MÜKKEMMEL GÖRÜNÜM İÇİN DOĞRU KOMBİN ŞARTTIR

Kombin yapmak birbiriyle uyumlu renk ve desende ki kıyafetleri bir araya kombingetirerek hoş bir görüntü oluşturmak demektir. Her işte olduğu gibi kombin yapmanın püf noktaları vardır. Burada önemli olan renkleri sıradanlaştırmadan özelleştirmektir.

İyi giyinmenin sırları öncelikle kendinize soracağınız nasıl giyinmeliyim sorusundadır aslında. İkinci soru ise bana ne yakışır olmalı. Çünkü her kıyafetin farklı kişilerde duruşu da farklıdır. O sebeple vücut tipinize uygun kıyafetleri seçmek çok önemlidir. Kıyafet seçiminde en önemli nokta kötü görünüm oluşturan bölgeleri kapatmak ve görünmemesini sağlamaktır. Çokça yapılan yanlışlardan birisidir aslında zayıf görünmek için siyah giymek.

Fazlalık bölgelerinizi kapatmak istiyorsanız siyah giymek yerine daha hatlarınızı belli etmeyen kıyafetler ile kombin yapabilirsiniz. Eğer ince hatlara sahip iseniz ve bu görünüm sizi rahatsız ediyorsa bol detaylı kıyafetler seçerek görünümünüzü düzeltebilirsiniz. Eğer ki tayt diyerek hoş görünmek istiyorsanız üzerinize bol ve salaş desenli buzlar diyerek kombin yapabilirsiniz. Böylelikle fazla kiloya sahipsiniz fazlalıklarınızı da saklamış olursunuz.

Her vücut tipine uyan bir kombin vardır ki o da dar ile bol, bol ile dar kombinler yapmaktan geçer. Mevsime ve modaya uygun kombin yapmakta çok önemlidir. Eğer büyük göğüsleriniz varsa v yakaya sahip kazakları, ceketleri seçebilirsiniz. Böylelikle daha estetik ve nazik ve görüntü sağlamış olursunuz. Omuzlar nasıl geniş ise bunu saklamanın yolu basenler ile dengeyi sağlamaktan geçer.

Basenleri ve orantı kurup daha düzgün bir görüntü sağlayabilirsiniz. Eğer ki karın bölgeniz genişse ceket modellerinde cepsiz modeller tercih edilmelidir. Kilonuzdan şikâyetçiyseniz bol pantolonları tercih edebilirsiniz. Kısa boylu ve zayıf sana bol paça pantolonları tercih etmelisiniz böylelikle topuklu ayakkabıyı koruyabilirsiniz. Bacak boyunu uzun göstermek isteyen hanımlar için yüksek bel pantolon önerebilirim.

Dar omuzlu bayanlara da straplez elbiseler ya da tek askılı elbiseleri önermekteyim. Kısacası şık giyinmek için ve doğru kombinleri yapabilmek için mükemmel bir vücuda sahip olmaya gerek yoktur. Ten renginize ve kilolarınıza uygun tarzda kıyafetler ve ayakkabılar seçerek de mükemmel uyumu yakalamanız mümkün olabilmektedir.

 

Bir cevap yazın