Her Yönüyle Tunik Kullanımı Hakkında Bilgiler

Tunik

Tunik

Günümüz dünyasında tesettür kullanan bayanların sayısı giderek artmaktadır. Bu sebeple son yıllarda tasarımcılar daha çok tesettür giyim üzerine ağırlık vermişlerdir. Durum böyle olunca çok farklı model, renk, kumaş ve desenlerde tesettür giyim modelleri üretilmiştir. Sadece bayanlara özel üretilen tesettür giyim markaları arasında her türlü model giyim bulmak mümkündür.

Özellikle gerek açık gerekse tesettürlü bayanların ortak tercih ettiği tunik son dönemlerde çok fazla tercih edilmektedir. Gerek salaş duruşu gerekse vücut hatlarını belli etmeden zarif duruşu ve bayanları şık bir görünüme kavuşturması nedeniyle tunikler günümüzde birçok bayan için tercih sebebi olmuştur. Normalde vücut hatlarının görünmesini istemeyen bayanlar daha bol tunikler tercih ederler. Alt kısımlarına giydikleri kot pantolonlarla kombinlerini tamamlar ve şık bir görünüme sahip olurlar.

 

Fiziğine güvenen ve tesettürlü olmayan bayanlar ise dar tunikler de tercih edebilmektedirler. Tunik seçimi yapılırken özellikle altınıza giyeceğiniz giysi çok önemlidir. Sonuç itibari ile bol kesim bir tuniğin altına dar pantolonlar şık durmaktadır. Ya da tunik altına etek kombini hoş görünmeyecektir. Ancak dar ve koyu renkli tunikler tercih edildiğinde alt kısma geniş paça kesim kotlar da tercih edilebilir.

Bunun haricinde yapılacak kombinler kötü görünümlere sebep olabilmektedir. Diğer taraftan tunik seçimi yapılırken bulunduğunuz mevsim de oldukça önem arz etmektedir. Çünkü bazı tunikler kumaşı gereği yalnızca yaz aylarında bazıları ise kalın kumaşlı ve kış aylarına uygundur. İsteğe göre tasarımcılar kısa kollu tuniklerde üretmişlerdir. Bazı tunikler ise yeterli uzunlukta olduklarında alt kısma tayt giyilerek de kullanılabilmektedir.

Kısacası tunikler formlarına, mevsimlerine ve giyildikleri mekâna göre şekil değiştirebilmektedirler. Örnek vermek gerekirse, şık bir restoran da güzel bir akşam yemeği için bile tunik tercih edilebilir. Böyle bir gecede siyah ya da koyu renk tercihi ile klasik tunikler kullanılarak ayakkabı olarak topuklu klasik bir ayakkabı ile çok şık bir hanımefendi olabilirsiniz. Ya da sabah uyandınız ve işe geç kaldığınızı fark ettiniz. Taytınızın üzerine bir tunik giyerek yine günü kurtarmış olabilirsiniz.

Bir cevap yazın