Ferace Modelleri

Çift Renkli Yarasa Kol Ferace 41360 Laci&ZümrütFerace, ilk olarak Osmanlı döneminde kadınların sokağa çıkarken kıyafetlerinin üzerine giydikleri dökümlü ve genelde siyah renkli bir üstlük olarak kullanılmıştır. Bu feraceler, bol ve uzun kollu, boyları genellikle yere kadar uzanan ve çok bol kumaş kullanılarak dikilmişlerdir. Zaman içinde yerini kara çarşafa bırakmış günümüzde ise özellikle tesettürlü bayanlar arasında yeniden moda olmuştur.

 

Feraceler, düğün gibi toplantılar için abiye kumaşlardan başlayarak kışın aynı zamanda palto yerine de kullanılabilecek kalın yünlülere kadar pek çok kumaş çeşidinden üretilmektedir. Renk seçenekleri de yine kullanım alanına göre başta pastel tonlar olmak üzere yüzlerce seçeneğe sahiptir. Toplantı ve düğün feraceleri genellikle tüllü kumaştan, bele hafif oturan ve çok bol olmayan kolluklara sahiptirler. Kolun bitimine doğru genişleyen modeller daha çok genç bayanların tercihleri arasındadır.

 

Özel gün feracelerinin yaka kısımlarında çeşitli süslemeler, işlemeler, düğme veya fermuarlı modeller vardır. Günlük ferace üstlükleri ise mevsimine göre kumaş ve renk seçimleri ile genellikle alt tarafa doğru pelerin görünümü içeren modellerdir. Bu tarzda kollar ayrıca dikilmez. Kol bölümleri de kumaş bol olduğundan kendiliğinden oluşur. Pelerinli feraceler yürürken salınımları ile çok hoş bir hava verir. Özellikle yaz aylarında diğer üstlüklere göre çok daha serin tutar. Giyip çıkarması da oldukça pratiktir.

 

           Ferace genellikle tek renk veya desen üzerine dikilir. Pelerinli modellerde eteklerin çevresini saran manşetler farklı ve uyumlu bir renkten olur. Bu da yürürken pelerin etkisini arttırır. Yağmurlu ve soğuk havalarda kapüşonlu modeller tercih edilebilir. Tüm feracelerin boyu oldukça uzundur çoğu ise ayak bileklerine kadardır.

 

Tesettürlü bayanların imdadına koşan feraceler tesettür kurallarına göre giyinirken şık olmayı da sağlar. Bol ve zengin kumaş kullanımıyla giyeni rahatsız etmez. Pantolon, etek veya elbiselerle uyumlu bir şekilde giyilir. Her bütçeye uygun ekonomik modellerden çok şık ortamlarda giyilebilecek oldukça lüks modellere kadar sınırsız sayıda seçenek mevcuttur. Günlük kullanım, özel günler ve mevsimlikler için ise tesettürlü bayanlara dolaplarında bir kaç uygun ferace bulundurmaları özellikle tavsiye edilebilir.

 

 

 

 

Bir cevap yazın