Tesettür Abiye Nasıl Seçilir

KENZA - Burçin Dantel Detay Balık Abiye KNZ3018 Somon (1)Bilindiği üzere tesettür abiye seçimi oldukça zorlayıcı bir süreç olmaktadır. tesettür abiye seçimi yapılır iken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar söz konusu olmaktadır. Bu hususlara dikkat ettiğiniz takdir de doğru tercih yapmanız oldukça kolaylaşacaktır. Dikkat etmeniz gereken durumları ise aşağıda ki başlıklardan takip edebilirsiniz.

 

Vücuda göre abiye seçimi

 

Bilinen ilk ve en önemli etken vücudunuzu tanıyarak giyinmektir. Tercih ettiğiniz abiye ne kadar güzel olur ise olsun, vücudunuza uygun bir tercih olmadığı takdirde model kendini gösteremeyecek ve dolayısı ile sizin için yanlış bir tercih olacaktır. Abiye tercih ederken saklamak ve göstermek istediğiniz bölgeleri belirlemeniz gerekmekte. Bu aşamadan sonra ise kusurlarınızı belirleyerek o bölgelerden dikkatleri uzaklaştırabilir ve güzel bir fotoğraf verebilirsiniz.

 

Kumaş kalitesi

 

Kumaş kalitesi abiye elbisenin duruşunu etkilemektedir. Bir abiye elbisenin modeli ne kadar güzel ve özel olur ise olsun, kalitesiz ve uygunsuz bir kumaş ile bu durum hiç bir anlam ifade etmeyecektir. Bu yüzden alacağımız elbisenin ilk olarak kumaşına daha sonra modeline odaklanmalıyız.

 

Rahatlık

 

Abiye elbisenin içerisinde rahat olmak kendimizi iyi hissetmenin ilk koşulunu oluşturur. Tesettür abiye içerisinde ise rahat olmak çok daha fazla önem arz eder. Tesettür abiyeler tüm vücudu tamamen kapatan ve saran giysilerdir. İşte bu yüzden abiye elbiseler içerisinde ki rahatlık çok daha önemlidir. Bayanlar içerisinde rahat ettiği giysiler ile kendisini daha güzel ve öz güvenli hisseder.

 

Beden seçimi

 

Sadece tesettür abiye seçerken değil, her türlü kıyafette ilk dikkat edilmesi gereken doğru beden seçimi olmaktadır. Çoğu bayanın yaptığı hata, daha zayıf gözükebilmek için daha dar kıyafetler tercih etmek olmaktadır. Fakat vücudunuzdan dar kıyafetler tercih ettiğiniz de tüm kusurlarınız göz önüne serilecektir. Ayrıca kıyafetiniz yukarı doğru çekme yapacak ve toplanacaktır. Aynı durum bedeninizden büyük abiye tercihi yaptığınızda da geçerli olmaktadır. Bol bir abiye elbise tercih ettiğinizde elbisenin modeli kendisini yeteri kadar gösteremeyecektir. İşte bu yüzden tesettür abiye ve her türlü kıyafet seçiminde tercih yapar iken, tam bedeninizde almaya özen gösterin. Böylece çok daha şık bir çizgi yakalayabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın