En Çok Tercih Edilen Bluz Çeşitleri

 

G.M.Z. Tesettür         Bayanların alışverişlerinde en çok bütçe ayırdıkları çeşitlerdir bluzlar. Mağazaların ve üretici firmaların da sürekli farklı çeşitler piyasaya sürmeleri ile sektör bir hayli hareketli. Mağaza vitrinlerindeki göz alıcı bluz modelleri le hanımlar gardıroplarını her sene yenileme ihtiyacı hissetmekte. Bu ihtiyaçlarında da haksız değiller çünkü her sene farklı desende ve renkte bluz modelleri hanımları cezbetmekte. Bu konuda beyler biraz şikâyetçi olsalar da kadınlar her şeyin en güzelini hak eder.

 

Hanımlar genelde bluz alırken birçok ayrıntıya dikkat ederler. Bunlardan bazılarını sıralayacak olursak, mesela bluzun yapımında kullanılan kumaşın türü. Kumaş türü bluz konusunda son derece belirleyici bir unsurdur. Giydiğinizde sizi terletmeyen ya da rahat hareket edebilmenizi sağlayan, alerji yapmayan kumaş türlerini tercih etmelisiniz. Yaz aylarında polyesterden üretilmiş bluzları çok fazla tercih etmemelisiniz.

 

Hele de yaz aylarının çok sıcak geçtiği şehirlerde polyester vücudunuzu terletebilir. Vücudunuz da alerjiye bağlı etkiler oluşturabilir. Yazın sıcak günlerinde daha çok terletmeyen pamuklu bluzlar tercih etmelisiniz. Pamuklular hem yazın hem de kışın rahatça tercih edebileceğiniz türlerden. Tene teması ile hem kendinizi rahatsız hissetmezsiniz hem de sıcağa bağlı olarak teniniz alerjik etki bırakmaz.

 

Sahil Kenarları İçin Şile Bluzlar

 

Yaz aylarında insanlar şehrin bunaltıcı sıcaklarından kaçmak için soluğu deniz kenarlarında alıyor. Genelde güneşin yakıcı etkisinden korunmak için size kesinlikle önerdiğimiz uzun kollu şile kumaştan yapılan bluzlar. Bu bluzlar sayesinde güneş direk teninize temas etmiyor. Genelde beyaz renkte olan şile bluzların artık farklı renklerini de mağaza vitrinlerinde sıklıkla görüyoruz. Hem jean pantolonlarla hem de eteklerle son derece salaş ve hoş görüntüye sahipler.

 

İpekli Bluzlar

 

İpek dokunuşu ile hanımlar için sürekli tercih edilmekle birlikte güneş altında çok fazla giyilmiyor. Narin kumaş dokusu güneşin yakan etkisinden oldukça çabuk etkilenebiliyor. Ancak yaz akşamları ipek bluzları çok rahat kullanabilirsiniz. Hafif bir esintide cildinize değen ipeğin tatlı dokunuşu sizi çok farklı hissettirecektir.

 

Triko Bluz Çeşitleri

 

Yazlık trikolar daha çok deniz kenarında ya da hava sıcaklığı yüksek olmayan yerlerde tercih ediliyor. Dökümlü bir triko bluz hemen her kıyafetle rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

Son Günlerin Bluz Çeşitleri

 

C.M.N       Günümüzde hanımlar giyim konusuna son derece önem veriyor. Giyim sektöründe de en çok payı tabiki bluzlar alıyor. Gerek pantolon giyilsin gerek etek giyilsin üzerine mutlaka kombini tamamlayacak bir bluz giyilmesi gerekiyor. Önemli olan giymek istediğiniz bluzu neye göre seçeceksiniz. Önceden kadınlar bu konuda çok daha büyük sıkıntılar yaşarken şimdilerde hem internet dünyasındaki firma siteleri hem de mağazalar birbirinden güzel fırsatlar sunuyor. Hanımlar da bu fırsatlar sayesinde günlük kullanımda ve özel kullanımlarda ne giyeceğim derdini yaşamıyor. Sunulan bunca zengin fırsat karşısında hangisini alsam karmaşasını da yaşamıyor değiller. Bluz çeşitleri konusunda size tavsiyeler verebileceğimiz birçok model mevcut. Bunlar arasında klasik kesimli bluz modelleri, anvelop bluzlar, bebe yaka olanlar, kravat yakalar ve daha birçokları yer almaktadır.

