Tesettür Abiye Modelleri

Tesettür modası son zamanlarda kendini o kadar geliştirdi ki günümüzde her kombine uygun ve her tarza hitap edecek kıyafet bulabilmek artık mümkün olmaktadır. Tesettür moda tasarımcıların bu konu ile ilgili çalışmaları sayesinde tesettürlü bayanlar için kıyafet bulabilmek artık çok da zor değil.

Başörtüsünden,şalından, giyilecek elbise ve ayakkabıya kadar uyum içerinde olan tesettür abiye modelleri birbirinden şık ve ışıl ışıl görünüme sahip olmaktadır. Modacılara göre her renk ve her stilde hazırlanan abiyelerin seçimi için en önemli kriterler de kişinin fiziksel özellikleri ve abiyenin giyileceği mekan olmaktadır. Bu püf noktalara özen gösterilirse her bayan kendine yakışan en şık abiye elbiseyi kolaylıkla bulabilmektedir.

Tesettür Abiye Seçiminde Mekan

Tesettür abiye seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan biri gidilecek olan davetin nasıl bir mekanda yapılacağıdır. Birbirinden güzel ve farklı tarzlarda karşımıza çıkan tesettür abiye elbiselerin seçiminde gösterişli bir davet mi ya da daha sade bir tören mi olduğu önemlidir. Örneğin sade ve kısa olarak düzenlenen nişan törenlerinde çok gösterişli olmayan ama şık ve uyumlu bir tesettür bir elbise tercih edilebilir.

Kır düğünleri için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Tül detayları olan bir abiye ile zarif bir görünüm elde edilebilir. Yalı, saray ya da havuz başı gibi ortamlarda yapılan gösterişli törenler için pul payetlerle ya da taşlarla işlemeli balık etek şeklinde ya da A kesim model bir tesettür abiye tüm dikkatleri çekmek için yeterli olacaktır.

Tesettür Abiye Seçiminde Fiziksel Özellikler

Tesettür abiye seçiminde dikkat edilmesi gereken diğer önemli husus da kişinin vücut yapısına ve ten rengine uygun abiye kıyafet seçmesidir. Fiziksel özellikler ile ilgili dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar elbisenin kişinin üzerinde çok uyumlu ve şık durmasını sağlayacaktır. Teni açık renkli bayanların pudra ya da lila gibi açık tonlar tercih etmesi gecede silik ve cansız görünmesine neden olabilir. Bu nedenle daha canlı renkler tercih etmesi önerilmektedir. Kilo problemi yaşayan kişinin kabarık etekli modellerden, fırfır detaylardan kesinlikle uzak durması gerekmektedir. Zayıf görünmek isteyenlerin abiyede siyah ya da farklı bir koyu renk seçimi ve boyuna çizgiler kullanılması daha zayıf görüntü sağlayacak detaylardandır.

Bir cevap yazın