Eşarp Dünyasına Hoş Geldiniz!

 

LUİS CARDEN          Tesettür giyimini bütünleştiren, tamamlayıcı unsur eşarplardır. Geçmişten günümüze farklı model ve şekillerde üretilerek karşımıza çıkmaya devam etmektedir. Örtünmede eşarp kullanan tesettürlü bayan sayısı oldukça fazla olmakta ve tesettürlü bayanlar eşarp kullanımında farklı tarz ve modeller de deneyerek, kendi stillerini oluşturmaktalar. Eşarbın üretildiği kumaşlar da gerek kaliteleri gerekse görünüşleri yönünden birbirlerinden farklı görünebilir.

 

Pek çok tesettür firması, eşarp üretiminde yeni, farklı modeller ve renkleri ile birlikte giyim sektöründe farklılık oluşturmaya devam etmekteler. Eşarp, kalitesi ile kendisini gösteren diğer kalitesiz ürünler arasında kendi farkını gösteren bir unsurdur. Kalitesiz materyalden üretilen eşarp, zamanla kullanırken bozulup deforme olacak ve kullanan kişiyi rahatsız edecektir. Tesettürlü bayanların tercihi ise bone ile eşarp kullanımıdır, iğneyle boneye tutturulan eşarp böylece kaymaz ve günlük kullanımda, kişiyi rahatsız etmez. Eşarpların, görünüşleri kadar onları kullanan tesettürlü bayanları rahat da ettirmelidir.

 

           Eşarp modelleri gerek renk gerek ise model olarak oldukça fazla oldukları için, her bayanın zevkine hitap edecektir. Değişik desen desen, rengârenk eşarpların yanı sıra, sadelikten hoşlanan tesettürlü bayanların tercih edecekleri desensiz tek renk eşarplar da mevcuttur. Eşarp seçimizle, şıklığınızı ve rahatlığınızı bir arada yürüterek hem günlük hem de özel günlerinizde kullanabilirsiniz.

 

           Eşarp Çeşitleri; bayan giyim sektörünün gittikçe büyümesi, içinde bulunduğu alt çeşitlere de olumlu yönden etki etmektedir. Bayan giyiminin bir parçası olan eşarplar, hızla büyüyen ve gelişen modanın da etkisiyle renkleri ve modelleriyle çeşit konusunda oldukça geniş bir yelpaze oluşturuyor. Renk ve model olarak gençten yaşlısına her bayanın tercihine göre seçebileceği, üretilen kumaşın kalitesine göre de her bütçeye uygun eşarp bulmak günümüzde artık mümkün.

 

           Eşarp seçimi; eşarp seçerken bayanlar genellikle kıyafetlerine uygun olacak renge göre eşarp seçimi yaparlar. Ancak bu tek başına doğru kabul edilemez. Eşarp rengi seçiminde ten renginizin de önemi büyüktür. Esmer bayanlar açık ya da sıcak tonlarda eşarp seçerken buğday, sarışın tenlilerin tercih etmesi gereken eşarp renkleri ise pembe, açık mavi ve lila gibi renklerdir. Günlük ve ya özel günde kullanacağınız eşarp, bu unsurlar dikkate alındığında doğru renk ve modeli bulmak sizin için çok daha kolay olacaktır.

 

Tesettür Giyimde Şıklığın Temel Noktası

eşarpTesettürün temel prensibidir eşarp. Tamamlayıcı unsurdur adeta. Yüzyıllardır devam eden gelenekler bir bakıma ve hala devam eden farklı modellerle ve tasarımlarla kendini yeniler. Tesettürde eşarp kullanan pek çok bayanlar vardır. Bu bayanlar eşarp konusunda farklı bağlama stilleri ve farklı kumaşlar tercih ederler. Bu nedenle eşarplar kalite, görünüm ve tasarım açısından farklı görünümlere sahip olabilmektedir.