 

Klasik Kesimli Bluz Modelleri

 

Klasik kesimli bluzlar hemen her ortamda giyebileceğiniz her kıyafete uydurabileceğiniz bluz çeşidi. Her bayanın giysi dolabında rahat birkaç tane bulunan klasik kesimler hem pantolon hem de eteklerle son derece rahat kullanılabilir. Genelde bu tarz bluzları tercih edenler çok fazla marjinal giyinmeyi sevmeyen hanımlar.

 

Bebe Yaka Bluzlar

 

Hanımların daha çok pantolonla kombinlediği bebe yaka bluz çok kullanılanlar arasında yerini alıyor. Bu bluzlarla ile kullanacağını uzun, iri taşlı kolyeler bluzunuzu daha şık gösterecek ve sadeliğini bir nebze olsun hareketlendirecektir.

 

Kruvaze Bluz Modası

 

Kruvazeler genellikle dar, yapışan türden jeanlerle tercih edilirken jean eteklerle de çok hoş duruyor. Genç bayanların daha çok kullandığı kruvaze bluzlar bir dönem popülerliğini yitirse de şıklık konusunda kesinlikle ödün vermiyor. Hala akşam gezmelerinin en sık tercih edilenleri arasında. Bacak kısımları bol inen, ince siyah kumaş pantolonların üzerine giyeceğiniz dar kruvaze bluzlar ve topuklu ayakkabılarınızı şık takılarla süslediğinizde son derece tarz bir görünüm yakalayabilirsiniz.

 

Modası Hiç Geçmeyen Kravat Yakalar

 

Kravat yaka gömlekler ve bluzlar annemizin kızlık dönemlerinde bile varmış. Eski resimlere göz attığımızda o zamanki hanımlar da bolca tercih etmişler. Eteklerle de son derece şık duran kravat yakalar gardıroplarda tozlanmaya vakit bulamıyorlar ve paranızı da asla çöpe atmamış olursunuz.

 

Yeni Sezon Uzun Kazak Ve Bluzlar

tunikkYeni sezon kıyafetlerde özellikle kış mevsimine girdiğimiz şu aylarda tunik modelleri mint ve pastel tonlarıyla karşımıza çıkmaktadır. Kanaviçe desenli olanlar çok şık dururken, jean ve pantolonlar ile tam bir uyum halinde olmaktadır. Zaten bu parçalar da pantolon ve taytlarla şıklığı ve zarifliği gözler önüne sermektedir. Bu parçalar kalçayı örtecek boyutta uzun kesim olmalarından ötürü eteklerle kullanımı stil olarak biraz riskli kombinler oluşturmaktadır. Doğru parçaları bir araya getirirseniz her daim şık adımlar atabilirsiniz.

Giyim sektöründe tunik modelleri tesettürlü bayanlar için ideal bir parça olmakla birlikte açık bayanlarında taytların üzerine şık bir stil edasıyla dolaşmaları için tercih ettikleri, her gardırop koleksiyonunda bulunması gereken parçalar arasında yer almaktadır. Bu modeller büyük beden bayanlarında kesinlikle en rahat kullandıkları kombin kurtarıcı ürünleridir.

