminizde etkili olacak faktörlerden biri de davetin gerçekleşeceği mevsimdir. Kış aylarında kadife gibi kalın kumaşlı abiyeler, yazın ise tül ya da şifon gibi daha ince kumaşlı abiyeler tercih edilirse mevsime uygun seçimler yapılmış olur.

Abiye ile birlikte kullanacağınız ayakkabı modeli de tamamlayıcı rolü açısından önemlidir. Uygun bir ayakkabı tercih edilmediğinde abiyeniz bir türlü istediğiniz gibi durmayacaktır. Tüm kombinlerde olduğu gibi abiye kombinlerinde de ayakkabı büyük öneme sahiptir. Ayakkabı ile uyumlu bir çanta seçimi yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın