Kaban Deyip Geçmeyin

kabanKış geldi geliyor derken kışlıklarımızı da yavaş yavaş gözden geçirmeye başladık bile. Kazaklarımız, kışlık montlarımız, gömleklerimiz, pantolonlarımız ve tabi kabanlarımız bir elden geçmelidir.
Kıyafet alışkanlıkları, ister erkek ister kadın olsun mevsimlere göre farklılaşmaktadır. Kadınlar için her dönem şıklık vazgeçilmez bir unsurdur. Kış geliyor, havalar soğuyor diye hiçbir kadın şıklığından ödün vermek istemez. Günümüzde pek çok erkek te şıklık konusunda kadınları aratmamaktadır. Kaban modelleri de artık bu trende uyarak şıklık konusunda çok yol kat ettiler.
Şıklık, moda, yerine ve mevsime göre giyinme derken kendine özgü olmayı da unutmamak gerekiyor. Eğer bir kıyafet sizi yansıtmıyorsa ne kadar şık, ne kadar pahalı, ne kadar modern olursa olsun üstünüzde sırıtacaktır.
Kaban deyip geçmemek gerekiyor. Kaban, kıyafetimizin tamamlayıcı en önemli unsurudur. Kabanlar da çok çeşitlidir. Tek tek inceleyecek olursak, trençkot daha ince ve vücudu daha sarmalayan genelde mevsim geçişlerinde hem kadın hem de erkeklerin tercihidir. Yağmurluk, kadın-erkek veya çocuk her yaş için genelde renkli ve yağmuru geçirmeyen özel kumaşlarda üretilmiş bir kaban modelidir.

Parka, daha salaş bir tarzın tercih edenlerin seçimi olup, koyu haki renklerde kapüşonlu modellerdir. Düğmeli kabanlar, iri düğmelerin kullanıldığı, dizde biten, kalın kaşelerdir. Düğmeli kabanlarda da her yaşa hitap eden modeller mevcuttur. Dolamalı kaban modelleri, tarz sahibi kadınlar ve onların kızları tarafından tamamlayıcı kıyafetlerle çok rahat kullanılmaktadır.

Pançolar, geniş kabanlar, yetim kol denen yarım kollu kabanlar, kloş etekli kabanlar, kürk kabanlar, düz ve beli saran kaşe uzun kabanlar, kolsuz mantolar, yarım pelerin kabanlar, kısa kabanlar, geniş kabanlar, redingot tarzını yansıtan ve aynı adı taşıyan dik yaka kabanlar gibi daha pek çok kaban modeli mevcuttur. Hatta bütün bu modellerin birbirinin içine geçirilmiş halleri de bulunmaktadır.

 

Kaban seçiminde şıklık kadar, rahatlık ve gerçekten amacına hizmet edip, soğuktan, yağmurdan koruyup korumadığı da dikkate alınmalıdır. Kaban modelleri sürekli kendini yenilese de çoğunu uzun yıllar kullanabiliriz. Dolayısıyla dikiş ve kumaş kalitesi kadar kabanlarımıza ne kadar iyi baktığımız ve ne koşullarda sakladığımız da son derece önemlidir.

Bir cevap yazın