Kilolu bayanlar dar pantolon ve taytları giymeye maalesef her zaman cesaret edemeyebiliyorlar. Fakat bu uzun kazak ve bluzlar sayesinde hem dar parçaları da giyme özgürlüğü verirken hem de kilo kapatıcı özelliği ile de şık ve zarif bir kullanım lüksünü bayanlara yaşatmaktadır. Aynı mevzular tesettürlü bayanlarımız içinde geçerlidir. Uzun olmalarından dolayı, kapalı bayanlarında giyimlerinde rahat bir hissiyat vermektedir. Kendilerini rahat hissedebilecekleri bu parçaları vücut hatlarını kapatıp örttüğünden dolayı üzerine dış giyim grubu giyimine ihtiyaç duyulmadan tek parça olarak da dışarı çıkabilecekleri ürünlerdir.

Bu ürünlerde sezonun moda olan model ve renklerine değinecek olur isek; özellikle angora tarzı olanlar kış sezonunda muhteşem ötesi bir tarzdadır. Hem sıcacık yapısıyla, hem de yumuşak görüntüsüyle farklı bir hava estirmektedir. Angora dokuma özellikli olanlar taytlar ve uzun çizmeler ile birlikte kombine edilip, salaş kışlık çantalar ile bütünlük kazandırılarak doğru bir kombinle stil sahibi bir duruşa sahip olabilirsiniz.

Bu parçaları pançolar ve kürkler ile kullanabileceğiniz gibi kaşe kabanlar ile de tamamlayabilirsiniz. Kış sezonu soft ve uçuk renkler moda. Bu kış diğer sezonlara nazaran renklilik hâkim. Elbette bu parçalar sadece kazak ve bluzlara uygulanmamıştır. Gömleklerde de uzun modeller mevcuttur ve yine bahsettiğimiz kombinler ile şık parçaları bir araya getirebilirsiniz.

Yaz Aylarının Vazgeçilmez Giysileri

Sıcak havalarda uygun ve her yaşa gidebilen bayanlar için tasarlanmış ince bluzkumaş ve ipliklerden yapılmış bir giyecek olan bluz rahat olduğu ve serin tuttuğu için tercih edilmektedir. Yaz aylarında daha çok giyilmesi zorunlu olan kolsuz ve kısa giyecekler sıcak havalarda bilhassa tercih edilmektedir. Tişört ve sık sık giydiğimiz bluz olmak üzere birçok üst giyecek modeli bulunmaktadır.

Rengârenk ve model olarak çeşitlilik gösteren bluzlar her şeye uyum sağladığı için özellikle tercih edilir. Düğmelisi, yakalısı, yakasızı, dantellisi sade ve desenli model olarak birçok farklı seçenekte bulabileceğiniz bluz çeşitleri mevcuttur. Pantolon etek gibi alt giyimlere uyumlu tasarımlarıyla birbirinden şık normal ve abiye bluzlara da rastlamak mümkündür. Altına uygun bir etekle bile giyebileceğiniz bluzu çeşitli takı ve kolyelerle de daha gösterişli bir hale getirebilirsiniz. Uyumsuz bir giyim üst giyiminiz ne kadar iyi olursa olsun bütün güzelliğini yitirebilir.

Doğru giyinmek çok önemlidir giysinize uygun olarak renkler seçmek ve ona göre de makyaj ayakkabı seçimi yapmakta aldığınız bluzun şıklığını ortaya koyar ama dikkat etmediğiniz zaman o gösterişli giyim rüküş bir halede dönüşebilir. İsmi Fransızca kelimeden gelme bluzun bazı çeşitleri olmaktadır bunlardan biride breton bluzdur 2014 yılında oldukça rağbet gören bu çeşit 1990’lı yıllardan günümüze gelmiştir. Breton bluzu şık olmak isterseniz ve daha seksi ve kadınsı olmak istiyorsanız mini etekle renkli bir etek ve güzel bir şapkayla birlikte kullanabilir kombine edebilirsiniz.

