Senin Elbisen, Senin Seçimin

elbiseElbise, tarih boyunca kadınların tercih ettiği bir kıyafet çeşididir. Aslında erkeklerin de kadınlarda tercih ettiği kıyafet elbisedir. Çünkü elbise feminenliği vurgular, kadını dişi gösterir. Günümüzde yayılmakta olan maskülen akım taraftarı bayanları ayrı tutarak söylemek gerekirse kadını kadın gibi gösteren biraz da giydiği elbisedir. Tabii ki erkek takımlarıyla bile seksi olmayı başaran kadınlar da var. Ancak her kadın bunu başaramaz ama her kadın giydiği elbiseyle kadınlığını vurgular.

 

Elbise denilince alt başlıklarla dolu bir kavramdan bahsediyoruz. Günlük elbise, abiye elbise, mini elbise, yazlık elbise gibi alt başlıkları çoğaltabiliriz. Her kadın farklıdır. Bu yüzden her kadının seçtiği elbise de farklı olacaktır. Giyilecek yere, mevsime, kişinin zevkine ve o anki duygu durumuna göre elbise tercihleri farklılık gösterir. Bu zengin elbise seçeneklerini ayrı ayrı inceleyelim.

 

Yazlık elbiseler. Yaz mevsiminde bilindiği gibi ince kumaştan elbiseler kullanılıyor. Yazın insanlar daha enerjik oldukları için elbiselerinde de sıcak, canlı renkleri tercih ediyorlar. Çiçekli elbiseler ilkbahar ve yaz mevsiminin vazgeçilmezlerinden. Bu sene vintage modası yazlık elbiselerde de kullanıldı.

 

Kışlık elbiseler. Kışın kalın, yünlü kumaşlardan üretilen triko elbiseleri her yerde bulabilirsiniz. Daha çok pastel tonlarının tercih edildiği kışlık elbiseler, çorap çizme ve postallarla kombinleniyor. Abiye elbiseler. Abiye çok fazla çeşidin bulunduğu bir kategoridir. Prenses, balık, straplez, uzun, kısa gibi birçok abiye modeli mevcut. Abiyelerde ışıltıyı yakalamak için sıkça sim, taş ve payet kullanılır. Tüller, tüyler, danteller abiyenin şıklığına şıklık katar.

 

Günlük elbiseler. Herkesin tercih edeceği günlük elbiseleri farklıdır. İş yerine giderken resmi, alışverişe giderken rahat bir elbise seçilecektir. Pamuklu kumaşların yanı sıra kadife, şifon, kot kumaşından yapılan elbiseler de günlük kullanıma uygundur. Ekose, pötikare, çizgili ya da etnik desenler elbiselerde sıkça kullanılan desenlerdendir.

 

İddialı elbiseler. İddiayı seven kadınlar elbette elbiselerinin de iddialı olmasını isteyeceklerdir. Bunun için en iyi seçenek deri elbiseler ya da deri aksesuarlarla kombinlenmiş elbiseler olacak. Ayrıca bu sene gardıroplarımızda yerini alan gömlek ve ceket elbise modelleri de oldukça dikkat çeken modellerden. Elbiselerde kullanılan geometrik pencereler ise elbisenin havasına hava katmakta.

 

Bir cevap yazın