Kaban Çeşitleri Nelerdir, Kaban Nasıl Seçilmelidir?

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte gündemimize gelen ilk konulardan biri kışlık giyimdir. Kışlık giyim ürünlerinin de en önemlisi kabanlardır. Çünkü soğuk hava ile aramızdaki ilk ve en kalın bariyeri o oluşturur.

Kaban Çeşitleri Nelerdir?

Kabanlar zevke ve işlevine göre oldukça fazla çeşide sahiptir. Kalınlığına göre ince, orta kalınlıkta ve ince kabanlar olduğu gibi bu kalınlık türlerinin hepsi de kendi içinde birçok çeşide sahiptir. Örneğin trençkot, yağmurluk, düz klasik kaban, redingot kaban bu çeşitlerden sadece birkaçıdır.

https://www.modaselvim.com/kap-kaban

Kaban Nasıl Seçilmelidir?

Şık görünmek tabi ki son derece önemlidir fakat kaban seçerken şıklığın yanında düşünmemiz gereken en önemli nokta kabanın onu giyeceğimiz yerin hava koşullarına uygunluğudur. Bu uygunluk sağlığımız ve kış koşullarındaki yaşam kalitemiz için hayati önem taşımaktadır. Dikkat edilmesi gereken önemli başka bir nokta da vücut şeklidir. Boy uzunluğumuzu basmayan ya da gövdeyi olduğundan çok daha geniş göstermeyen modeller tercih edilmelidir.

Soğuk ve karlı iklimler için seçilebilecek kaban çeşitleri

Öncelikle vücuda iyi bir şekilde oturan, vücudu saran kabanlar tercih edilmelidir. Böylece cildimizin soğukla teması azalmış olur. Kış kabanı denilen oldukça kalın ve katmanlı kumaşlardan dikilmiş kabanlar tercih edilebilir. Kalın şişme montlar, parka, yün ya da kürklü kabanlar bu iklim koşullarına uygundur.

Ilık ve yağmurlu ya da hafif kar yağışlı iklimler için seçilebilecek kaban çeşitleri

Bu mevsime sahip bir yerde giyilecekse kışlık kabanlarda olduğu gibi vücudu sıkıca saran bir kabana ihtiyaç yoktur. İnce parkalar, kalın trençkotlar, kemerli kabanlar, kısa model kabanlar ya da redingot kabanlar tercih edilebilir. Kaban tercihini kapüşonlu modellerden yana yapmak bu iklimlerde daha rahat bir kış geçirmeye yardımcı olacaktır.

Sıcak ve az yağışlı iklimler için seçilebilecek kaban çeşitleri

Bu iklim çeşidinde vücutta ısı kaybı çok fazla olmayacağından olabildiğince ince tasarımlar tercih edilebilir. Yarım kol ya da kısa kabanlar, pançolar, ince trençkotlar, yarım kol ya da kolsuz mantolar, yağmurluklar, tam kol ya da yarım kol pelerin mantolar, şişme yelekler rahatça kullanılabilir. Kabanın bedene oturma şekli tamamen kullanıcıya ait bir karardır. Oversize kabanlardan vücuda tam oturanlarına kadar çok geniş bir seçim aralığı vardır.

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın