Tesettür Abiye Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

Tesettür giyim gün geçtikçe daha çok önem kazanmaktadır. Özellikle özel günlerin vazgeçilmezi olan abiyeler ise genç kesim arasında vazgeçilmez giysi olmuştur. Tesettür abiye nedir gibi sorular merak edilmektedir. Tesettür abiye hanımların tercih ettiği bir özel gün giysisidir.

Modern hayatın getirdiği kıyafet stillerinin ıslama uygun işlenmesi sonucu tesettür abiye kültürü ortaya çıkmıştır. Böylece şık tasarımlarla modaya yeni bir kan gelmiştir.

Tesettür Abiye İle Nasıl Kombin Yapılabilir?

Tesettür abiyeleri sadece belli bir kesim değil herkes giymekte özgürdür. Ancak yaşa ve fiziğe uygun tesettür abiye seçilmesi oldukça önemlidir. İlk yapmanız gereken yöntem elbisenize uygum eşarp seçimi olabilir. Örneğin elbisenizin çok albenisi varsa eşarbınızın sade olması hoş bir görüntü oluşturur.

Fakat elbisenin zade ve zarif ise eşarbınızı biraz daha gösterişli yapabilirisiniz. Elbisenize uygun takılar, kolyeler ve rozetler sizi çok hoş gösterecektir. Takı takmayı sevmeyen bayanların yapması gerektiği kesinlikle eşarplarının sade seçmemektir. Çünkü bu gibi durumlarda olduğundan fazla sade davranırlar. Kış mevsimi içerinde abiye giymeye karar verdiyseniz kesinlikle bir pardösü giyebilirsiniz. Eğer yaz ayları içerinde iseniz de bir ferace yardımıyla çok şık kombinler yapabilirsiniz.

Tesettür Abiye Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tesettür abiye tercih edilirken unutulmaması gereken en önemli şey yaşınız ve fiziğinizdir. Örneğin armut tip bayanlar daha çok bel kısmının daraldığı modeller seçerlerse mantıklı olur. Böyle bir hamle yapılmasının nedeni beli ortaya çıkarmak olabilir.

Bu tarz kadınların daha çok renkli abiyelerden kaçınmaları gerekir. Yani sade ve açık renkler bu tarz bayanlar için daha hoş sonuçlar doğurabilir. Bu tarz bayanların açık tonlu kıyafetler giymeleri sayesinde olduklarından daha ince gözükeceklerdir.

Özellikle kumaş seçimi yaparken vücut hatlarınızı ve kıvrımlarınızı çok aşırı belli etmeyen kumaşlar seçiniz. Çünkü bu durum hem sizi ilerde rahatsız edebilir hem de fazla kilolarınız gözükebilir. Alacağınız tesettür abiye için en çok dikkat edeceğiniz diğer durum ise nasıl yıkanması gerektiğidir. Kesinlikle yıkama işlemi makine aracılığıyla olmamalıdır. Genellikle kuru temizleme yöntemi ile kıyafetleriniz daha az zarar görmektedir. Bu makalede yazan yöntemler uygulanırsa şık kombinler elde edilebilir.

 

 

 

 

Bir cevap yazın