Sonbahar Modasında Hardal esintisi

 

 

 

 

Sonbaharın en özel renklerinden biri de hardal sarısı. Sonbaharın gelmesi ile hardal renginin her tonunu bolca çevremizde göreceğiz. En çokta kıyafetlerde etkisini gösteren bu sonbahar rengi, yeni kombinlerin de sezonunu açıyor. Tunik modellerden tutun da abiye modellere kadar birçok çeşitte kendine yer buluyor. Peki, bu mevsimin ruhunu yansıtan hardal sarısı hangi renkler ile kombin yapılmalı? Hangi modellerde ağırlıklı kullanılmalı? Sonbaharın gelmesi ile kıyafet modasında da bir geçiş dönemi başlamış oldu.  Giyim modelleri ve stil önerileri kadar renk çeşitleri de moda için önemli.  Sonbahar renk trendine uygun kombinler ve modeller için yazının devamını okumanızı öneririz.

Renk Kombini Nasıl Olmalı? 

 

Şık giyimin püf noktası model tercihi kadar renk tercihine de bağlıdır. Sonbaharın gelmesi ile soft renkler yerini pastel ve baharat tonlara bırakacak gibi görünüyor. Pastel ve baharat tonların en gözdesi olan hardal sarısını ise hangi renkler ile kombin yapabiliriz? İlk olarak hardal sarısı ile kombin yapabileceğiniz en iddialı renklerden biri siyah olacaktır.  Siyah rengine sahip modeller giyiminizde zemin niteliği oluşturur ve hardal renginin her tonunu üzerinde hakkıyla taşır. Örneğin siyah kalem etek ile hardal sarısının açık tonlarına sahip bir gömleği kombin yapabilirsiniz. Yine, siyah bilek pantolon ile hardal tonları taşıyan bir tuniği de kombinleyebilirsiniz.

 

 

 

 

Aksesuar detaylar

Şal, eşarp ve ayakkabı gibi aksesuar detayların renk tercihini ise vizon ya da gri tonlardan yana yapmalısınız.  Bu renkler ara ton olarak renk kombininize kolay uyum sağlayacaktır.  Yaz aylarının floral desenlerini taşıyan ama sonbaharın renkleri ile hayat bulan elbise modellerini de tercih edebilirsiniz. Bu tarz elbiseleri ise stiletto ve topuklu sandalet modeller ile kombin yapabilirsiniz. Renk kombininizi ise krem ve turkuaz tonlardan yana yapmalısınız.

 

 

 

 

 

Hardal İle En Uyumlu Tonlar

 

Hardal sarısı ile en fazla yakışan renkler; Yeşil, bordo, gri, siyah, taba

Bu renkler hardal sarısı ile kombin yapabileceğiniz en ideal tonlara sahiptir.

Hardal sarısı, tesettür giyimde de en çok tercih edilen renkler arasında yer alıyor. Tunik, gömlek ve bluz modellerinde esas renk olarak ön planda yer alıyor. Ferace ve elbise modellerinde ise, ara renk olarak detaylara saklanıyor.

Her Yönüyle Tunik Kullanımı Hakkında Bilgiler

Tunik

Tunik

Günümüz dünyasında tesettür kullanan bayanların sayısı giderek artmaktadır. Bu sebeple son yıllarda tasarımcılar daha çok tesettür giyim üzerine ağırlık vermişlerdir. Durum böyle olunca çok farklı model, renk, kumaş ve desenlerde tesettür giyim modelleri üretilmiştir. Sadece bayanlara özel üretilen tesettür giyim markaları arasında her türlü model giyim bulmak mümkündür.

Özellikle gerek açık gerekse tesettürlü bayanların ortak tercih ettiği tunik son dönemlerde çok fazla tercih edilmektedir. Gerek salaş duruşu gerekse vücut hatlarını belli etmeden zarif duruşu ve bayanları şık bir görünüme kavuşturması nedeniyle tunikler günümüzde birçok bayan için tercih sebebi olmuştur. Normalde vücut hatlarının görünmesini istemeyen bayanlar daha bol tunikler tercih ederler. Alt kısımlarına giydikleri kot pantolonlarla kombinlerini tamamlar ve şık bir görünüme sahip olurlar.

