En Çok Tercih Edilen Bluz Çeşitleri

 

G.M.Z. Tesettür         Bayanların alışverişlerinde en çok bütçe ayırdıkları çeşitlerdir bluzlar. Mağazaların ve üretici firmaların da sürekli farklı çeşitler piyasaya sürmeleri ile sektör bir hayli hareketli. Mağaza vitrinlerindeki göz alıcı bluz modelleri le hanımlar gardıroplarını her sene yenileme ihtiyacı hissetmekte. Bu ihtiyaçlarında da haksız değiller çünkü her sene farklı desende ve renkte bluz modelleri hanımları cezbetmekte. Bu konuda beyler biraz şikâyetçi olsalar da kadınlar her şeyin en güzelini hak eder.

 

Hanımlar genelde bluz alırken birçok ayrıntıya dikkat ederler. Bunlardan bazılarını sıralayacak olursak, mesela bluzun yapımında kullanılan kumaşın türü. Kumaş türü bluz konusunda son derece belirleyici bir unsurdur. Giydiğinizde sizi terletmeyen ya da rahat hareket edebilmenizi sağlayan, alerji yapmayan kumaş türlerini tercih etmelisiniz. Yaz aylarında polyesterden üretilmiş bluzları çok fazla tercih etmemelisiniz.

 

Hele de yaz aylarının çok sıcak geçtiği şehirlerde polyester vücudunuzu terletebilir. Vücudunuz da alerjiye bağlı etkiler oluşturabilir. Yazın sıcak günlerinde daha çok terletmeyen pamuklu bluzlar tercih etmelisiniz. Pamuklular hem yazın hem de kışın rahatça tercih edebileceğiniz türlerden. Tene teması ile hem kendinizi rahatsız hissetmezsiniz hem de sıcağa bağlı olarak teniniz alerjik etki bırakmaz.

 

Sahil Kenarları İçin Şile Bluzlar

 

Yaz aylarında insanlar şehrin bunaltıcı sıcaklarından kaçmak için soluğu deniz kenarlarında alıyor. Genelde güneşin yakıcı etkisinden korunmak için size kesinlikle önerdiğimiz uzun kollu şile kumaştan yapılan bluzlar. Bu bluzlar sayesinde güneş direk teninize temas etmiyor. Genelde beyaz renkte olan şile bluzların artık farklı renklerini de mağaza vitrinlerinde sıklıkla görüyoruz. Hem jean pantolonlarla hem de eteklerle son derece salaş ve hoş görüntüye sahipler.

 

İpekli Bluzlar

 

İpek dokunuşu ile hanımlar için sürekli tercih edilmekle birlikte güneş altında çok fazla giyilmiyor. Narin kumaş dokusu güneşin yakan etkisinden oldukça çabuk etkilenebiliyor. Ancak yaz akşamları ipek bluzları çok rahat kullanabilirsiniz. Hafif bir esintide cildinize değen ipeğin tatlı dokunuşu sizi çok farklı hissettirecektir.

 

Triko Bluz Çeşitleri

 

Yazlık trikolar daha çok deniz kenarında ya da hava sıcaklığı yüksek olmayan yerlerde tercih ediliyor. Dökümlü bir triko bluz hemen her kıyafetle rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın