Tesettür Abiye Modelleri

Söz, nişan, düğün davetleri ve diğer özel davetlerde sıklıkla kullanılan tesettür abiye modelleri, günümüzde çok çeşitlenerek her tarza uygun hale gelmiştir. Eskinin demode, tek tip abiyeleri düşününce, özel tasarımcıların ve butiklerin de artmasıyla seçenekler oldukça çoğalmıştır. Tarlatanlı ya da tarlatansız, kasnaklı, işlemeli, nakışlı, inci ya da boncuklarla süslenmiş birçok tesettür abiye modeli bulunmaktadır. Tesettür abiyeler kişiye özel dikime ihtiyaç duyulmayan, genellikle her bedene uyabilen korse özelliğiyle üretildiğinden, internet üzerinden alınması da güzel sonuçlar doğuracaktır.

Tesettür Abiye Seçimi

Çok çeşitli bir ürün yelpazesi bulunan tesettür abiye modellerini seçmek için öncelikle o kıyafetin giyileceği gün belirlenmelidir. Eğer nişan, söz gibi özel bir günde gelin olacak kişi için seçiliyorsa, zevki de göz önünde bulundurularak kasnaklı ya da tarlatanlı abiye modelleri önerilmektedir. Bu sayede hem elbisenin daha zengin durması sağlanır, hem de gelin herkesten daha gösterişli görünür. Ancak, evde yapılan söz ya da nişanlarda veya gelinin daha sade zevklerinin olduğu durumlara uygun tesettür abiyeler de bulunmaktadır.

Daha sade gelinler çok kabarık olmayan etekleri tercih ediyor olsa da, bu noktada en önemli dikkat edilmesi gereken nokta kumaş seçimidir. Kumaşın saten, tafta, ipek, Fransız dantel ya da kadife gibi kaliteli üretimlerden seçilmesi önemlidir. Ayrıca dikiş konusunda da muhakkak güvenilir markalara emanet edilmelidir. Bunun yanında işleme veya nakış yoğunluğu, dantel seçimi gibi seçimler de tesettür abiye seçimi konusunda kullanıcılara yardımcı olmaktadır.

Tesettür Abiye Fiyatları

Tesettür abiyelerin kumaş maliyetleri, işleme zahmetleri ve üretim süreci normal abiyelere oranla çok daha zor ve uzundur. Bu sebeple tesettür abiye fiyatlarını, normal abiyelerle kıyaslamak çok doğru bir yaklaşım değildir. Hem kullanılan malzemenin daha çok olması, hem de dikişin çok daha zahmetli ve uzun olması buna bir örnektir. Bazı tesettür abiyeler hemen hemen bir gelinlik kadar uğraştırıcı olmaktadır. Bu sebeple, tesettür abiye fiyatlarını çok görmemek gerekir. Yine de son yıllarda, tasarımcıların çoğalması ve fabrikasyon dikişin de artmasıyla tesettür abiye fiyatlarında bir miktar azalma meydana gelmiştir.

 

Bir cevap yazın