 

Fiziğine güvenen ve tesettürlü olmayan bayanlar ise dar tunikler de tercih edebilmektedirler. Tunik seçimi yapılırken özellikle altınıza giyeceğiniz giysi çok önemlidir. Sonuç itibari ile bol kesim bir tuniğin altına dar pantolonlar şık durmaktadır. Ya da tunik altına etek kombini hoş görünmeyecektir. Ancak dar ve koyu renkli tunikler tercih edildiğinde alt kısma geniş paça kesim kotlar da tercih edilebilir.

Bunun haricinde yapılacak kombinler kötü görünümlere sebep olabilmektedir. Diğer taraftan tunik seçimi yapılırken bulunduğunuz mevsim de oldukça önem arz etmektedir. Çünkü bazı tunikler kumaşı gereği yalnızca yaz aylarında bazıları ise kalın kumaşlı ve kış aylarına uygundur. İsteğe göre tasarımcılar kısa kollu tuniklerde üretmişlerdir. Bazı tunikler ise yeterli uzunlukta olduklarında alt kısma tayt giyilerek de kullanılabilmektedir.

Kısacası tunikler formlarına, mevsimlerine ve giyildikleri mekâna göre şekil değiştirebilmektedirler. Örnek vermek gerekirse, şık bir restoran da güzel bir akşam yemeği için bile tunik tercih edilebilir. Böyle bir gecede siyah ya da koyu renk tercihi ile klasik tunikler kullanılarak ayakkabı olarak topuklu klasik bir ayakkabı ile çok şık bir hanımefendi olabilirsiniz. Ya da sabah uyandınız ve işe geç kaldığınızı fark ettiniz. Taytınızın üzerine bir tunik giyerek yine günü kurtarmış olabilirsiniz.

Şık tunik seçimleri

Tesettür tunik

Tesettür tunik

Tesettür giyimde özellikle tunikler sık kullanılan parçalar arasında yer alıyor. Pantolon üzerine tercih edilebileceği gibi etekler ile de kullanılan tunikler oldukça şık bir görünüm elde etmek amacı ile yardımcı olmaktadır. Boyları farklı uzunluklarda olsa da tesettür tunik seçenekleri bayanların sık tercih ettikleri üst giyim ürünleri arasında bulunuyor.

Farklı renk ve modeller sayesinde herkes kendi zevkine göre tunik seçimleri yapabilmektedir. Tesettür de tunik oldukça kullanışlı olmasının yanında aynı zamanda bayanların pantolon tercihlerini tamamlayıcı parça olarak da kullanılır. Tunikler yaz kış dört mevsim rahatlıkla kullanılabilir. Bu sayede pantolon üzerine sadece tunik seçimi yapılarak da şıklık elde edilebilir.

 

            Tesettür tunik modelleri farklı modellerde tercih yapma imkânı sağlıyor. Düz üstünde biten modeller pantolon ile rahatlıkla kullanıldığı gibi etek üzerine de tercih edilerek bu şekilde de kullanılabilir. Oldukça hoş kesimlere sahip olan tunik modelleri ile farklı kombinler yapılabilir. Tesettür giyimi tercih eden bayanların en sık tercih ettikleri üst giyim ürünleri arasında tunik de bulunuyor.

Tunikler farklı kumaşlardan yazlık veya kışlık olarak hazırlanır. Geçiş mevsimlerinde de rahatlıkla kullanılabilecek olan tuniklerde gömlek yakalar da oldukça modern bir görünüm elde edilmesine yardımcı olmaktadır. Tunik seçimlerinde bayanlar zevklerine göre farklı model ve renkleri tercih etme imkânına da sahiptir. Bunun için hazırlanmış yüzlerce farklı model bulunur. Bunlar arasında beğenilenler istenildiğinde farklı parçalar ile kombin edilerek daha farklı alanlarda kullanılabilir.

