Genç Tesettür Giyimde Dünden Bugüne

 genç tesettür giyimTesettür giyim, tarımla birlikte yerleşik hayatın başladığı dönemle başlamış bir olgudur. Neolitik çağda başlayan tesettür vücudu örten ve estetik bir görünüm veren giyim türü olarak kişinin karşısına çıkmaktadır. Asurlular dönemine gelindiğinde ise renk ve modeller de geliştirilerek bununla ilgili çalışmalar bir önceki döneme göre artmıştır. O tarihten günümüze kadar da hızlı ve farklarla gelişerek gelen tesettür giyim de çeşitli modacılar, markalar, yaş gruplarına hitap eden üretimin ortaya çıktığı görülmektedir.

 

 Tesettür Giyimde Gençlere Yönelik Modeller

 

Mevcut şartlarda salaş tarzda giyimin hakim olması ve özellikle gençlerin tercih etmesi sebebiyle genç tesettür giyim de en çok kullanılan modellerin bunlar olduğu görülmektedir. Salaş ürünlerin uzun ve bol olması sonucunda vücut hatlarını belli etmemesi tesettür giyim tercih eden kişilerin bu ürünleri rahat bir şekilde kullanmasına imkan vermektedir. Ayrıca çeşitliliğin günümüz şatlarında çok fazla olması neticesinde eşofman, abiye elbise, tunik, dış giyim gibi kategorilerin çok çeşitli olması aranan ürüne kolay ulaşılmasını sağlamaktadır.

 

 Tekstil Gelişiminde Tesettür Giyim Çeşitliliği

 

Tekstil sektöründe ki gelişimler moda tasarımında da önemli bir yol kat edilmesini sağlamıştır. Renk ve model çeşitliliğinin artması ürün çeşitliliğinin artmasına yardımcı olmuştur. Bu sayede ürün çeşitliliğinde oluşan artışlar her yaş kesimine hitap eden ürünlerin piyasada yer almasını sağlamıştır. Sonuç olarak ürünlerin pazar arayışı amacıyla sadece mağaza kanalı ile değil internet siteleri, sosyal medya kanalları gibi alanlarda da satışı gerçekleştirilmektedir. Özellikle genç tesettür giyim alanında birçok ürün eskiye nazaran çok daha uygun fiyat ve çeşitlilikle bulunabilmektedir.

 

 Tesettür Giyimde Moda Akımı

 

Özellikle moda tasarımı konusunda kendisini geliştiren genç kesimin renkleri ve kumaşları kullanma yeteneği neticesinde ortaya farklı stiller ve tarzlar ortaya çıkmaktadır. Bugün uluslararası festivallerin hayat bulduğu platformlarda standart giyimin yanında tesettür giyim de yer almaktadır. Tesettür giyim çeşitliliğinin, tesettürlü olmayan kişiler tarafından da rahat kullanılabilir olması sonucunda talep her geçen gün artmaktadır. Ulusal ve uluslararası alanda devam eden bu gelişmeler neticesinde özellikle tesettür giyim tercih eden genç kesimin uzun zamandır süregelen kıyafet problemi ortadan kalkmıştır.

Bir cevap yazın