GİYİM TARZIMIZ TESETTÜR GİYİM

 

C.M.N - Seda Deri Şeritli Ferace MDS5212 Bordo (1)          Binlerce yıllık geçmişi olan, edep, haya, utanma, namus ve inanç temalarını işleyen tesettür giyim, öz kültürümüzün bir parçasıdır. Anadolu kadınının geleneksel giyim tarzının temeli olan tesettür giyim, ikinci planda kalan bir giyim tarzıydı. Ancak günümüzde toplumumuza açılan bir tarz haline gelmiştir.

 

GENEL OLARAK TESETTÜR GİYİM

 

Tesettür, ‘örtünme’ anlamına gelmektedir. İnancımızın kesin emri ile oluşan tesettür, Oğuz boyunun Müslüman olmasından sonra, günümüze kadar gelmiş, binlerce yıllık geçmişi olan bir giyim tarzıdır. Başörtüsü ve ferace takım olurken, pardesü ve başörtüsü de takımdır ve öz kültürümüze uymaktadır. Nene Hatun’un çarşafı da tesettür simgesi olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nda mermi çeken annelerimizde, Avrupa giyim tarzı değil, tesettür vardır. Bu nedenle, öz kültürümüz olan tesettüre sahip çıkmalıyız.

 

YENİ MODELLERLE BİRLİKTE YENİ TARZ OLUŞUMU

 

Tesettüre uymayan tarzlar, tesettür sayılmamaktadır. Eller, ayaklar ve yüz kısmı dışında bütün vücut tam olarak kapatılmalıdır. Başörtüsü ferace ile takımdır. Tesettür bir takım elbise modasıdır. Başörtüsü ferace ile uyumlu üretilirken, moda ve renk bakımından da uyumlu üretilmiştir. Tarz oluşumu bakımından en iyi modeller üretilmiştir. Başörtüsü ve pardesü de takımdır. Ayrıca etek ve tunikli pantolonlarda giyilmektedir. Bütün bu giysiler takım olarak kullanılır.

 

Takım olarak kullanıldığı zaman tesettür oluşur. Tesettür, dışarı ve içeri olmak üzere ikiye ayrılır. İçeri giysiler daha rahat oturup kalkmak için özel üretilmiştir. Dışarı tesettür giysileri kapalıdır. Mevsime göre tesettür giyim modelleri oluşmaktadır.

 

HER YAŞA VE HER MEVSİME GÖRE ÖZEL MODELLER ÜRETİLMEKTEDİR.

 

Her yıl yeni ferace, etek, bluz, kaban, kap, tunik, pardesü, kombin ve başörtüsü modelleri üretilmektedir. Kısa zamanda tükenen bu modeller, özel renk ve tasarımda üretilmektedir. Etkili çözümlerle, aradığınız mükemmel modelleri sunan firmalar, model bakımından son derece geniş bir yelpazeye sahiptir. En rahat ferace modellerini üreten firmalar, kısa zamanda malları tüketmektedir.

 

Model bakımından aradığınız renk ve desenleri sunan firmalar, yeni model ürünleri, tezgâhlara gelmeden, direkt olarak, internetten, müşterileriyle buluşturmaktadır. Ödeme kolaylıkları da sunulmaktadır. Kargo seçenekleri ile en kısa zamanda evinize ulaşmaktadır. Kışlık çeşitler kadife, polar ve yünlü olurken, yazlık çeşitler penye ve keten gibi kumaşlardan üretilmektedir.

Modaselvim.com‘da tüm modelleri inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın