Kaban Üzerine Tüm Detaylar

Arkası Kendinden Kemerli Kap MSW9020 Laci  İnsanların en temel ihtiyaçlarından birisi de soğuktan korunmaktır. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de çoğu bölgede kışlar karlı, yağmurlu ve soğuk geçmektedir. Sosyal bir varlık olan insanların dışarı çıktıklarında üşümemeleri için sıkı giyinmeleri yeterli değildir. Bundan dolayı mutlaka kış ürünlerine yönelmek gerekmektedir. Kış günlerinde en çok kullanılması gereken, koruyuculuğu yüksek olan dış giyim ürünü kaban ve türevleridir.. Kabanların soğuktan koruyuculuğu çeşitlendirmeye göre değişir ancak genel olarak kabanların ısıtma özelliği fazladır. Kaban hakkında detaylı bir yazı:

 

Kabanın Yapısı

Kabanların geneli soğuktan koruyucu olması amacıyla kalın kumaşlardan üretilir. Mevsimlik kullanılması amacıyla daha hafif kumaşlar da tercih edilebilir. Kaban düğmeli, çıtçıtlı veya fermuarlı şekilde olabilir. Kaban uzun veya kısa olabilir. Kabanlar cepli veya cepsiz de üretilebilir. Tüketici rahatça istediği uzunlukta kaban modellerine ulaşabilir ve satın alabilir. Kabanların şapkalı veya şapkasız olanları da mevcuttur. Kabanların üretildiği malzeme olarak da çeşitlilik söz konusudur. Kabanlar kaşe kaban, şişme kaban, kürklü kaban, yağmurluk kaban olarak sıralanabilir.

 

Kaban Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Tüketicinin seçeceği kaban vücut hatlarına uygun olmalıdır. Boy uzunluğu da dikkat edilmesi gereken önemli bir noktadır. Dayanıklılığı, su geçirip geçirmediği, ısıtma düzeyi, rengi, rahatlığı, kullanışlılığı açısından değerlendirmek kaban seçiminde doğru bir karar vermeyi sağlar.

 

 Kaban Çeşitleri

Kaşe Kabanlar

Kaşe kabanların en büyük avantajı soğuk kış günlerinde çok iyi ısıtmasıdır. Aynı zamanda kaşe kabanları oldukça şık bir görüntü sergilerler. Kış koşullarında dayanaklı bir kabandır. Çeşitleri renkleri mevcuttur. Tüketicinin boy oranına göre birçok boyda kaşe kaban üretimi vardır.

 

Şişme Kabanlar

Şişme kabanların üretildiği malzemeler farklılık gösterebilir. Polyester, pamuk, kaz tüyü gibi maddelerden üretilen şişme kabanlar mevcuttur. Şişme kabanlar hareket konusunda rahatlık sağladığı için tercih edilebilir. Aynı zamanda şık görüntüsü nedeniyle kadınların gözardı etmediği bir modeldir. Şişme kabanlar çok soğuk havalarda da sıcak tutar. Renkleriyle güzel bir kombin yapılabilir ve bu da şık bir görüntü sergiler.

 

Kürklü Kabanlar

Kürk genel olarak soğuktan korunması ve hoş görünmesiyle birçok insan tarafından tercih edilir. Kürk şapkalı veya şapkasız kabanlarda kullanılabilir. Şapkalı kabanlarda şapka çevresini sarar. Şapkasız kabanlarda yaka süsü olarak kullanılır. Kürk, şapka üzerinde kullanımında şapka ile kafa arasındaki boşluktan başa soğuk hava girmesini engelleyici özelliğe sahiptir. Bu nedenle şapkadaki kabanlar soğuk havalarda rüzgarı engelleyerek sinüzit, migren hastaları için iyi bir koruyucudur.

 

Yağmurluk Kabanlar

Yağmurlu havalarda tercih edilir. Yağmurluk kabanlar su geçirmez özelliği ile kadınların yağışlı günlerde vazgeçilmezidir. Genel olarak ince yapılarıyla zarif bir görüntü oluştururlar ve rahat hareket imkanı sağlarlar. Kullanılan dış malzeme sudan koruyucu bir özelliğe sahip olup yüzeye değen su damlaları içine sızdırmaz, böylece kuru bir kullanım sağlar.

 

Kabanların Temizliği Nasıl Sağlanır?

Kabanların temizliği yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur kabanların üretildiği malzemedir. Malzemenin farklılığına göre temizlik yolları da değişir. Kabanların temizliği ve ütülenmesi ev ortamında en iyi şekilde yapılamayacağı için ve ömrünün uzunluğunun sağlanması için kabanların kuru temizlemeye verilmesi en uygun yoldur.

 

Kabanların Yazdan Kışa Dek Korunması Nasıl Sağlanır?

Kabanların kış mevsimi bittiğinde ceplerine naftalin konularak bir bohçaya konulur. Naftalin ile bu bohçada herhangi bir hayvanın kabana zarar vermesi engellenir. Hazırlanan bohça dolaba kaldırılarak yazdan kışa dek korunması sağlanır. Bu geleneksel koruma yöntemidir. Bunun yanında teknolojinin gelişmesiyle korumalar kolaylaşmıştır. Havası emilmiş özel poşetler üretilmiştir. Bunlarda kabanların saklanması da kabanın zarar görmesini engeller.

Bir cevap yazın