Klasik Elbise Modelleri

Klasik elbise denildiği zaman akla ilk olarak ciddi bir tarz gelir. Genellikle bu elbiseler düz inen sade bir yapıya sahiptir. Ancak günümüzde klasik elbiselerin yerine daha canlı ve farklı modeller kullanılıyor. Giyim tarzında klasikten vazgeçemeyenler içinse bu tarzda da yeni modelleri görmek mümkün. Gün geçtikçe değişen moda dünyasında klasik bir hava yerini daha canlı ve spor elbiselere bıraktı.

 

Klasik Mi Spor Mu?

 

Klasik ve spor giyim birbirinden iki farklı zevki yansıtıyor. Birinde koyu tonlar, ciddi bir hava ve romantiklik hakimken diğerinde rahatlık, canlı renk tonları hakimdir. Bu sebeple klasik elbiselerde de spor elbiselerde de tesettür elbise modelleri arasından bu iki tarzdan birine daha yakın olanlar için de çeşitli alternatifler bulunuyor. Klasik elbise modelleri daha çok düğün, nişan, sünnet gibi özel günler için tercih ediliyor. Ancak yaşı büyük hanımlar günlük hayatta da klasik tarzı kullanıyor.

 

Spor Giyim

 

Günümüzde günlük hayatta tesettür elbise modelleri arasında spor giyim daha çok moda haline geldi. Elbiseyi spor yapan en önemli nokta hiç şüphesiz ki kullanılan kumaşıdır. Örneğin saten bir kumaşı veya ağır bir kuaşı spor bir elbise haline getirmek oldukça zor. Bunun yanında keten, şile bezi ve tül kumaşları spor elbise haline getirmek oldukça kolay. Kolaylıkla klasik elbiseye de kaçabilen bu elbiseleri spor hale getirmek için altına giyilen düz bir spor ayakkabı yetiyor. Tesettür elbise modelli seçtiğiniz zaman altına spor ayakkabı giyerek birçok klasik elbiseyi spor haline getirmeniz mümkün.

 

Günlük Hayatta Spor Şıklığı

 

Günlük hayatta spor şıklığını yakalayabilmek için seçtiğinizi elbisenin altına giyeceğiniz ayakkabı çok önemli. Özellike beyaz bir ayakkabı seçtiğiniz zaman elbiseniz daha belirgin bir şekilde ortaya çıkar. Spor ayakkabı giymek başlı başına bir spor havası verir. Ancak şıklığı yakalamak için spor elbise modellerini seçmeniz daha doğru olur. Esnek kumaşlar kolaylıkla spor bir elbise havası verebilir. Bunun yanında keten elbiselere de spor ayakkabı giyerek doğal bir hava yaratabilirsiniz. Tesettür elbise seçiminde bu nedenle spor bir kumaş tercih etmelisiniz.

Bir cevap yazın