Günümüzde de birçok eşarp markası farklı tasarımlar ve eşarp modelleri ile alıcı karşısına çıkmaktadır. Peki, eşarp kalitesi neden önemlidir? İyi kalitedeki bir eşarp kullanıldığında canlı ve kaliteli esnek durur. Ayrıca uzun süre bağlanma şekli bozulmaz. Bu sebeple eşarpta kalite çok önemlidir. Her tür eşarp modelleri bone ile rahatça kullanılarak iğne ile tutturulabilir. Tesettürlü bayanların tercih edeceği eşarp modelleri aynı zamanda kullanımı rahat bir biçimde sunulmalıdır.

Son yıllarda birçok firma farklı renklerde ve desenlerde eşarp üretmektedir. Üretilen bu eşarplar her zevke ve genç yaşlı her yaşa hitap etmektedir. Rengârenk desenli eşarpların yanında sadelikten yana olanların tercih edeceği modellerde mevcuttur. Burada önemli olan seçim ne olursa olsun şıklığı ve rahatlığı bir arada tutabilmektir. Eşarp üretimi yapan pek çok öncü firma bulunmaktadır. Bu firmaların ürettiği ürünler gerçekten hakkıyla kusursuz tasarımlardır. Ancak birde bu firmalardan esinlenerek üretilmiş imitasyon eşarp modelleri mevcuttur. Genellikle beğenilen ve öncü markalar ise genç nesillere hitap etmektedir.

Çok sayıda eşarp üretilmesine rağmen günümüzde eksikliklerden bir tanesi eşarp tasarımı yapan tasarımcı sayısının yetersiz oluşudur. Bu sebeple firmaların modacılarla birlikte tasarım yapmaları çok önemlidir. Çünkü iyi bir modacı tasarladığı eşarpla birçok alıcıya ulaşabilir ve onları memnun edebilir. Koleksiyon tasarımcılarını bilirsiniz. Zamanla onlarda ihtiyaç olması durumunda eşarp tasarımı yapabilmekte ve birbirinden şık tasarımlara imza atabilmektedirler.

Ancak yine de hiçbir tasarımcı orijinal eşarp tasarımı yapan üstatların yerini dolduramaz. Günümüzde birçok bayan eşarp kullanmakta ve kıyafetleri ile uyum içinde pardösüleri ile bütün olan kombinler yapmanın hayalini kurmaktadır. Bu kombinleri oluşturmada ise temel nokta eşarptan geçmektedir. Doğru ve yerinde kullanılan bir eşarp kişiyi oldukça şık bir görünüme kavuşturabilir.

 

 

 

Eşarp Modelleri Ve Kullanımı

eşarp kullanımıİpek veya pamuktan, sentetik fiberden yapılmış dokuyarak oluşturulmuş bayan başörtüsüne eşarp denilmektedir. Kapalı bayanlar inançları gereği kullanırken diğer bayanlar da eşarbı aksesuar olarak kullanırlar. Bunların yanı sıra yöresel olarak kullananlarda bulunmaktadır.

 

Eşarp; rengiyle, bağlayış tarzıyla bayana ayrı bir albeni, zarafet katar. Hem başörtüsü olarak hem de klasik giyim için çok çeşitli eşarp modelleri bulunmaktadır. Kapalı bayanların eşarp bağlarken öncelikli olarak yüz şeklini dikkate alıp ona göre bağlamaları gerekmektedir. Yüz şekilleri kalp, yuvarlak, kare, oval, dikdörtgen olarak değişebilmektedir. Kalp şeklinde olanlar alın bölgesinden, çene bölgesinden ve elm1acık kemiklerinden itibaren bağlamalıdırlar. Kare olan boneyi yuvarlak şekilde bağlayıp sert çene kemiklerini gizlemelidir.

Yuvarlak yüzlüler ise alın bölgesini öne çıkarıp yanakları gizlemelidir. Dikdörtgen bir çehreye sahip kişiler yuvarlak yüzün aksine yanaklarını ön plana çıkarmalıdırlar. Son olarak oval bir yüze sahip kimse istediği şekilde bağlayabilir çünkü yüzü her modele gidecektir. Eşarp olarak ipek tercih edebilirsiniz.

