Soğuk Havaların Vazgeçilmezi Pardesü Modası

Pardesü kadınların özellikle de tesettürlü kadınların en çok tercih ettiği ve kış aylarının vazgeçilmezi olan parçadır. Her kadının gardırobunda mutlaka bulunan pardesüler omuzdan ayak bileklerine kadar uzundur. Tesettürlü kadınların dışarı giysisi için tercih ettikleri pardesülerin kullanım alanlarının geniş olması sebebiyle renk ve model çeşitliliği bulunmaktadır.

 Genç Kadınların En Çok Tercih Ettiği Modeller

 Genci yaşlıcı her kadın pardesü modellerinde geniş seçeneklerle karşılaşmak istemektedir. Genellikle geniş renk ve model yelpazesine sahip olan pardesü modelleri kıyafet bütünleyicisidir. Bazen kapüşonlu, bazen dantel desenli, bazen cepli ya da çok farklı modeller ile tasarlanmaktadır. Pardesüler mevsimlik, yazlık ve kışlık olmak üzere üç farklı şekilde tasarlanırlar. Mevsimine uygun giyinilmeyen pardesüler ise görüntünün bozulmasına sebep olurlar. Genç kadınlar daha çok cepli ve kapüşonlu modelleri tercih ederken orta yaştaki kadınların tercihi ise biraz daha şık modellere kaymaktadır.

 Mevsime Göre Pardesü Seçimi

 Kış aylarında genellikle keçe, kaşe vb. türü kalın kumaşlarla tasarlanmış pardesüler tercih edilmektedir. Yazlık pardesüler ise keten, krep gibi ince kumaşlardan üretilmektedir. Ayrıca kottan da üretilen modelleri bulunmaktadır. Pardesü alımında hangi mevsimde bulunulduğu ve giyinileceği doğru kombin açısından büyük önem taşımaktadır. Çünkü mevsimine uygun olmayan pardesüler mutlaka kötü duracak ve içindeki kadını rahatsız edecektir. Kış pardesüsünü yazın giyinmek terlemeye sebep olacak, kaşındıracak; kış mevsiminde yaz pardesüsünü giyinmek ise soğuktan üşümesine yol açacaktır.

 Pardesü Alırken Dikkat Edilmesi ve Temizliği İçin Yapılması Gerekenler

 Günümüzde pardesü modelleri için çeşit oldukça boldur. Bu nedenden dolayı pardesü alınırken dikkat edilmesi için en önemli etken vücut hatlarına uygun olup olmadığıdır. Pardesüyü seçerken ne çok bol ne de çok dar almamak gerekmektedir. Pardesü taşınabilecek kadar hafif olmalı ve günlük hayattaki hareketleri kısıtlamamalıdır.

 Alınan bir pardesünün temizliği için öncelikle etiketinde uygun olan yıkama şekli tercih edilmelidir. Eğer etiketinde kuru temizleme önerisi varsa kesinlikle çamaşır makinesinde yıkama yapılmamalıdır. Aksi takdirde kumaşın aşınması, yıpranması ya da çekmesi muhtemel olacaktır. Dolayısıyla pardesünün uzun süre kullanılması isteniyorsa kuru temizleme yöntemi kullanılmalıdır.

Bir cevap yazın