Ferace Çeşitleri

Osmanlı döneminden günümüze uzanan dış kıyafet kültürü olan feraceler günümüzde de sıklıkla kullanılmaktadır. Klasik kesim ve renklerin haricinde modern dokunuşlu tasarımlarla üretilen renkli feraceler de bulunmaktadır. Günümüzün modern dünyasında hem tesettürünü korumak hem de modern görünmek isteyen kadınlar için feraceler en büyük kurtarıcı parçalardır.

Feraceler eskiden yalnızca siyah ve lacivert gibi koyu renklerde üretilmekteydi. Günümüzde ise her yaştan kişinin giyebileceği tarzda ferace üretilmektedir. Spor kombin yapanların tercihi genelde canlı renkler olmaktadır. Mor, mavi, pembe gibi canlı renkli feraceler hem evde giymek için hem de dışarda giymek için uygundur. Genellikle iki iplik kumaştan üretilen bu spor yapıda feraceler gençler tarafından daha fazla tercih edilmektedir. Garnili yapılarıyla dikkat çeken bu feracelerde birbirine uyumlu renkler kullanılarak daha şık görünüm sağlanmaktadır.

Abiye Ferace Modelleri

Günlük hayatta ferace giymeyi tercih etmemesine rağmen özel günlerde ferace giyen tesettürlü kadınlar bulunmaktadır. Bunun sebebi oldukça şık feracelerin dikiliyor olmasıdır. Dantel ya da incilerle süslenmiş feraceler genellikle abiye feraceler olarak adlandırılır. Ayrıca düğme ya da fermuar detaylı feraceler olduğu gibi baştan giyilerek kullanılabilecek abiye ferace modelleri de bulunmaktadır.

Abiye ferace kategorisinde değerlendirilebilecek olan bir diğer tür de abayalardır. Bej renginden siyaha, beyazdan gümüş rengine kadar birçok renkte üretilen abayalar şık günlerin en güzel tamamlayıcısıdır. Abiye ferace ve abiyelerin topuklu ayakkabı ile kombin edilmesi önerilir çünkü bu şekilde kombin yapıldığında ferace kişinin boyunu da uzun göstermektedir.

Kapüşonlu Ferace Modelleri

Spor giyimin en kullanışlı ürünlerinden olan kapüşonlu modellere feracelerde de ulaşmak mümkündür. Hem günlük hayatta hem de koşu ve bisiklet gibi sporlar yapılırken kullanılabilecek olan kapüşonlu feracelerin kumaş yapısına dikkat edilmesi oldukça önemlidir. Terletmeyen kumaşlardan üretilen feracelerin tercih edilmesi kullanım rahatlığı açısından oldukça önemlidir.

Nefes alan kumaşların tercih edilmesi hem sağlık açısından hem de kullanım kolaylığı açısından oldukça önemlidir. Kapüşonlu feraceler konu olduğunda keten, iki iplik ya da medine ipeği gibi kumaşlardan üretilen feracelerin tercih edilmesi önerilmektedir. Diğer feraceler gibi kapüşonlu feraceler de hemen hemen her renkte üretilmektedir.

 

Bir cevap yazın