Şıklığın Adresi Tunikler

tunikTunik modelleri ve çeşitliliği ile neredeyse vazgeçilmezimiz haline geldi. Özellikle tesettürlü bayanlar pantolon tunik kombinini çok sevdi. Hem klasik bir şıklık oluşturulabildiği gibi hem de spor bir şıklığa imza atabiliyorsunuz. Vücut tipinize uygun doğru bir kombinle şık olmanın en kısa yolu tunikler. Bu kadar çok modelin ve çeşidin içinde önemli olan kafanızın karışmaması.

 

Hangi Tuniği Tercih Etmelisiniz?

 

Tunik seçerken dikkat edeceğiniz en önemli husus vücut tipiniz. Kısa boylu ve fazla kilolara sahipseniz çok uzun tunikleri seçmeyin. Önü kapalı tunikler yerine önü düğmeli ya da açık bir tuniği bir tişört ile kombinlerseniz olduğunuzdan çok daha zayıf görünebilirsiniz. Fazla kilosu olan bayanlar desenli tunikleri tercih etmemeliler. İlla tercih edeceklerse desenin küçük olması gerekir. Yine fazla kilosu olan hanımlar bir tuniğin altına bol paça bir pantolon giymek yerine boru paça ya da daha dar modelleri seçmeliler.

 

Zayıf bayanlar ise kemerli tunikleri tercih ederek bel oyuntusunu ortaya rahatlıkla çıkarabilirler. Desenden korkmayın. Özellikle uzun ve zayıf bayanlar desenli modelleri rahatlıkla seçebilirler. Fazla uyumlu görünmekten ve abartılı görüntüden uzak durun.

 

Tunik Nasıl Kombinlenir?

 

Tuniğe yakışan elbette pantolonlar. Fakat tunik modeline göre doğru pantolonu bulmalısınız. Tunik modellerinde önü daha kısa, arkası uzun tunikler moda olmayı sürdürüyor. Böyle bir tuniğin altına İspanyol paça bir pantolon ya da dar bir Jean pantolon sizi spor bir şıklığa kavuşturabilir. Klasik giyinmeyi seviyorsanız beli kemerli ya da önünde ufak modelleri olan bir tuniği kumaş bir dar paça pantolon ve stiletto bir ayakkabı ile tamamlarsanız klasik şıklığa erişebilirsiniz.

 

Renk Geçişlerine Dikkat

 

Tunik giymeyi seviyor ve sık tercih ediyorsanız renk geçişlerine de dikkat etmelisiniz. Tamamen aynı renk olmak göz yorucu olabilir. Tuniğinizi zıt bir renk pantolonla kombinlemelisiniz veya tona ton yaparak en az 3 ton açığını ya da koyusunu tercih etmelisiniz. Pantolon ve tuniğinizde renk geçişi yaptıysanız ayakkabı veya çantanızda zıt renk kullanarak bir renk patlatabilirsiniz. Burada dikkat edeceğiniz husus ayakkabı ya da çantadan biri tercih etmek olmalıdır. İkisinde de yapmaya kalkarsanız komik ve göz yoran bir görüntü ile karşılaşabilirsiniz. Unutmayın, şıklık abartıdan kaçarak ve sadeliği doğru kullanarak gerçekleştirilebiliyor.

Bir cevap yazın