Pardesü Seçiminde Zorlanmaya Son 

Tesettür giyimde en önemli kıyafet kesinlikle dış giyim ürünleridir. Dış giyim deyince aklımıza vücudu belli etmeyen bir dış giyim ve tepeden tırnağa vücudu saran parçalar geliyor. Bu nedenle dış giyim seçimi çok önemlidir ve özellikle vücut hatlarını açığa çıkarmayan ürünlere öncelik verilmelidir. Pardesü seçerken kalıbın önemi büyüktür. Hem kusurlarınızı kapatacak hem de hatlarınızı kapatacak modeller üretilmektedir. Ek olarak pardesülerde renk seçiminde son derece önemlidir. Göz alıcı renkler yerine sade renkler tercih edilmelidir örneğin; vizon, taş rengi, kahve, siyah gibi renkler her yıl revaçta olan renklerdendir.

Armut Vücut Tipine Uygun Pardesü

Tesettür giyiminde ürün seçerken birinci öncelik vücut hatlarını ortaya çıkarmaması ve transparan olmamasıdır. Kilolu armut tipi bayanlar ceket seçerken A kesim ürünler almaya dikkat etmelidir. Yani etek alta doğru salaş duracağı için kalçalar ve basenler ceketin altında görünmeyecektir. Baş ve boyun bölgesinde kilo sorunu yaşayan kızlar için Mevlana kaban veya kloş etekli bir pardesü ideal bir seçim olacaktır.

Büyük Göğüslü Ve Geniş Bedenli Kadınlar

Geniş bedenli kadınlar, bu sorunu gizlemek için üst kısmı geniş ve benzer bir şekle sahip modelleri tercih etmelidir. Özellikle göğüs bölgesinden kilolu bayanlar düğmeli modelleri tercih etmek yerine fermuarlı modelleri tercih etmelidir. Çünkü bu tarz modeller genişlik problemini minimuma indirecektir. Ayrıca kalın kumaşlardan ziyade ince kumaşlardan yapılan gömlek modelleri daha uygun olacaktır.

Kadınlar Tesettür Giyimde Pardesü Seçimi

Kısa boylu kişiler, bol bir model de olsa dış giyim seçerken dikkatli olmalıdır. Kalça bölgesinde bir şişmanlık sorunu varsa, A kesim veya alta doğru çok daha fazla geniş olan Mevlana stili bir kesim tercih edebilirler. Kilo sorunu yaşayan kısa boylu kadınlar fazla kilolu bölgenin daha yumuşak geçişine dikkat etmelidirler.

Her Sezon Değişen Ve Gelişen Pardesü Modelleri

Her yaştan kadına yenilik ve rahatlık sunuyor. Kilo problemi olan kadınlara kolaylık sunan modacılar, oversize kaban tasarımları ile sezonun yeniliğini vurguluyor. Sezonun tasarımlarına baktığımızda düğmeli, fermuarlı ya da bütün giyilen çok sayıda model görüyoruz. Tesettür giyimin dış giyim özelliği gösterişsiz ve sade olduğu için bu şekilde seçim yapmak gerekiyor. Sizde en çok yakışacağını düşündüğünüz bir pardesü ile rahat edebilirsiniz. 

Pardesü Kullanımı Ve Temizliği Hakkında Bilgi

fularli-pardesu-4107-petrol-38405-77-OPardösüler; tesettür modasının en vazgeçilmez parçaları arasında yer aldığı için kullanımı çok yaygındır. Pardösü çeşitleri mevsimine göre astarlı ve astarsız şeklinde düğmeli, fermuarlı ve cırt cırtlı şeklinde de olabilir. Pardösü üreten firmalar her mevsim kullanılabilecek şekilde yaz mevsimi için ayrı, bahar mevsimi için ayrı ve kış mevsimi için ayrı pardösüler üretmeliler. Üstelik bu pardesüler renk seçiminde de klasik renkler dışında renklerde kullanılmalı. Misal verecek olursak sezonun trend renklerinden de oluşan pardösü üretmeliler. Böylece tesettürlü bayanlar modayı takip ederek tesettürlü giyinişini sürdürmüş olur.

 

Tesettürlü bayanların kullandığı pardösüleri kombinlemek için renk uyumu göz önüne alarak kombin yapılması gerekiyor. Mesela koyu renkli sade bir pardösü altına ister pantolon isterseniz de etek giyebilirsiniz. Ama yalnız bu pardösünün altına giydiğiniz parça renkli ya da pardösü renginin biraz da açık renk kombinasyonuna göre uyarlayın.

 

Pardösülerin kullanımı kadar temizliği de önemlidir. Çünkü bazı insanlar yüksel ücretler ödeyerek aldığı pardösüleri doğru düzgün temizleyemedikleri için çok az giyebiliyorlar. Pardösülerinizi ister kuru temizlemeye verebilir; isterseniz de çamaşır makinelerinde yıkayabilirsiniz. Çamaşır makinelerinde yazarken pardösüleri ters çevirip, makineye atın. Daha sonrada kısa programda az deterjan aratarak yıkayın. Ayrıca pardösüleri yıkarken aynı renklerde renk atmayan başka kıyafetler ile de birlikte yıkayabilirsiniz.

 

Kurutma işlemini ise kurutma makinelerinde kurutmayın. Onun yerine bir asıya asıp, o şekilde kurutun. Çünkü kurutma makinelerinde kurutursanız pardesüler daha çok kırışır. Ama bir askıya asıp, kurutursanız o zaman fazla kırışma olmadan kurur. Bu şekilde temizliği yapılan pardösüleri daha uzun günler yıpranıp, deforme olmadan kullanmanız mümkün.

 

Pardösü çeşitleri çoktur. Ama tesettürlü bir bayanın pardösü seçimi için dikkat etmesi en önemli etken; vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde geniş olmalı. Ve ayrıca üzerimizde iken onu taşımamız kolay olsun diye hafif olmalı ki; kolaylıkla giyinip günlük hayatlarına devam edebilsinler. Unutmayalım ki pardösü giymekteki en önemli amaç kapanmak ve vücutların gizlenmesi için. Tam zıttı dapdar bir pardösü giyerek amacını aşmak pardösünün amacını gerçekleşmemiş sadece süs için giyilmiş olur.