İpek eşarplardan olan tivil eşarp dokuma kumaşlı olup sura eşarp ise daha kaygan, parlak ve yumuşak bir dokuya sahiptir. Her ikisi de ipektir ancak görünüşlerinde farklılıklar vardır. Tivil ipek daha mat görünüme sahiptir. İnançları gereği kullananlar ağır, mat, dikkat çekmeyecek, zarif renkler tercih etmelidir.

 

İş hayatında kullanım ve klasik giyimde kullanan bayanlar için eşarpta renk uyumu oldukça önemlidir. İş için klasik renkler, ağır tonlar ağırlıklı olması gerekmektedir. Yine klasik giyim de uyum daha çok ön plandadır. Aynı renkli olmasından ziyade renklerin birbirini tamamlaması gerekmektedir. Bağlama şekilleri sizin tercihinize kalmış olup boynunuza salaş bir şekilde bağlayarak farklı bir hava katabilir veya başınız için de kullanabilirsiniz. İş hayatı ve klasik giyim için tercih edilen eşarp modelleri kapalı bayanlara nazaran daha canlı çeşitler bulunmaktadır.

 

Eşarp dünyasında Türkiye de ün yapmış belli başlı markalar, her renkte her tonda birçok çeşit sunmaktadırlar. Ayrıca bağlama şekilleriyle de sürekli olarak yenilenmektedirler. Yaşınızı ve zevkinizi göz önünde bulundurarak, renk uyumunu yakalayarak güzel bir kombiniyle tarzınızı ortaya koyabilir, zarif bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

2015’in En Güzel Eşarp Modelleri

Tesettür giyimin en önemli unsuru olan eşarp hiç kuşkusuz bayanların en şık, en zarif aksesuarı… Günlük hayatınızın vazgeçilmez parçası olan eşarplar bu yıl da çok farklı renk ve model seçenekleriyle beğeninize sunuluyor. Tesettürlü bayanların şıklığını tamamlayan en güzel eşarp modelleri Moda Selvim’de her zaman en uygun fiyat avantajıyla sizleri bekliyor.

 

Moda sürekli değişiyor, geçen sene favori olan model bu yıl belki de demode oluyor. Modanın dışında kalmamak için günün trend çizgilerini, renklerini, motif ve desenlerini sıkı takip etmeli, öte yandan gardırobunuzda mutlaka klasik eşarp modellerine de yer vermelisiniz. Çünkü klasik modellerin modası asla geçmez!

 

2015’in en favori eşarp modelleri arasında canlı renklerin ve büyük çiçek desenlerinin öne çıktığı eşarplar yer alıyor. Tıpkı çiçek desenleri gibi otantik ve geometrik desenler de bu yıl oldukça rağbet gören modeller arasında… Turkuaz, mercan, mürdüm, lacivert, ekru, bordo ve vizon tonlarının sıkça tercih edildiğini görüyoruz. Giyiminde sadelikten yana olan tesettürlü bayanların güzelliklerine güzellik katan, sadelikten ödün vermeden şık bir görünüm yaratan bu eşarp modelleri Luis Carden gibi tanınmış markaların imzasını taşıyor.

 

Ağırlıklı olarak rayon kumaştan üretilen, 90×90 cm ölçüsündeki eşarp modelleri günlük hayatınızda, iş hayatınızda sizi her zaman şık gösterecek modeller. Canlı renkleri ve eşsiz renk geçişleri sayesinde kıyafetinizle harika bir uyum yakalayabilir, girdiğiniz her ortamda şıklığınızı konuşturabilirsiniz. Düğün ve davetlerde ise daha geleneksel modellere yönelmeli, renk tercihinizi siyah, gümüş ya da doreden yana kullanmalısınız. Yılın moda eşarp modellerini yakından görmek için www.modaselvim.com’u ziyaret edebilirsiniz.