Tesettür Abiye Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

 

Düğün ve mezuniyet sezonu yaklaşıyor. Çoğu kadın ne giyeceğim telaşına düşmüş durumda. Tesettür abiye seçimi eskiden çok zor olsa da günümüzde birçok yeni ve farklı abiye modelleri mevcuttur. İster mağazalar ister internet siteleri olsun her renk ve beden de tesettür abiye satışı yapılmaktadır. Bu kadar çok modelin olduğu bir piyasada doğru abiye seçimi yapmak en önemli noktalardan biridir. Vücut tipine uymayacak abiyelerden uzak durulmalıdır. Tesettür abiye seçimin de yaşta çok önemli bir faktördür. Çok genç olan kızlar abartı ve ışıltılı abiye modelleri yerine daha sade ve kibar abiyelere yönelmelidirler. Günümüz abiye modasında her yaşa ve bedene uygun abiye bulabilmek mümkündür. Bu yüzden kafa karışıklığı yaşamadan en doğru modellere yönelmek gerekir. Özel günlerin olmazsa olmazı abiye elbiseler, biraz gösterişli ve dikkat çekici olmalıdır. Çoğu kadın diğerlerinden farklı olmayı ve daha çok dikkat çekmeyi ister. Bu yüzden biraz daha farklı renklere ve kumaşlara yönelmek ve klasiklikten uzaklaşmak gerekmektedir. 2017 modasında en öne çıkan renkler bordo, yeşil gibi önceden çok tercih edilmeyen renklerdir. Eskiden sürekli siyaha yönelen kadınlar artık biraz daha yeni arayışlara ve modellere yönelmişlerdir. Siyah tercih edecek olsalar bile aksesuarlarla abiyeye renk katmak istemektedirler.

 

En çok tercih edilen tesettür abiye modelleri

 

Bu kadar çok abiye modeli arasında tercih yapmak hiç kolay bir şey değildir. Buna rağmen sürekli tercih edilen renkte ve modelde abiyeler mevcuttur. Modayı takip etmek ve talebin en fazla olduğu modellere yönelmek isteyen kadınlar bu abiyelerden satın almaktadırlar. Bunlardan en çok tercih edileni işlemeli abiyelerdir. Farklı işlemeler, abiyenin daha dikkat çekici ve stil durmasını sağlar. İşlemeli abiyelerin dışında dantel detaylı abiyeler de çok rağbet görmektedir. Bu da işlemeler gibi elbise de özel bir detay yaratmış olur. Renk seçimi yaşa göre değişmektedir. Genç kızlar daha çok pudra rengi gibi açık renk ve şifon abiyelere yönelmektedir. Yetişkin bayanlar ise siyah, bordo gibi daha iddialı renklerde abiyeler tercih etmektedirler. Abiye seçiminde renkten ve modelden sonra en önemli şey aksesuar seçimidir. Ayakkabı, çanta, eşarp gibi aksesuarların seçimi tüm kombini etkilemektedir. Özellikle eşarp veya şal seçimi dikkatle yapılmalıdır. Eğer abiye çok abartılı değil ise eşarp modellerin de farklı modellere yönelmek daha doğru olacaktır.

 

Tesettür abiye fiyatları

 

Tesettür abiye fiyatları birçok markaya ve satın alınan yere göre değişmektedir. İnternette de birçok abiye modeli mevcuttur. İnternetten satın alınan abiyeler de dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bedene ölçülerine uygun abiyelerin satın alınmasıdır. Ayrıca fiyatı çok uygun olan abiyelerden uzak durulmalıdır. Kumaşı muhtemelen kalitesiz olacağından kötü görünmeye neden olmaktadırlar.

 

Bir cevap yazın