Pardesü Kullanımı Ve Temizliği Hakkında Bilgi

fularli-pardesu-4107-petrol-38405-77-OPardösüler; tesettür modasının en vazgeçilmez parçaları arasında yer aldığı için kullanımı çok yaygındır. Pardösü çeşitleri mevsimine göre astarlı ve astarsız şeklinde düğmeli, fermuarlı ve cırt cırtlı şeklinde de olabilir. Pardösü üreten firmalar her mevsim kullanılabilecek şekilde yaz mevsimi için ayrı, bahar mevsimi için ayrı ve kış mevsimi için ayrı pardösüler üretmeliler. Üstelik bu pardesüler renk seçiminde de klasik renkler dışında renklerde kullanılmalı. Misal verecek olursak sezonun trend renklerinden de oluşan pardösü üretmeliler. Böylece tesettürlü bayanlar modayı takip ederek tesettürlü giyinişini sürdürmüş olur.

 

Tesettürlü bayanların kullandığı pardösüleri kombinlemek için renk uyumu göz önüne alarak kombin yapılması gerekiyor. Mesela koyu renkli sade bir pardösü altına ister pantolon isterseniz de etek giyebilirsiniz. Ama yalnız bu pardösünün altına giydiğiniz parça renkli ya da pardösü renginin biraz da açık renk kombinasyonuna göre uyarlayın.

 

Pardösülerin kullanımı kadar temizliği de önemlidir. Çünkü bazı insanlar yüksel ücretler ödeyerek aldığı pardösüleri doğru düzgün temizleyemedikleri için çok az giyebiliyorlar. Pardösülerinizi ister kuru temizlemeye verebilir; isterseniz de çamaşır makinelerinde yıkayabilirsiniz. Çamaşır makinelerinde yazarken pardösüleri ters çevirip, makineye atın. Daha sonrada kısa programda az deterjan aratarak yıkayın. Ayrıca pardösüleri yıkarken aynı renklerde renk atmayan başka kıyafetler ile de birlikte yıkayabilirsiniz.

 

Kurutma işlemini ise kurutma makinelerinde kurutmayın. Onun yerine bir asıya asıp, o şekilde kurutun. Çünkü kurutma makinelerinde kurutursanız pardesüler daha çok kırışır. Ama bir askıya asıp, kurutursanız o zaman fazla kırışma olmadan kurur. Bu şekilde temizliği yapılan pardösüleri daha uzun günler yıpranıp, deforme olmadan kullanmanız mümkün.

 

Pardösü çeşitleri çoktur. Ama tesettürlü bir bayanın pardösü seçimi için dikkat etmesi en önemli etken; vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde geniş olmalı. Ve ayrıca üzerimizde iken onu taşımamız kolay olsun diye hafif olmalı ki; kolaylıkla giyinip günlük hayatlarına devam edebilsinler. Unutmayalım ki pardösü giymekteki en önemli amaç kapanmak ve vücutların gizlenmesi için. Tam zıttı dapdar bir pardösü giyerek amacını aşmak pardösünün amacını gerçekleşmemiş sadece süs için giyilmiş olur.

One comment

Bir cevap yazın