Ferace Nedir Ve Çeşitleri Nelerdir?

Modaya bağlı olarak birçok türden tesettür giyim yaratılmış ve geliştirilmiştir. En ünlülerinden biri başörtüsü ve eski Türk kadın giyimidir. Bu çarşaftan daha eski bir dış giyim. Erkeklerin ve kadınların kullandığı abayalar farklı isimlerle anılır. Kadınların, erkeklerin ve dervişlerin giydiği kıyafetlere merdaneler denir.

Geçmişte olduğu gibi tercih edilen ışınların tüm renkleri kullanılmaktadır. Geçmişte sadece yeşil ve siyah olarak tercih edilirken, çeşitli renk ve modaya uygun modeller kadınların kullanım alanına girmiştir. Klasik olarak geniş omuzlara ve vücuda sahiptir. Geniş yakalı, uzun ve ayakları gevşek olduğu için kullanımı rahat. Düğmeli ve fermuarlı ön kapak yapılmıştır. Ayrıca bir başlık ile kullanılır. Cepler de var. Günümüzde çarşaf ve palto arasında bir seçenek olarak düşünülebilir.

Kullanım kolaylığı ve yapısı nedeniyle tesettürlü kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Çizgileri ve kullanım kolaylığını ortaya çıkarmaması bunda çok etkilidir. Şık tasarımlar olarak üretilmektedir. Daha geleneksel olanlar orta yaşlı ve yaşlı kadınlar tarafından tercih edilirken, genç nesil yeni tasarımlara yöneliyor. Üretimi için en çok süslü kumaşlar ve elbiseler kullanılır. Renk seçeneği, kumaşa bağlı olarak oldukça çeşitli ve mevsimseldir. Yine mevsime göre kumaş ve renk seçimi yapılmaktadır. Özel dikim ürünleri olarak ve seri üretim için tedarik edilebilir.

Ferace Özellikleri Nelerdir?

Tesettür giyim ülkemizde favori giyim olarak kabul edilmektedir. Tesettür giyimde önemli bir yere sahip olan Ferace, kadınların vazgeçilmez giyim ürünüdür. Başörtülü bir bayan giyinmekte zorlanabilir. Ancak bu ürün bu zorluğu ortadan kaldırır. Giysilerin uzunluğu ve dolgunluğu vücut hatlarının görünmesini engeller ve uzun bir elbise olduğu için hiçbir yerde açılamaz. Öncelikle günümüzün gelişen teknolojisini kullanarak Ferace ürünlerine rahatlıkla ulaşabileceğinizi söylemeliyiz. Çünkü ürünü üreten ve satan firmanın web sitesi oluşturulmuştur.

Günümüzde siyah genellikle ilk tercihtir. Ayrıca farklı koyu renkler kullanılır. Ürün ayaklara kadar uzatılabildiği için üründe yaka bulunmamaktadır. Genellikle ürünün bel kısmı dar ve etek kısmı daha geniştir. Bu şekil kadınlar arasında çok popüler ve iyi hissettiriyor. Ayrıca kıyafetlerin uzunluğu nedeniyle bayanlar herhangi bir parçayı açma endişesi duymadan rahatça oturabilir ve ayağa kalkabilir. Rahat giymek için bu ürünü tercih edebilirsiniz.

Ferace Çeşitleri Nelerdir?

Feraceler çeşitleri kışlık, yazlık ferace olarak ikiye ayrılmıştır.

Yazlık Feraceler;

Sıcak yaz havalarında ilk tercih. İç dekorasyonu göstermeyen ince kumaşlar tercih edilmektedir. Keten, atlas ve ince pamuklu kumaş kullanın. Yumuşak pelerin, pelerinlere katkıda bulunur. Genç nesil açık renkler kullansa bile koyu renkleri kullanmaya hazırdır.

Kışlık Feraceler;

Monte veya pardösü yerine tercihen kullanılır. Kalın kumaşlar ve koyu renkler bu sezon ferace tercihleri. Kalın pamuklu, kalın keten, geniş kumaş, kaşmir ve yün kumaşlardan yapılmıştır. Renk seçenekleri siyah ve koyu tonlardır.

 

Bir cevap yazın