Düğünlerin En Şık Bayanı Siz Olacaksınız

Uzun yıllardır kadınlar arasında bir moda haline gelen tesettür giyim git gide şıklığını, zarifliğini ve sadeliğini daha da arttırdı. Son zamanlarda bayanlar düğünlerde şık ve zarif gözükmek için uzun elbiseler tercih etmeye başladılar. Sizde uygun aksesuar seçimiyle tesettür giyimde kendi tarzınızı ortaya çıkarabilirsiniz.

Tesettür Elbise Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken

Öncelikle beden ölçülerinizi tam olarak bilmelisiniz. İnternetten sipariş verecekseniz çok dikkatli olmalısınız. Aksi taktirde elbiseniz üzerinize bol ve uzun gelebilir.

Tesettür elbise özellikle ayaklarınıza kadar uzun olmalıdır. Ama çok fazla uzun olursa yürürken ayaklarınıza dolanabilir, bu da size çok fazla rahatsızlık verebilir. Eğer elbiseniz gereğinden fazla uzun olursa herhangi bir terzinin yardımıyla size uygun bir hale getirebilirsiniz.

Giyeceğiniz elbise sizin stilinize uymalı ve sizin kişiliğinizi yansıtmalıdır. Sakin bir kişiliğiniz varsa ekru, vizon, pudra gibi üzerinde çok fazla detay olmayan sade ama zarif bir kıyafet seçimi yapabilirsiniz. Biraz hareketli bir kişiliğiniz varsa kırmızı, mor, royal mavi renklerini tercih edebilirsiniz.

Elbisenizi sıcak havalarda giyecekseniz cildinize nefes aldıracak ve sizi terletmeyecek kumaşları tercih etmelisiniz. Çünkü tesettür elbise giyen bayanlar sıcağı daha da fazla hissedeceklerdir. Giyeceğiniz kıyafetin kumaş seçimine ekstra özen göstermelisiniz. Hava almayan, kalın kumaşlar sizi çok fazla rahatsız eder ve kendinizi bunalmış hissedebilirsiniz. Ayrıca güneşli havalarda siyah rengi de çok fazla tercih etmemelisiniz. Siyah renk ekstra güneş ışınlarını çekeceği için çok fazla terleyebilir ve rahatsız olabilirsiniz.

Uygun Aksesuar Seçim

Tesettür elbise giyen bayanların en önemli aksesuarı başörtüsüdür. Başörtüsü seçiminizi yaparken elbisenizin renginden farklı bir ton kullanmak önemlidir. Çünkü hem elbisenizin rengi hem de başörtünüzün rengi aynı olursa sıkıcı bir hava oluşturur.

Takılarınızı seçerken abartılı kolyeler ve küpeler kullanmaktan kaçının. Elbisenizin şıklığını ön plana çıkartacak zarif aksesuarlar seçin.

Tesettür Elbise Seçiminiz Nasıl Olmalı?

Öncelikle elbiseyi nerede giyecekseniz ona karar vermeniz gerekir. Özel bir davete gidiyorsanız koyu renkleri kullanabilirsiniz. Böylece hem şık hem de zarif görünürsünüz. Yakınınızın bir düğününe gidecekseniz daha parlak kumaşlar tercih edebilirsiniz. Altına rahat edebileceğiniz topuklu bir ayakkabı ve uygun aksesuar seçimiyle düğünde göz doldurabilirsiniz. Ancak gündüz giyecekseniz o zaman soft tonlarda yine uygun bir ayakkabı ve aksesuarla tamamlayabilirsiniz.

 

 

Bir cevap yazın