 

Oldukça şık olan tunik modelleri günlük hayatın dışında da kullanılabilir. Günlük hayatın dışında özel yerlerde kullanılmak istenen tuniklerde daha fazla gösterişli ve taşlı seçimler yapılabilir. Bu sayede bu tunikler özel davetlerde de rahatlıkla şık kombinler halinde kullanılabilir. Tunik seçimlerinde farklı kumaşlarda tercih edilebilir.

Farklı modellerde farklı kumaşlar ile yapılan tunik modelleri günlük hayatta istenilen her yerde pantolon ile birlikte kullanılabilir. Yaz aylarında sadece tunikler de tercih edilerek bu şekilde bir giyim tarzı rahatlık açısından tercih edilebilir. Tunikler farklı bedenlere göre farklı ölçülerde üretilerek bu şekilde bayanlara daha fazla model ve renk seçme imkânı sağlanır.

 

Şık Ve Gösterişli Tunik Modelleri

tunikGenç kızların daha çok kullandığı tunikler pantolon üstünde daha şık durmaktadır. Tunik modelleri değişik renk ve modellerde bulmak mümkündür. Aranılan kıyafetlerden biri olması bayanların rahat etmesi ve kullanışlı olduğunu göstermektedir. Kaliteli markalar ve özellikle tesettür giyimde kullanılması dikkat çekmektedir. Bayanların çoğu aradıkları tarzda tunikleri bulmaları iş, özel davet ve düğünler için ideal kıyafetlerdir. Zarif ve uzun olması hanımların daha çok hoşuna gitmektedir. En çok göze çarpan modellerden biri olan tunikler giyim sektöründe açılım yaparak kapalı veya açık bayanların tercihi yönünde olmaktadır.

Pantolonla birlikte giyilen kıyafet son derece şık olduğu için ayakkabı ve çanta ile kombin yapabilirsiniz. Kadınlar için görselliğin ön planda olması ve kendilerini rahat hissetmelerini sağlayan kıyafetleri almaktadırlar. Modeller oldukça iddialı olup yaz ayının sıcaklığı ile güzel ve ince kumaşlarla bütünleşmektedir. Kumaşın kalitesi ve dikişin ahengi tasarımların farklı baskı modelleri veya sade renkleri ile göz doldurmaktadır. Düğmeli, kemerli ve fermuarlı seçenekleri ile hanımlar daha güzel görünmektedir.

Kadınların iç dünyasını yansıtan tunik modelleri özgürlük ve kendine güvenen bayanların varlığını göstermektedir. Modacılar son yıllarda kendine özgü çizgi ve tasarımları ile en çok kapalı bayanlar tarafından takip edildiği bir gerçektir. Özellikle kalem pantolon üstüne giyilen kıyafetler ayakkabı ve eşarpla muhteşem uyum içerisinde olmaktadır. Kendi stilinizi oluşturmak istiyorsanız öncelikle araştırma yapıp nasıl kombin yapacağınızı düşünerek ona göre hareket edebilirsiniz. Özel davet veya organizasyonlara katılmak için tuniklerin canlı ve şık duruşu ile yerinizi alabilirsiniz. Herkesi kendine hayran bırakacak olan kıyafet seçiminde geceye damga vurmanız mümkündür.

Kapalı bayanların eskiye oranla kıyafet seçimi arttığı gibi fazla seçenek olması artık aradıkları her türlü kıyafeti bulmaktadırlar. Farklı desen ve tarzlarda ürün bulma seçeneği olup bayanların en çok dikkatini çeken tuniklerdir. Zarif ve şık görünmek isteyen bayanlar açık tonlu olan modeller ve özel kesimleri ile kendinizi daha farklı hissedeceksiniz. Kapalı yaka olması ayrıcalığı ile tuniklerin şıklığını uygun fiyatlar ve marka olma özelliğini ortaya çıkarmaktadır.