Feraceyi Vazgeçilmez Yapan Nedenler

ferace1Osmanlı Devleti döneminden beri bayanlar tarafından kullanılan siyah tonlarında, omuz hizasından başlayarak ayak bileklerine kadar uzanan, vücut hatlarını gizlemek amacıyla kullanılan ferace bir dış giyim kıyafetidir. Elbette ki eski dönemlerde dahi kullanılan ferace zaman içinde model, renk bakımlarından değişiklik göstermiştir ancak tesettür giyiminin vazgeçilmez bir parçası olma özelliğini hep korumuştur.

Feracenin zaman içindeki gelişimine baktığımızda model ve renk tonlarındaki değişim dikkat çekmektedir. Kullanılmaya başlandığı ilk dönemlerde siyah tonlarında olan feraceler, günümüzde birçok renk çeşidi ile tesettürlü bayanların hizmetine sunulmuştur. Ayrıca model yelpazesi de gayet geniş olan feraceler her yaş grubundan tesettürlü bayanın ihtiyaçlarına cevap vermektedir.

Tesettürlü bayanlar tarafından en çok tercih edilen ferace modelleri; balon kol ferace, Mevlana ferace, yarasa kol ferace, Ürdün abaya ferace, taş detaylı ferace gibi ferace modelleridir Ferace modellerindeki bu çeşitlik de tesettürlü bayanların hem özel hem de günlük hayatlarında feraceden vazgeçememelerine sebep olmuştur. Her mevsim için özel olarak tasarlanan feracelerin de piyasaya girmesiyle, ferace artık daha çok kullanılan bir kıyafet olmaya başlamıştır. Birbirinden değişik ferace modellerine hem internet üzerindeki birçok siteden, hem de bayan giyim üzerine hizmet veren birçok giyim mağazasından kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Aslında feraceyi sadece tesettürlü bayanların kullandığını söylemek feraceye haksızlık olacaktır. Ramazan aylarında, hac, umre ziyaretleri gibi dini görevlerini yerine getirirken de tesettürlü olmayan bayanların dahi ilk tercihi ferace olacaktır. Elbette ki bunda da feracenin şık ve rahat kullanımı birinci nedendir. Sonuç olarak farece günümüzde sadece tesettürlü değil, tesettürsüz bayanların da gardıroplarında yer almaya başlamıştır.

Son yıllarda da tesettür giyiminde ferace kendine çok önemli bir yer bulmuştur. Hemen hemen her yaş grubundan tesettürlü bayanın gardırobunda ferace bulunmaktadır. Tesettürlü bayanlar feraceyi hem özel günlerinde hem de günlük yaşamlarında rahatlıkla kullanabilmektedir. Vücut hatlarını gizlerken tesettürlü bayanlara hem rahatlığı hem de şıklığı sağlayan ferace uzun yıllar daha hem dünyada hem de ülkemizde tesettür giyiminin temel kıyafetlerinden biri olma özelliğini sürdürecektir.

Bir cevap yazın