Şık Tesettür Abiye İçin Püf Noktaları

Modacıların, tesettür giyim tercih eden hanımlara hazırlayacakları tesettür abiye kıyafetlerinin de bazı özelliklerinin olması gerekmektedir.

Tesettür Giyim Nedir?

Aslında tesettür kavramı İslami bir kavramdır, modadaki karşılığı ise genç kız ve kadınların kendi inançlar bütünü içerisinde yaşam tarzlarına uygun giysilerini anlatır. Tesettür giyimde esas olan başın, yani saçların kapatılmasıdır.

Bunun yanında giysilerin vücut hatlarını belirgin şekilde vurgulamaması önemlidir.

Tesettür Abiye Nedir?

Tesettür giyim tercih eden genç kızların ve kadınların da düğünlere katılması, gelinlik ve nişanlık alması gerekmektedir. Ancak yaşam tarzları gereği kıyafet seçimlerindeki kriterlerine uygun abiye kıyafet bulmaları her zaman kolay olmamaktadır.

Ya da çeşitler arasında kendilerine uygun abiye kıyafetleri nasıl seçeceklerini bilememektedirler. Öncelikle tesettür abiyeyi açıklayalım; tesettür abiye kıyafet esasında klasik anlamda abiye kıyafetin tesettür giyimin özelliklerine uygun tasarlanmış versiyonudur. Örneğin; normal bir abiye kıyafette dekolte kullanılabilirken moda tasarımcıları bunu tesettür abiye kıyafet tasarlarken kullanamazlar. Yine midi etek ya da ip askılı bir kıyafet tesettür abiyede düşünülemez.

Şık Tesettür Abiye Seçerken Dikkat Edilecek Püf Noktaları

Tesettür giyim tarzını benimsemiş hanımlar tesettür abiye kıyafet için alışverişe çıkmadan şu noktalara dikkat ederlerse kendilerine yakışan, severek ve beğenerek alacakları ve giyecekleri şık abiye kıyafetler seçebileceklerdir:

– Abiye kıyafeti nerede giyeceğinizi belirleyin. Bir düğün için mi, nişan töreninde mi, ya da bir ödül törenine katılırken mi giyeceksiniz. Abiye kıyafetin gidilecek mekan ve ortama uygun olması çok önemlidir. Daha mütevazi bir ödül törenine düğüne giyilebilecek abartıda payetlerle süslü bir kıyafet seçmek doğru olmayacaktır.

– Kendi bedeninizi iyi tanıyın, vücudunuza ve boyunuza uygun model kıyafet seçmeniz gerekmektedir. Kısa boylu bir kadının pantolonlu bir kombin değil de elbise ya da etekli kombin veya elbise tercih etmesi daha şık durabilecektir. Kıyafeti nası taşıdığınız çok önemlidir.

– Tesettür giyim tarzını benimsedim her şey çok bol olmalı düşüncesi ile giydiğiniz bedenin bir numara büyüğünü satın almak yanlışına asla düşmemelisiniz.

– Size hangi renklerin yakıştığını tespit edin. Bu ayrıntı bütün kıyafetinizin ve stilinizin havasını değiştirecektir. Çok güzel bir kıyafette yanlış renk seçimi yapmanız hayal kırıklığı oluşturacaktır.

– Abiye kıyafetinizi nasıl bir başörtüsü ile tamamlayacağınızı düşünün. Asla göz ardı etmeyin. En zarif abiye kıyafet uyumsuz ve başarısız bir türban ya da eşarp ile son derece sönük kalacaktır.

– Abiye kıyafetlerdeki süslemelerde, yani güpür, boncuk, payet gibi ayrıntılarda aşırıya kaçmayın. Unutmayın şıklık sadeliktedir.

 

Bir cevap yazın