Şıklık Giysi İle Başlar

tesettur-giyimSon zamanlarda her yerde tesettür giyim butikleri açılmaya başladı. Bunun asıl sebebi kamu personellerinin ve öğrencilerin tesettürlü girişlerinin serbest hale gelmesinden dolayıdır. Bu durum ülkemiz de modanın farklı boyutlara da taşınmasına yardımcı oldu.

 

Tesettür Görüşümüz Değişiyor mu?

 

Toplum tesettür denildiğinde artık farklı bakmaya başladı. Çünkü her yerde küçük tesettür mağazaları açıldı hatta bu daha büyük bir boyuta taşınarak tesettür defileleri yapılmaya başlandı. Bu durum kapitalist toplumu beraberinde getirdi. Artık tesettürden ziyade iş para çevirmeye döndü. Bu durum üzerinden sırf sermaye üretmek amaçlı tesettür adı altında tesettürden uzaklaşan, İslami hassasiyeti göz ardı eden insanlar oluştu.

 

Tesettür topuktan başa kadar örtünme iken şimdi etrafımız da tayt giyip başörtüsü takmış bayanlar dolaşmakta. Sebebi ise modaya uyum sağlama oldu. Moda tesettür giyim için bir gelişme sağlamak istiyorsa bunu sadece İslami şartlara uygun yapmalıydı ki tesettür adı devam edebilsin, çünkü şuanda kapalı başörtüsü takmış çok bayan görmekteyiz ama bunun tersine tesettürlü bayan sayımız gün geçtikçe azalmaktadır. Tesettürü istismar etmek yerine daha çok vurgulamalıyız ne olduğunu insanlara daha fazla aşılamalıyız ki hem toplum doğru bilinçlensin hem de yanlış tutumlar tekrarlanmasın.

 

Tesettüre Alışıyor Muyuz?

 

Tabi bardağın hep boş tarafından bakmamak lazım. İş üretmek ve para kazanmaya dönse de bunun olumlu yanları da olmadı değil. Eskiden tesettür giyinen bayanlar kıyafet bulmakta zorlanıyordu. İslami bir devlet olan ülkemizde bile durum böyle iken yabancı bir ülkede tesettür giyinen bayanlarımızı düşünelim birde. Bu moda furyasının genişlemesi ile birlikte tesettür giyim yurtdışına kadar genişledi. Artık nerde yaşarsa yaşasın bayanlar istediklerini çok rahat bulabilmekte ve bunu modaya uyum sağlayarak da devam ettirebilmektedir.

 

Tesettürde Moda

 

Hal böyle iken tesettür giyim de moda bu yıl ne bunları da konuşmadan yazımı bitirmek istemedim. O zaman dış giyimden iç giyime doğru sıralayalım. Bu yıl pardesü modelleri spor kesimlerden oluşmakta iken ferace modelleri Osmanlı motifli ve vav harfli desenlerden oluşmaktadır. Eşarp modasına bakacak olursak şalların ön planda olduğunu göreceğiz. Kendinden desenli ve renkli şifon şallar ön planda olacak bu yıl. Tesettür abiye elbiselerde saks mavisi, kırmızı, pembe ve fuşya tonları bu yılın trendleri olacak. Ve son olarak kahve, vizon ve gri renkleri bu yılın tesettür giyim renkleri olacak.

 

 

Bir cevap yazın