Eşarp Dünyasına Hoş Geldiniz!

 

LUİS CARDEN          Tesettür giyimini bütünleştiren, tamamlayıcı unsur eşarplardır. Geçmişten günümüze farklı model ve şekillerde üretilerek karşımıza çıkmaya devam etmektedir. Örtünmede eşarp kullanan tesettürlü bayan sayısı oldukça fazla olmakta ve tesettürlü bayanlar eşarp kullanımında farklı tarz ve modeller de deneyerek, kendi stillerini oluşturmaktalar. Eşarbın üretildiği kumaşlar da gerek kaliteleri gerekse görünüşleri yönünden birbirlerinden farklı görünebilir.

 

Pek çok tesettür firması, eşarp üretiminde yeni, farklı modeller ve renkleri ile birlikte giyim sektöründe farklılık oluşturmaya devam etmekteler. Eşarp, kalitesi ile kendisini gösteren diğer kalitesiz ürünler arasında kendi farkını gösteren bir unsurdur. Kalitesiz materyalden üretilen eşarp, zamanla kullanırken bozulup deforme olacak ve kullanan kişiyi rahatsız edecektir. Tesettürlü bayanların tercihi ise bone ile eşarp kullanımıdır, iğneyle boneye tutturulan eşarp böylece kaymaz ve günlük kullanımda, kişiyi rahatsız etmez. Eşarpların, görünüşleri kadar onları kullanan tesettürlü bayanları rahat da ettirmelidir.

 

           Eşarp modelleri gerek renk gerek ise model olarak oldukça fazla oldukları için, her bayanın zevkine hitap edecektir. Değişik desen desen, rengârenk eşarpların yanı sıra, sadelikten hoşlanan tesettürlü bayanların tercih edecekleri desensiz tek renk eşarplar da mevcuttur. Eşarp seçimizle, şıklığınızı ve rahatlığınızı bir arada yürüterek hem günlük hem de özel günlerinizde kullanabilirsiniz.

 

           Eşarp Çeşitleri; bayan giyim sektörünün gittikçe büyümesi, içinde bulunduğu alt çeşitlere de olumlu yönden etki etmektedir. Bayan giyiminin bir parçası olan eşarplar, hızla büyüyen ve gelişen modanın da etkisiyle renkleri ve modelleriyle çeşit konusunda oldukça geniş bir yelpaze oluşturuyor. Renk ve model olarak gençten yaşlısına her bayanın tercihine göre seçebileceği, üretilen kumaşın kalitesine göre de her bütçeye uygun eşarp bulmak günümüzde artık mümkün.

 

           Eşarp seçimi; eşarp seçerken bayanlar genellikle kıyafetlerine uygun olacak renge göre eşarp seçimi yaparlar. Ancak bu tek başına doğru kabul edilemez. Eşarp rengi seçiminde ten renginizin de önemi büyüktür. Esmer bayanlar açık ya da sıcak tonlarda eşarp seçerken buğday, sarışın tenlilerin tercih etmesi gereken eşarp renkleri ise pembe, açık mavi ve lila gibi renklerdir. Günlük ve ya özel günde kullanacağınız eşarp, bu unsurlar dikkate alındığında doğru renk ve modeli bulmak sizin için çok daha kolay olacaktır.

 

Bir cevap yazın