Mevsimlere Göre Günlük Elbise Seçimleri

tesettür günlük elbiseElbise, kullanış açısından oldukça rahat seçeneklerin başında gelmektedir. Rahatlığından dolayı sık sık tercih edilmekte ve alışverişlerde arananlar arasında yer almaktadır. Tesettür elbise kolaylıkla kombinlenmektedir. Pek çok elbise modelleri bulunmaktadır. Pek çok markanın elbise yelpazesi oldukça geniştir. Dilediğiniz elbise modellerine kolaylıkla ulaşabilme imkanınız bulunmaktadır.

 

 Mevsimlere Göre Elbise Seçimleri

 

Özellikle yaz aylarında tercih edilen elbiseler, kış aylarında da oldukça kullanılmaktadır. Kış aylarında elbise üzerine kazak kombinleri oldukça popülerdi. Postal ya da bot ile oldukça tarz bir görüntü yakalamak mümkündür. Bununla beraber yaz aylarında sandalet ya da spor ayakkabısı ile rahat bir görüntü oluşturulabilmektedir.

 

Kolsuz elbiseyi, ceket ya da gömlek kullanarak tesettür günlük elbise olarak değerlendirilebilmektedir. Her zaman kombinlerde ufak dokunuşlar şıklığa şıklık katmaktadır. Örneğin; kemer kullanımı son zamanlarda oldukça artmıştır. Elbiselere de oldukça yakışmakta ve tamamlamaktadır. Kemer dışında düz renk bir elbisenin üzerine renkli kolyeler kullanarak kombine renk katacak ve havanızı değiştirecektir.

 

 Tesettür Elbise Seçimlerinde Nelere Öncelik Verilir

 

Tesettür elbise seçimlerinde herkesin aradığı kriterler farklılık gösterebilmektedir. Kimisi elbise uzunluğuna dikkat ederken kimisi beden genişliğine dikkat etmektedir. Herkesin isteğine göre elbise bulması mümkündür.

 

Sadece elbise seçimlerinde değil genel olarak tüm alışverişlerde baştan aşağı bir kombin almak yerine, dolabınızı gözden geçirerek kullanmadığınız kıyafetlere uygun alışveriş yaparak hem bütçenize katkı sağlarsınız hem de dolabınızdaki kullanılmayan kıyafete fırsat verirsiniz. Örnek olarak tesettür günlük elbise ihtiyacınız var. Alışverişte önceliğiniz tabi ki tesettür elbiseler olacaktır. Ama kolsuz bir elbise de alarak evinizde kullanmadığınız gömleklerle tarz ve farklı bir kombin elde edebilirsiniz. Gömlek dışında kot ceket ya da mevsimine bağlı olarak deri ceketle kombini tamamlayabilirsiniz.

 

Yaz aylarında daha çok cıvıl cıvıl elbiseler tercih edilmektedir. Canlı renkler, çiçek motifli elbiseler her zaman dikkat çekmektedir. Çiçekli tesettür bir elbiseyi kombinlerken kullanılacak şal ya da eşarbın tek renk olmasına özen göstermek gerekmektedir. Şal ya da eşarbın desenli olması karışık bir görüntü oluşturacaktır. Tek renk elbiselerde desenli şal ya da eşarbın kullanımı daha doğru olacaktır. Aynı zamanda elbiseye hareket katması yönüyle kombini tamamlayacaktır.

 

Bir cevap yazın