Günlük hayatımızda da vazgeçemediğimiz kadar rahat olan bluzlar yenilenmiş trendleriyle de dikkat çekmekte kesimlerdeki farklılık ve renklerdeki cıvıl cıvıl renklerle gözlerinizi kamaştıracak gibi açık ya da daha kapalı model seçecekseniz kapalı yakalı bluzları da piyasalarda bulabilirsiniz. Kaliteli fakat uygun fiyatlarda alışveriş yerlerinde çeşitlerini bulabileceğiniz bluzlarda seçiminiz zorlaşabilir.

Modası hiç geçmeyecek olan bluzlar her geçen gün model olarak çeşitlenmekte ve kreasyona yeni bir model kazandırmaktadır. Tek yapmanız gereken size en yakışanı seçmek ve onu doğru kombine edebilmektedir. Moda dünyasını takip ediyorsanız az çok size fikirler vermekte yarımcı olacaktır.

 

Bluz ve Gömlek Modelleri

Bayanların gardroplarında onlarca gömlek ve bluz bulunmaktadır. Giyim olarak bluzlar ve gömlekler en kolay ve rahat kıyafetler arasında yer alır. İster çalışan bayan olsun ister ev hanımları olsun tesettür gömlek ve bluzlar ihtiyaçtır.

Moda Selvim bu ihtiyaçları karşılamak adına bol çeşit ve en uygun fiyatları her zamanki gibi müşterilerine sunuyor.

Gömleklerde inceleyeceğimiz bazı modeller arasında yer alan yakası deri garnili gömlek 3 renkte satılmaktadır. Sarı, pembe ve somon renkler.

tesettür gömlek

 

 

Deri garnili gömlekler resimde göründüğü gibi şık bir etek üzerinde denenmiş. Kumaş olarak muz krep malzemedir. Yeni sezon ürünüdür ve astar kullanılmamıştır. Astar olmaamsından dolayı hafif ve yaz ayları için uygun bir gömlektir. Yaka kısmında kullanılan siyah deri şık bir görünüm vermektedir. Fiyat ise sadece 29,90 TL’dir.

 

bluzBluzlarda ise fiyonk detaylı bluzlar, dikkat çeken yine çık bir model. Yakası parlak küçük boncuklarla zarif şekilde süslenmiş abartıya kaçılmadan tasarlanmıştır. Sade ama şık oluşu günlük kullanımlar için uygundur. Kıyafetten ayrı olmadan birleştirilmiş fiyonk ayrıntı, sevimlilik ve hareket katıyor.

Bluz concord ithal kumaştan yapılmıştır. Boy yüksekliği 65 cm’dir. Yazlık bir model olmasından dolayı astarsızdır. Bu nedenle serin, hafif ve rahattır. Bordo, siyah ve lacivert renklerde tasarlanmıştır.

 

 

Tasarımlar her ne kadar sade ve güncel kullanıma uygun olsa da, davetlerde veya özel günlerde kıyafetlerinizi daha şık ve gösterişli bir hale sokabilirsiniz. Tesettür giyim olarak yapacağınız kombinler sınırsızdır diyebiliriz. Giyeceğiniz herhangi bir gömlek üzerine çok şık bir ferace veya tunik ve bu üst giyim taşlarla süslenmiş ise dikkat çekici olabiliyorsunuz. Sınırsız oluşturacağınız kombinler Moda Selvim ile çok kolay.

 

Giyimimizde fark yaratmak isterseniz prenses kollu gömlekleride tercih edebilirsiniz. Gayet gömlek modelidüz, dar kesim ve yuvarlak yaka olan gömlekler, geniş ve rahat prenses kol denen modeller bulunmaktadır.

Kumaş olarak kasandra kullanılmıştır. Resimde görünen beden 38’dir. Yazlık sezon olmasından dolayı astarsızdır.

Renk olarak yeşil, somon, pembe, siyah, beyaz, mor, su yeşili, tütün rengi bulunmaktadır. Seçim yapacağınız renklere uygun başörtüleri yine Moda Selvim’de bulunmaktadır.

Prenses kol gömleğe sahip olmak isterseniz fiyatı sadece 49,90 TL’dir.