Rahat Giyimde Tercihler Neler Olmalıdır?

 

   Tunik tarzı giyim hemen hemen her bayanın rahat ettiği en kullanışlı kıyafet çeşididir. Genellikle ince, penye kumaştan üretilir. İp dokumadır ve hafiftir. Yaz mevsiminde ve bahar aylarında daha çok tercih edilir.

 

Tunik Giyim Kombinleri Nasıl Olmalıdır?

 

Bu giyim tarzı genellikle tesettürlü bayanların kullandığı bir tarzdır. Keten veya kumaş pantolonların üzerine giyilen ince kumaştan üretilen bu parçalar her renkte karşımıza çıkmaktadır. Özellikle soft ve açık renkleri sıcak havalarda tercih edilmektedir. Kullanılacak eşarp rengi ile güzel bir kombin yapılabilir.

 

Bunun yanı sıra, genç bayanlarımız spor yaparken rahat olduğu için tunik badileri tercih etmektedirler. Özellikle sporda tayt üzerine uzun tunikler hem vücut hatlarını belli etmediğinden hem de rahatlık açısından tercih edilmektedir. Yine hamile bayanlarımız bebeği sıkıştıracak şeyler giyemediklerinden dolayı bu tarz rahat şeyleri tercih etmektedirler. Hemen hemen her kesimde göreceğiniz tunik kıyafetler, şimdilerde çocukların üzerinde bile görebilmeniz mümkündür. Yazın küçük kız çocuklarına, anneleri tayt üzerinde uzun tunikler giydirilebiliyor.

 

Tuniklerde En iyi Modeller ve Tercihler

 

Uzun ferace tarzı giyimde çok fazla çeşit ile karşılaşabilirsiniz. Düğmeli modeller, çiçekli desenler, yarım kollu olanları, cepli ve zincirli modeller gibi birçok model mevcuttur. Enine çizgili giymek bedeninizi olduğundan daha geniş göstereceğinden kaçınmalısınız. Bunun yerine dikine koyu çizgili modeller sizi daha uzun ve ince gösterecektir. Sade şıklık arayan bayanlar daha soft ve spor tarzı parçaları tercih etmektedirler. Bunların hem kumaşı daha hafif olmakta hem de giyim rahatlığı açısından sizi rahatsız etmeyecek şekilde tasarlanmaktadır.

 

Sade şıklıktan öte, daha ağır modeller için taş işlemeli ve güpür detaylı modeller tercih edilmektedir. Gerek kol kısmına gerekse etek kısmına güpür çekilerek modellerde daha ağır bir hava yaratılmaktadır. Etek kısmı lazer kesimli, çiçek baskılı veya çıkartmalı modellerde en revaçta olan modeller arasında yer almaktadır. İçerisinde gömlek var gibi yakalı olan modeller de çok tercih edilmektedir. Yine bunların yanı sıra, belden kuşaklı ve boncuklu, ipli modeller yine en trend model olmakla beraber, bu trend hiç bitecek gibi durmuyor. Çünkü kuşaklı tunikler günlük kullanımda hemen bir yere çıkarken ceket, yağmurluk veya mevsimlik yelek olarak kullanabilme imkanı da sağlamaktadır.

 

Bir cevap yazın