İyi Pantolon Nasıl Olmalıdır ve İyi Pantolon Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

ASORTİ İyi pantolon almak için bir pantolonda aramamız gereken özellikler nelerdir? Kaliteli bir pantolon alabilmek ve böyle bir pantolon sahibi olabilmek için çok önemli bir soru ve bu soruya doğru cevap verebiliyorsak eğer doğru tercih yaparak iyi pantolon alabiliyoruz demektir. İyi bir pantolonun göstergesi birçok etmen bulunmaktadır. O etmenlerin başında pantolonun kumaşının kaliteli olmasıdır.

 

Bir pantolonun kumaşının kaliteli olması da belirli şartlara bağlıdır. Örneğin kumaş durup dururken kırışan buruşan bir kumaş olmamalıdır. Pantolon kumaşı ütülendiği zaman düzelen bir kumaş olmalıdır. İyi bir pantolon kumaşı yıkandığı zaman çeken bir kumaş da olmamalıdır. En önemli ve belki de liste başında yazılması gereken bir konu daha var ki o da pantolonun rengidir. Pantolonun renginden kasıt pantolonun kumaşının boyandığı boyanın kalitesidir.

 

Kumaşın renginin yıkama, güneş altında kalma veya başka sebeplerle solması, açılması veya tamamen ortadan kaybolması gibi durumlar kumaşın kalitesini gösteren önemli etmenlerdendir. Kumaşın rengi kısa sürede değişmiş veya silinmiş ise bu kumaş için iyi bir kumaş demek mümkün değildir. Şu ana kadar saydığımız özelliklerin tamamı pantolon üretiminden önce üretilmiş olan kumaşın kalitesi ile alakalı konulardı. İyi bir firmanın pantolon üretirken kullandığı kumaşa dikkat etmesi tabi ki gerekmektedir.

 

Ancak sayılan konularda her firma yeterli özeni göstermeyebilmektedir. Üretici firma böyle kumaşlarla pantolon üretip de piyasaya sürmüş ise pantolonun kalitesinden söz etmek söz konusu olamaz. Ayrıca bazı üretici firmaların kumaş kalitesine rağmen iyi üretim yapamadıkları da bilinmektedir. Özellikle pantolon dikiminden kaynaklanan sorunlar yüzünden pantolonlar kalitesiz olmaktadır.

 

Dikimden kaynaklanan üretim hataları pantolon seçmede daha da önemlidir. Pantolonların dikim hataları gözle görülür şekildeyse o pantolon alınmaması gereken bir pantolondur. Çünkü bu pantolonun giyildikten kısa bir süre sonra cart diye ortadan ayrılma ve bizi ulu orta rezil etme ihtimali çok yüksektir. Ortadan yırtılmasa bile kısa süreli bir kullanımda bile çabucak yıpranacak ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle kötü dikimli ve ipleri ortalığa saçılmış pantolonları almamalıyız. Özellikle dar pantolonlardan uzak durmanızı da tavsiye ederiz.

 

Bir cevap yazın