Kabuğunda Gizli İnci

 

BİRBEN         Gelişen ve değişen dünya pazarında yeni bir sektör tesettür giyimdir. Modernleşen, her geçen gün yeni moda akımlarına kapılan insanlar neredeyse doyumsuz hale gelmişlerdir. Bu doyumsuz insanların arasında kendini kabul ettiren tesettür giyim hızlı bir yükseliştedir. Öyle ki bu yükseliş Avrupa moda akımlarını etkileyecek hale gelmiştir.

 

MODA VE TESETTÜR

 

İnsanlar inandıkları yol üzerine giyinmeyi severler. Sokakta herhangi bir insanın giyimine bakarak düşüncelerini ve görüşünü anlayabiliriz. Bu da onlara karşı olan hal tavırlarımızda dikkatli ya da samimi olabileceğimizi gösterir. Yani kıyafetler insanların kişiliği ve görüşüyle örtüşür. Bir bakıma iç dünyamızın, beğenilerimizin dışa vuruşudur. Tesettür giyim tasarlayan modacılarda bunun farkındadırlar. Açık, özgür ruhlu bayanlar için nasıl kişiliklerine uygun kıyafetler oluşturuyorlarsa, günümüzde tesettürlü bayanlarımızın da buna hakkı olduğunu düşünüyorlar.

 

Bunun için moda tasarımcıları özellikle son beş yıldır bu konuda oldukça yol aldılar. Alınan bu yol tesettür giyim açısından oldukça önemlidir. Her türlü konuda özgürlüğü, yeniliği, bayanların şıklığını önemseyen modacılar, tesettür giyim kullanan bayanlarımızın da bu hakka sahip olduğunu savunmuşlardır. Hal bu iken tesettür giyim için güzel bir yol açılmış, tesettürü kullanmayan bayanları bile bu sınıfa yönlendirmiştir. Son yıllarda tesettür giyim kullanan bayanların sayısında artış olmasında bu sınıfa yenilik katan modacılarımızın katkısı büyüktür.

 

TESETTÜR GİYİMİN YAYGINLAŞMASI

 

 

 

           Tesettür giyim aslında İslam dinini yaşayan ülkelerde oluşan bir moda sınıfıdır. İslam’ı yaşayan kadınlar tesettürün ne kadar anlamlı ve değerli olduğunu bilirler. Bunun için kıyafetlerine de aynı anlam ve değeri katmak isterler.

 

 

Evet, örtünmek tesettüre uygun giyinmek yeterlidir. Ancak bayanların doğası gereği örtünmeye de güzellik katmak isterler. Yani güzelliğe güzellik katmak… Tesettür giyim tasarımcıları da tam olarak bunu yapmaktadırlar. İslami değerlere saygı duyarak tesettürlü bayanlara şıklığı ve zarafeti sunmaktadırlar. Yaşanan yeni gelişmeler, çağa uygun atılan adımlar tesettür giyime bunları kazandırmıştır.

 

           Tesettür giyim bayanları en değerli varlık olarak gösterir. Derler ki değerli olan saklanır, dışarıdaki zararlardan korunur. Bayanlar değerlerimizdir.

 

O yüzden kıskanılırlar başka gözlerden, korunurlar dışarıdaki zararlardan. Tesettür giyim çağ dışılık değildir. Bayanların özgürlüğünü kısıtlayan bir engel değildir. Aksine inci tanelerini koruyan bir nimettir.

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın