Feracenin Tercih Edilmesinin Nedenleri Nelerdir?

 

Tesettür giyimin vazgeçilmez unsurlarından biri şüphesiz feracedir. Peki, ferace neden en çok tercih edilen parçalardan biridir?

 

Bu sorunun cevabı bir hayli uzundur;

 

– Öncelikle ferace her mevsimde kullanılabilir, her mevsimde her renkte mevcut olan feraceler geniş bir kesime hitap etmektedir.

 

– Aynı zamanda feracelerde çok çeşitli kumaşlar kullanılmaktadır, bu durumda ferace de seçeneği artıran bir faktördür. Seçenek fazla ise ilgide fazladır.

 

– Ferace her yaşta bayanın kolaylıkla kullanabileceği ve tercih edebileceği bir kıyafettir. Örneğin 20-30 yaş bayanlar ferace de en çok spor kesim modellerini tercih etmekte iken 30-40 yaş aralığı daha klasik feraceleri tercih etmektedir. Feracenin farklı yaş aralığı tarafından tercih edilmesini sağlayan en önemli faktör şüphesiz feracenin çeşitli oluşudur.

 

– Son olarak ferace rahatlığın ve şıklığın adresidir. Diğer tesettür parçalara nazaran daha hafif ve rahat bir dokusu olan ferace ile şıklığı yakalamak daha kolaydır. Aynı zaman da feracenin ile kombin yapmakta çok kolaydır. Tek parça olan kıyafetlerin kadınlara sağladığı kolaylıkların başında şüphesiz kombin edilme kolaylığı gelmektedir.

 

Ferace Modelleri Hakkında Genel Bilgiler

 

Feracenin çok çeşitli portföyü olduğundan yukarıda bahsetmiştik bunun sebebi de çok çeşitli modellerin mevcudiyetidir. Feracede talebin fazlalığı arzda ki yoğunlaşmaya ve markaların kaliteli modeller çıkarmasına sebep olmuştur. Bu modeller her yıl modaya göre şeklini almaktadır. Son dönemlerde en çok tercih konusu olan modeller daha renkli ve hareketli modellerdir. Lakin bunun yanında daha sade modellerde her zaman raflarda yerini almaktadırlar.

 

Ferace modeli deyince son dönemlerde akla gelen ilk model “A” kesim ferace modelidir. Bu model modern görüntü elde etmek isteyen kadınların en çok tercih ettiği modeldir. Bunun yanında yarım mevlana, tam mevlana, prenses model feracelerde genç kızlar tarafından tercih edilen ve popüler olan modellerdir. Mevlana model feraceler büyük etekleri ve dar kesim beli sayesinde boyu daha uzun kalıbı daha ince göstermektedir. Prenses model ferace denilen model aslında feracenin etek kısmının girdiği şekilden adını almaktadır. Son dönemlerde moda olan bu model daha çok genç kesime hitap etmektedir. Bunlar dışında düz kesim, fermuarlı, düğmeli ve yarım ferace modelleri de en çok beğenilenler arasındadır.

 

Bir cevap yazın