Kap Olayına Kadınlar Kendini Kaptırd

Günümüzde teknoloji ilerledikçe kadınlar da çalışma hayatında daha çok yer almaya başladılar. Dış dünyaya açılan kadınlar eskisinden daha fazla giyim tüketmeye ve farklı giysiler kullanmaya ihtiyaç duymaya başladılar. Elbette kadının yeni giysilere ihtiyaç duymasının yanı sıra ekonomik bağımsızlığının da olmaya başlaması kadının daha çok alışveriş yapabilmesini sağladı. Kadınların, özellikle tesettür giyimi seçmiş kadınların dış giyimde kap denilen giysiyi de tercih ettiği bir gerçektir

Peki, Kap Nedir?

Dış giyimde tesettür giyim tarzını benimsemiş kadınların kullandığı bir giysi çeşididir. Bu giysinin ne olduğu konusunda bazı yanlış anlamalar ve yanlış tanımlamalar olabildiği için bir kez daha konunun üstünden geçilecektir.

Kapın kolları uzundur. El bileklerine kadar uzanır. Boyu mantodan daha kısadır. Genellikle dizin hemen altındadır. Kumaşı mantodan daha incedir. Yaz ya da baharlarda kullanımı kumaşı ince olduğu için kap geniş bir kitle tarafından benimsenmiş ve kullanılmaktadır.

Kap Giyimde Nasıl Kullanılır?

Genellikle kap altına kumaş ya da kot pantolon ile kullanılabilir. Gömlekten çok daha uzun boyu olan kap beden hatlarını iyi saklayabildiği için bele ve kalçaya tam oturan pantolonlarla da rahatlıkla kullanılabilir.

Dikkat edilmesi gereken pantolon ve kapın birbirine uyumlu iki renkten seçilmesidir. Asında kadın modası artık aykırılıklara da izin verebilmektedir. Bu iki parçayı birbirine tezat renklerden de seçmeniz hoş olabilmektedir. Biri soğuk diğeri sıcak renkler arasından seçilebilir. Çağımız artık bize tercih özgürlüğü tanımaktadır.

Kullanılacak eşarp seçilirken şuna dikkat edilmesi güzel bir bileşim yakalamamıza yardım edebilir. Kapın içindeki renkler ana renk olarak eşarpta seçileceği yerde, eşarbın küçük detaylarında az miktarda olursa daha şık olacaktır.

Kapların Özellikleri

Kaplar yaratıcılığın son noktasına kadar çeşitlilik gösterebilir. Salaş buruşuk görünümlü kumaşlardan olabildiği gibi jilet gibi ütülü keten kaplarda yerine göre kullanılabilir. Abiye olarak giyilebilecek işlemeli dantelli ya da payet pullu kapların yanı sıra kot kumaşından üretilmiş olanları da vardır.

Kullanıcını isteğine göre düğmeli ya da fermuarlı olabilir. İstenirse değişik detaylar, mesela kapitone, boncuk işleme ve aplike tekniği kullanılan kaplar tercih edilebilir.Rahatlığı ve geçiş mevsimlerine uygunluğu ile kullanımı artmıştır.

 

 

Bir cevap yazın