Ferace Konusuna Dikkat

feraceFerace kelime anlamı olarak Osmanlı döneminde yaşayan kadınların giymiş olduğu yere kadar uzanan bir kıyafettir. Feraceden sonra da bugünkü gördüğümüz siyah çarşaflar kullanılmıştır.

Günümüzde post modern diye adlandırılan, İslama pek de uygun kaçmayan yaygın bir giyim tarzı ortaya çıkmıştır. Ferace bu tarzın tam tersi olarak İslam dinince hatları belli etmeyecek ve uygun renklerde olacak şekilde giymek öncelikle dini amaçlı olmalıdır. Çünkü kadınların bedenlerini yabancı erkeklerden sakınması gerekip, Allah tarafından eş dışındaki bütün erkeklere haram kılınmıştır. Bu nedenle modern çağda yaşayan bizler tesettürlü giyimi bir moda haline getirmiş post modern gibi yalancı ve dikkat çekici bir gösterişin peşine düşmüşüz. Bu durum ise tasdik edilmeyip yanlış bir durumdur. Bu nedenle Müslüman insanlar daha doğrusu mümin kadınlar olmak için giyime dikkat edelim. Moda için değildir imanın bir parçası olarak giyinelim inşallah.

Ferace giyme gerekçemize değindiğimize göre ferace giyiminde nelere dikkat etmeliyiz ona değinelim. Ferace giyerken belirleyici unsur dindir. Önce beden hatlarını belli etmemesine sonra dikkat çekici renk olmamasına, daha sonra ise iç çamaşırları gösterecek incelikte olmamasına dikkat edilmelidir. Zaten ferace de dinimiz için önemlidir. Bunların yanında zevk ve rahatlığı da size kalmış, sizin kararlarınızdır. Alırken İslami boyut dışında rahat hareket edebileceğiniz, mevsimine göre de kumaşının kalın yada ince olmasına dikkat ediniz.

Bu nedenleri göz ardı etmeden ferace etmeniz gerekmektedir. Ferace giyerek de modern ve şık görünebilirsiniz. Uyumlu kombi hakkında da bir şeyler söyleyelim. Ferace giymeye karar verdiyseniz emin olun ki tek tip gitmekten sıkılacaksınız. Bu nedenle bir renk ferace ile geçiştirmek imkansız. Çünkü bir süre sonra bu durum sizi sıkacak. Bu nedenle en az üç çeşit ferace edinin. Farklı renk, farklı model ve farklı desenler de olmasına dikkat edin. Ferace tek parça bir elbise olduğu için kombinde uyumunuzu ayakkabı çanta ve eşarp renkleri ile yakalayabilirsiniz. Emin olun içinize sinen bir giyim sayesinde her boyuttan rahat olacaksınız.

 

Bir cevap yazın